1 Menesis ciemojoties Latvija pec 3-4 gadiem afrika, mani iespaidi.

  • 2 min lasīšanai

Nezinu vai to isti var saukt par celojumu tas vairak varetu but manas sajutas, tacu domaju ka var, seit bus mani noverojumi, kas ir izmaininies pa siem 4 gadiem Latvija, kops nebiju seit bijis. 1 menesis seit paskreja atri. Un man ir daudz iespaidu ko guvu seit.

Jateic kad atbraucu domaju, ka sagaidisu naidigu sabiedribu nelaipnus cilvekus un visu parejo, tadas man bija atminas no 2008 gada, tacu daudz kas ir izmainijis, pa siem 4 gadiem ir notikusas daudzas sliktas lietas un ari daudzas labas. Sliktas lietas ir tas, ka Latvija 1991-2013 "Reformu" rezultata zaudeja apmeram 1 miljonu cilveku no 2,7 miljoniem kas dzivoja seit 1991 gada. Tacu labas lietas ir tas, ka atlikusais 1,6 miljoni kas Latvija ir palikusi sacis ciesak tureties kopa, esot Riga un citas vietas es loti pieversu uzmanibu visadiem sikumiem. Cilveki ir kluvusi laipnaki un izplalidzigaki neka tas ir bijis agrak. Ilustresu paris epizodes, reiz braucu vilciena un man vajadzeja nobraukt vienu pieturu tacu nepaspeju nopirkt bileti un tad pie manis pienaca kondukture, kad gribeju maksat par bileti vina teica nevaja noveleja man jauku dienu. Veikalos pardevejas kluvusas laipnakas, kas agrak nebija noverojams. Reiz lasiju gramata, ka tie kas spes parlaist 2009-2012 krizi bus palikusi stipraki. Ari man krize naca par labu, jo pirms tam nebiju aizdomajies, par sadam lietam ka dzimtene majas un Latviesu edienu.

Es to nenoverteju, jo man likas tas pats par sevi saprotams, tacu esot Mozambika es saku par to aizdomaties, ka man ir dzimtene par ko agrak nebiju domajis, Latvija ir tik bagata zinu ka cilveki smiesies, tacu padomajiet elektriba mums ir 24 stundas ta neparaujas, udens vienmer tek no krana, transports iet pec saraksta, valsts iestades strada atri un nepazaude dokumentus, Mozambika ta visa nav, nav organizetibas vienmer jabut gatavam ka kaut kas var notikt, jo nekas nenorit pec ta ka es planoju, plans vienmer mainas un visu laiku kaut kas notiek. Un galu gala iespeja parunaties dzimtaja valoda ari ir laba lieta. Tiem kas ir Latvija liekas viss ieprieksminetais passaprotams, luk piemers ko noveroju pietura, veca tantina zelojas, ka vinu nepieved pie pieturas. Mozambika vecisiem jaiet lidz pieturai 10 km un jagaida +40 buss 3-4 stundas varbut pat visu dienu, kas nav tik vienkarsi. Esot afrika cilveks noverte sis lietas, tas kas ir dzivojis ilgstosi afrika mani sapratis, jeb vecaka gada gajuma cilveki, kas zina ka ir dzivot bez elektribas kas atceras sos laikus.

Latvija ir daudz uzbuvets Riga ir nedaudz paimainijusies mums tagad ir e taloni veco labo kondukturu vieta, tacu pats svarigakais ir cilveki, man radas iespaids ka krize ir iemacijusi Latvijas sabiedribu vairak tureties kopa neka tas bija agrak, kad bija dzisanas pec naudas. Pec jaunam masinam, krize salika visu pa savam vietam. Daudzi protams lama musu premjeru, tacu es uzskatu, ka ta nav Dombrovska vaina, ka ta sanaca, vins sanema valsti drupas, un vai vareja izdarit labak ka bija par to nenemos spriest, tacu cilveks 4 gadus nostradaja sava amata, esot Danija es atceros, viena Dana vardus, ja musu premjers nav ideals, tacu es vinu cienu par to ka vins uznemas atbildibu par valsti, protams dazs labs tagad teiks vareja ta vereja savadak. tacu pagatni izmainit nevar. Ir jadzivo talak jadzivo uz prieksu. Ja es biju dusmigs uz Latviju par to kas seit notika, tacu ta nav valsts vaina ka ta notika, mums japasakatas katram uz sevi un jaatzist ka taja visa bija ari dala vaina, jo valsts ir tiesi tada kadi ir cilveki ne labaka ne sliktaka.

Es daudz runajos ar cilvekiem vilcienos pieturas veikalos, lai saliktu prieks sevim kopejo bildi, dzivi Latvija nevar tik labi redzet braucot ar masinu, lai saprastu Latviju ir jasezas vilciena mikroautubusa un javero jaieklausas cilvekos, ko es daudz dariju, jo man pats svarigakais ir cilveki. Man palidzet apzinaties, ka man ir dzimtene palidzeja Mozambika. Vispar es iesaku katram jaunietim padzivot afrika un saprast ka ir bez modernajam tehnologijam, ta ir laba dzives skola.

Atgriezoties pie Latvijas temas, pavasaris naca loti lenam un es daudz salu, jo ka neka pieradis pie afrikas karstuma. Un joprojam man ir auksti. Tacu sirdi ir siltums, jo es daudz ko sapratis esot seit, un tagad ir daudz vieglak dzivot. Katrs atrod savu celu ka saprast lietas. Tadas ir manas sajutas pec viena menesa viesosanas seit.



Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais