Švābija vasaras nogalē.

  • 1 min lasīšanai
  • 23 foto
Varbūt kāds nezina,kas ir Švābija un kur tā atrodas ? Tā atrodas Vācijas dienvidrietumos,Bādenes-Wirtembergas federālajā zemē.Vairāk pazīstama kā Ālgavas ieleja,vai Ālgava.Senos laikos tur dzīvoja alemaņi,kas skaitās švābu senči.Viņi runā savdabīgā dialektā,un nav viegli saprast,ko saka vecāks kungs,vai omīte..
Bet skaistuma ziņā,tas ir ļoti pievilcīgs apgabals.Tas sevī ietver jaukas pilsētas un skaistus ciemus,ar pildrežģu mājām.Kā viena no skaistākajām pilsētām ir jāmin Lindava(Lindau),kas atrodas Bodenezera (Bodensee) krastā.Pilsētiņa nav liela,bet skaista gan,ja plānojat turp doties,noteikti nenožēlosiet.Netālu atrodas Meersburg,kurā ir divas pilis-vecā un jaunā pils.Apskatījām abas,ļoti patika.
Noteikti ir vērts apskatīt Wangen im Allgau.Tur der uzkavēties ilgāk un izbaudīt vēstures elpu.

Vēl varat apmeklēt Ravensburgu,Weingartenu,Kemptenu,Wolfegu.Wolfegā atrodas auto muzejs,kurš izvietots divās ēkās.Tur atrodami itin reti eksemplāri.Arī naktsmājas mēs pasūtījām Wolfegā,tīri aiz stratēģiska nolūka.Jo šī pilsēta mums kalpoja par sākuma punktu,un visas ievērības cienīgās pilsētas atradās 20-45km. rādiusā.
Starp citu,siera cienītājiem iesaku nobaudīt Algavas sieru,kuram ir ļoti senas tradīcijas,un tas nav siers par ko tiek uzskatīts mūsu zemē tapušais Holandes,vai Krievijas siers...Tas tiešām ir siers,ko var rakstīt ar lielo burtu.Es to ierindotu ,uzreiz aiz šveiciešu šedevra-,,Tete du moine,, Nu ,protams,cena-adekvāta kvalitātei....
Algavā,saprotams,ir arī daudz un labu alus šķirņu-alus cienītājiem.Par vīnu labāk neizteikšos,negribu nevienu aizvainot...
Mūsu rīcībā bija 6.dienas,lai iepazītu šo apgabalu,tad devāmies uz Itāliju,un tālāk uz Austriju.Tā kā,Šveice,no Lindavas atrodas 30.km attālumā,būtu grēks nepieķert klāt šveices stūrīti.Kārojas taču paķert kādu rituli ,,Tete du moine,, !
Ieradāmies augusta beigās,kad vēl bija daudz tūristu,tādēļ jārēķinās ar rindām apskates objektos un pilnām kafejnīcām.Ja kāds domā,ka Vācija ir dārga valsts,tad man būs Jūs jāsarūgtina...Degviela ir lētāka,alus,tēja,sula,saldumi,ūdens-lētāki,kā pie mums.Tikai nepildieties uz autobāņa-tur gan būs dārga degviela.
Toties,ja gribēsiet paēst restorānā,vai labā kafejnīcā,tad gan būs dārgāk kā Latvijā,jo apkalpojošais personāls tur saņem 5-6 reizes lielāku algu.Bet,lielveikala kebabnīcā,vai Imbissstube-būs lēti !
Braukājot krustu šķērsu pa Ālgavu,novērojām ļoti daudz lauku fermu.Un zīmīgi,ka šīs saimniecības ir būvētas pēc līdzīga projekta.Tās sastāv no-milzīga ēka,vienā pusē dzīvojamā zona,bet otrajā pusē-kūts.Daudzviet,no virtuves var pa taisno ieiet kūtī.Mums tas likās tā ne visai ētiski,bet tā nu tas ir.Un tādu fermu ir ļoti,ļoti daudz.Kādam saimniekam jautāju-vai tad atmaksājas lopus turēt ? Viņš uz mani tā dīvaini paskatījās un pārprasīja-bet ko tad vēl laukos darīt ??? Nu jā,viņi saņem lielus tiešmaksājumus,iepirkumu cenas labas,tehnika laba,nu vārdu sakot-viss notiek !
Šajā novadā atrodas daudz mežu un meždzīvnieku.Tādēļ laukos ,katrs sevi cienošs vecis,ir mednieks.Visur viesistabās,virtuvēs un priekštelpās,sienas rotā trofejas-ragi ! Stirnbuku,briežu,alņu,un kalnu āžu.
Dažiem mājās ir maizes krāsnis,kur paši sev cep īstu lauku maizi.Arī sieru daudzviet sien paši,un gatavo meža gaļas tievas,tievas,kūpinātas desiņas-,,Jagerwurstel,,.Kā tās garšo pie alus !!! Daudzviet atrodas svaigā piena automāti-ieej,iemet eiriku,un tev pudelē iepilda īstu,svaigu govs pienu-mmm...das schmeht gut !


Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais