kad zibenjo Kostarikaa

  • 1 min lasīšanai

Bija kluss pirmdienas vakars, kad seedeeju pie Florblankas restoraana baara letes skaistajaa Santa Teresaa. Kaa ruucoshu traktoru kolonna paaris sekunzhu laikaa palmu lapu klaatos jumtus paarshalca lietus, zibenju un klusas peerkona daardonjas pavadiibaa. Atveertais baars un jumts virs taa kalpoja par droshu pajumti skarbajaas lietus shaltiis. Baaraa palikushi vien darbinieki, kas klusaas sarunaas gremdeejushies gaidiija, kad lietus paarstaas liit, lai dotos majas.

Desmit metrus taalaak esoshais kristaalzilais baseins mani kaardinaaja aizvien vairaak, liidz, nometis sviedraino tee kreklu, ar nelielu ieskreejienu un vieglu paleecienu ljaavos taa uudenjiem Ausis iegremdeeju zem uudens, lai dzirdeetu kaa milziigaas lietus laases sitaas pret hlorainaa uudens virsmu. To atstaataas peedas uudenii izkroploja baseina dibenaa mirdzoshaas gaismas, kuras citkaart vareeja skaidri saskatiit, kad uudens virsma bija skaidra kaa spogulis. Es miileeju lietu un negaisu, tachu par visu vairaak – siltas vasaras naktis ar lietu, zibeniem un uudeni, kuraa veldzeeties un baudiit sajuutas, kas kaa dramatiska teaatra uzvedums, kaa aizraujosha graamat iesuuca sevii.

Vareetu domaat, ka Dievs dusmojaas, bet man nekad nebija bail – es zinaaju, ka tas nedusmojas uz mani. Es cieniiju negaisu, tas bija labs pret mani un taapeec es to tik loti apbriinoju.

Mirkli veelaak apseedos uz sauloshanaas kreesla turpat netaalu esoshajaa pludmalee. Atskiriibaa no Latvijas negaisiem shis neskopojaas ar zibens bultaam – skita, ka sheit maates dabas arsenaalaa bija daudz vairaak laadinju. Tachu peerkons sheit bija kautriigs zeens – tikai peec spilgtaakajiem zibeniem, siis daudzos bailes dvesoshaas negaisa balsis atrada celju liidz manaam ausiim. Klusi peerkona daardi kaa fona muuzika klusi skaneeja fonaa. Klusaa okeaana pavisam ne- klusie vilni tos krietni paarspeeja peec decibelu meerauklas. Paaris zvejnieku laivu vienmuljaas uguntinjas mirdzeeja taalu okeaanaa, dazhas no taam – skietami tieshi zem zibenju streeleem, un es atcereejos kaa buudams uz jahtas Pisces klaaja Atlantijas okeaana viduu klusiibaa, nedaudz baidiidamies pats no savaam domaam, cereeju pieredzeet iistu negaisu okeaana viduu. Zibens varenaas gaismas paarsvaraa izgaismoja debesis un visu man apkaart – it kaa kaads speeleetos ar gaismas sleedzi manaa guljamistabaa. Tachu ik pa briidim biezas zibens bultas triecaas okeaana dziljajos uudenjos, censdamaas aizsniegt dziljaakaas taa dziiles, par kuraam cilveeks zinaaja mazaak kaa par meeness virsmu. Lietus peec profesionaalas pauzes atkal saaka pienjemtiess speekaa. Es pieceelos un peec piecaam minuuteem guleeju uz sava matracha. Debesis turpinaaja savas bungu partijas un nosleepumainais personaazs pie gaismas sleedzha turpinaaja tiak labi iesaakto darbu…

Vairaak lasi ieksh www.papasauli.wordpress.com



Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais