JNS & Vika C2C2 2020*, gatavošanās ceļojumam, līdz startam 188 dienas, 19 stundas, 13 minūtes

  • 2 min lasīšanai
  • 1 foto
1. turpinājums. Ko darīt pa ceļam turp?.
Sākums ir atrodams https://www.draugiem.lv/blogs/post/JNS-Vika-C2C2-2020-gatavosanas-celojumam-lidz-star_16200454
Sveiki visiem!

Pieļauju, ka jūs izbrīna attēls ar skatu uz Londonu rakstā par ceļojuma uz ASV plānošanu. Tieši tāds skats mūs priecēja 2016. gadā, kad pirmo reizi lidojām uz ASV ar pārsēšanos Londonā. Toreiz lidojām no Stokholmas Arlandas lidostas - tieši tāpat kā tas notiks šoreiz.

Ir aptuveni skaidrs, ko mēs darīsim un kā ceļosim tad, kad būsim galā, un arī ceļš turp un ceļš atpakaļ ir gatavs izdomāts. Tomēr vēl nav līdz galam izdomāts, ko mēs darīsim divos lielos layoveros turp ceļā kā arī vienā lielā layoverā atpakaļ ceļā.

Maršruts mums būs sekojošs: Sāksim Saldū (iespējams, ka būs arī neliela ekskursija pa Saldu), pēc tam dosimies uz Rīgu, ļoooti īss ieskats Rīgā un pēc tam prom uz lidostu no kurienes aizlidosim uz Stockholm Arlanda, kur mēs pavadīsim nakti, lai no rīta turpinātu ceļu uz nākamo pieturu Londonā.
Ir paredzēts mums mazliet izskriet uz Londonu, par ko ir aprakstīts tālāk tekstā (nepacietīgie: scroll down).
Pēc 7 stundām gaidīšanas Londonā mēs tālāk lidosim uz Miami.

Un tagad sīkāk par laika pavadīšanu layoveros:
Tā kā visas avio biļetes jau ir nobukotas, tad mainīt vairs neko nevar. Tik vien to, kā braukt uz rīgu no Saldus.
Ir puslīdz skaidrs par to, ko darīsim Stokholmā. Atbilde - neko. Noteikti ielādēšu pirmās dienas bildes, uzrakstīšu rakstiņu par pirmās dienas piedzīvojumiem un ceru, ka arī būs video, ko ielādēt youtube, lai varu ko parādīt. Ar youtube tikai mācos, bet centīšos pasniegt skaisti tomēr nesitiet sāpīgi, ja nesanāks. Kā būs tā arī būs. Kad tas būs izdarīts, mēģināsim atrast ērtāku vietiņu turpat lidostā, kur labi nosnausties.
Šoreiz būs Londonā jāpavada aptuveni 7 stundas, pirms mums būs iespēja doties tālāk. Mēs tur būsim pēc Arlandas lidostā pavadītas nakts un attiecīgi būs ļoti liela vēlēšanās uzfrišināties jo pieļauju, ka būsim piesvīduši nejēgā un jau paspējuši piesmirdināt lidmašīnu no Arlandas uz Heathrow.
Vika nav redzējusi Londonu (precīzāk redzēja, bet tad viņa bija pavisam pavisam maziņa - vēl ratiņos. Pat ir saglabājušās bildes no tiem laikiem.
Tagad par ideju, kā pavadīt laiku Londonā un arī nomazgāties. Londona Vikai ir jāredz. Vismaz mazumiņš un jānomazgājas mums arī ir.

Sākumā man prātā bija kaut kas, kā vēlāk izrādās, neiespējams: biju domājis ar autobusiem (ar pārsēšanos Hounslow un pēc tam Shepherd's bush) braukt no London Heathrow līdz Picadilly Circus,tad ar kājām gar Trafallgar Square aiziet līdz Buckingham Pallace un pēcāk līdz Big Ben. Pēc Big Ben apskates doties uz Acton peldbaseinu, kur kādas 20 minūtes nopeldēt (ieiet - iziet kopā būs kādas 40 min.) tam ar Tube doties atpakaļ. Kā vēlāk izrādījās, šāds plāns ir nereāls, jo vienkārši tam nepietiks laika tomēr, ja kādu apstākļu dēļ ielidosim ātrām un gaidāmais izlidošanas laiks tiks pārcelts uz vēlāku laiku un mēs par to zināsim, tad neredzu problēmu šādu variantu arī realizēt.
Pēc tam pacēlu šo jautājumu FB ceļotāju grupā (Latvieši CEĻO) un sanāca diezgan interesanta diskusija, pēc kuras izdarīju secinājumus un pieņēmu lēmumu par sekojošu opciju: ar Tube aizbraucam līdz Westminster Abbey, uztaisam dažas Big Ben bildes, nu tā lai būtu smukas profila bildes Draugiem un feisītim. Pēc tam ar autobusu braucam uz Paddington station, uztaisam kādas bildes caur autobusa logu, iespējams - uzfilmējam arī kādu video.
Paddington station ieejam dušās, kuras ir salīdzinoši nesen izremontētas, no katra pa piečukam un esam svaigi un tīri. Vecās, netīrās šmotkas turpat izmetam ārā (iepriekš esam uzvilkuši tās, kuras būs jāizmet) un ar vilcienu no Paddington station braucam atpakaļ uz London Heathrow T3... ahh, pareizi - kaut kur pa ceļam ir jāuztopo mana "3" sim karte un jāpieslēdz tarifu plāns, lai var būt "uz sakariem" arī dīķa otrā pusē.

Nākamais turpinājums aptuveni pēc mēneša.




Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais