Parīzes Disnejzeme

  • 3 min lasīšanai

“Vienreiz jau bērnus vajadzētu aizvest uz Disnejlendu”. Šī doma urda daudzus tūkstošus lielo, kas ved savus mazos uz materializēto brīnumu pasauli. Pirms dažām dienām (2012.g. maija sākums) tur bijām arī mēs, tādēļ padalīšos ar redzēto un sajūtām.

Nokļūšana

Iespējams, vienkāršākais un ātrākais veids kā no Rīgas nokļūt Disnejlendā - lidot uz Parīzi un tad ar autobusu [shuttle] vai vilcienu līdz galamērķim. Tā kā “vienkāršākais un ātrākais” ne vienmēr ir “budžetam atbilstošākais”, mūsu izvēle-

- Rīga - Charleroi (Ryanair to dēvē par Briseli) lidojums ar Ryanair;

- ar nomas auto uz Franciju (bonuss: maršrutā var iekļaut citus intereses objektus).

Lai ietaupītu izmaksas, visērtāk nomas auto pasūtīt iepriekš uz Charleroi lidostu (4 cilvēkiem ietaupās transfērs no lidostas uz Briseli 52EUR + laiks), daudzas auto nomas kompānijas piedāvā šādu servisu.

Papētot cenas un nosacījumus (piemēram, vēlējamies neirobežotu bezmaksas km daudzumu), izvēlējos Budget (http://www.budget.lv). Neērtības, ar kurām jārēķinās - 500EUR pašriska depozīts, ko gan var samazināt līdz 150EUR izvēloties pašrisku 0EUR (tas gan maksās papildus 10EUR/dienā). Ja lido ar bērniem, Budget piedāvātā bērnu auto krēslu noma - 5EUR/dienā (var samazināt, rokas bagāžā lielākiem bērniem paņemot auto “padibeņus”)

Piešķirtais “ekonomiskās klases” nomas auto - 1.4l Opel Meriva ar 10 000km nobraukumu. Svaigs, tīrs, pilna bāka. Startējām no Briseles centra, attālums 320km, TomTom ziņo, ka sasniegsim galamērķi pēc aptuveni 3h30min. Tā arī notiek, jo: a) autostrādēs Parīzes virzienā atļautais braukšanas ātrums ir 110-130km/h. Apdzīvotu vietu līdz Disnejlendai faktiski nav; un b) izvēlamies braukt pa maksas ceļu, kas palielina izdevumu pozīciju par 13EUR (samaksu automātos var veikt gan ar kredītkarti, gan skaidrā naudā), toties braukšana ir kaifīga.

TomTom navigators visu ceļu strādāja perfekti, tikai apmulsa meklējot konkrētas viesnīcas pie Disnejlendas. Tās palīdzēja atrast laipnais pārdevējs pieDisnejlendas lokālajā benzīntankā.

Nakšņošana

Maijā Disnejzemes sezona vēl tikai sākas un viesnīcas nav aizpildītas līdz ūkai, līdz ar to ir iespēja noķert viesnīcu piedāvājumus par ļoti labām cenām. Mēs rezervējām viesnīcu dienu pirms ierašanās izmantojot http://www.lastminute.com .

4* viesnīcas Dream Castle (http://www.vi-hotels.com/dream-castle/) un Magic Circus (http://www.vi-hotels.com/magic-circus/) via LastMinute tika piadāvātas kā “exclusive deal” ar aptuveni 70-80% atlaidi no sezonas cenas, ko arī izmantojām. Abas viesnīcas (1 nakts pavadīta vienā, otra - otrā atkarībā no aktuālā “exclusive deal”) pēc iekārtojuma, ģimenes numuriem un brokastīm faktiski identiskas. Īpatnība: klasiskā lounge bar vietā, viesnīcu pirmajā stāvā izvietoti auto/šaušanas spēļu automāti un krāsainās bumbas bēbjiem.

Atkāpe - lastminute.com tiek izmantots meklējot ‘pēdējā brīža’ palikšanu citās pilsētās, e.g. ir gadījies palikt par nelielām naudiņām arī citur.

Disnejzemes piezīmes

Lai būtu konspektīvāk, salikšu pa punktiem:

Ieejas biļešu cenas Disnejzemē ir augstas. Ļoti augstas. https://www.booktickets.disneylandparis.com/ Ja brīvdienu budžets ir ierobežots, pirms apsoliet bērniem braucienu uz Disnejlendu, iesaku parēķināt izmaksas un apsvērt alternatīvas, piemēram, LegoLand Bilundā vai Vācijā http://www.legoland.de/ , HeidePark http://www.heide-park.de/ (bijām ar ģimeni pirms gada - lieliskas atrakcijas kā maziem, tā lieliem!), Movie Park http://www.movieparkgermany.de/ utml.

Biļetes tiek piedāvātas uz 1 vai 2 parkiem. Disneyland Park pamatā ir atrakcijas dažāda vecuma bērniem + tematiskie parki, Walt Disney Studios klāt nāk arī izrādes. Otrajā noskatījāmies auto/moto kaskadieru šovu, kura laikā tika stāstīts un rādīts, kā filmās tiek veidoti kaskadieru triki. Bija ok, augstākais punkts bērniem - braukāja īsts (!) sarkans Zibens Makvīns ar acīm uz priekšējā stikla un uzlīmēm sānos.

Uz populārakajām atrakcijām rindā var pavadīt aptuveni 1h. Opcija- par papildus naudu nopirkt ātrāku nokļūšanu pa citu eju, pavadot rindā 15-20 minūtes. Atrakcijas - kā jau atrakcijas. Vācijas HeidePark ar pasaulē augstāko koka “amerikāņu kalniņu” šķita iespaidīgāks.

Rindas un lielās parku platības neļauj 1 dienas laikā [bez pārskrējieniem] redzēt un notestēt visas atrakcijas. Ieteikums: ja brauciet uz 1 dienu, pietiktu ar 1 parka biļeti, ja vismaz uz divām - tad droši var ņemt abus parkus.

Populārākais dresscode mazām meitenēm - parkā pirktas princešu kleitas (var būt uzvilktas pa virsu ielas drēbēm), viņu mammām - Minnijas ausis ar banti. Daži tēvi atļaujas uzlikt galvā beisboleni ar Pluto ausīm (viss ērti nopērkams turpat parkā). 20km ārpus Disnejlendas uz šādiem cilvēkiem skatītos kā uz dīvaiņiem, bet parkā tas ir normāli.

Ja vēlies atvest suvenīru no Disnejlendas nemaksājot par ieeju, tos var nopirkt Disney Village. Ciemats sastāv no ēstuvēm un dažiem Disney aksesuāru veikaliem, kas atrodas pie parkiem.

No viesnīcām uz Disnejzemi ik pēc 10-15min kursē bezmaksas autobusi, pie viesnīcām bezmaksas autostāvvieta. Opcija ietaupīt uz parkingu pie parkiem.

Secinājums:

Disnejvalsts - ļoti veiksmīgs mārketinga produkts, kas prasmīgi strādā uz to, lai vecāki justos iedvesmoti tērēt. Disnejiski aksesuāri gandrīz uz katra stūra, saldējumi, cukurvates - viss, kas nepieciešams bērnu labsajūtai un priekam. Disnejzemes parks atgādina milzīgu, krāšņu, ar dažādām putukrējuma glazūrām rotātu torti veikala skatlogā. Ieraugi - “WOW! Cik skaisti!”, pienāc tuvāk - “Sasodīts, plastmasa..”. Apmeklējuma “ķeksītis” ir, bet bez īpašas vēlmes atgriezties.



Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais