Pavasara četrpaka-3.daļa.

  • 1 min lasīšanai
  • 13 foto
Liekam jaunu bildi iekšā-šodien Waldshute mums priekšā....Pamanīju bukletā par Badenes Wirtenbergas jaukākajām pilsētām minēta arī Waldshut.Tur tiek ieteikts apmeklēt Waldshutes vecpilsētu.Ko vajag,to vajag-uz priekšu ! Nu jā tīri feina....
Tālāk dodamies uz Titisee-Neustadt,Todtnau,Bad Kreuzingen.Visas šīs pilsētas var pieskaitīt pie mazpilsētām,un katra ar savu šarmu.
Pastāstīšu par vienu sadzīvisku lietu,kas jāņem vērā tiem,kuri brauc ar jauniem dīzeļauto.Manam mersim ir tāda opcija,ka kopā ar dīzeli,jālieto piedeva Add Blue.Tam ir speciāla 10.litru bāciņa,kuru jāuzpilda ik pa 10.000 km.Tad lūk,kaut kur Vācijā radās nepieciešamība to uzpildīt.Mums Add Blue ir visos tankos,un maksā 0,55 eiro litrā.Vācijas tankštellēs to dabūt ir problemātiski.Nē,nu ir kanniņās,kā logu šķīdums un maksā ap 16 eiro 5.litru kanniņa....Tā ka labāk pirms došanās uz Eiropu to uzpildīt !
Runājos ar mūsu viesnīcas saimnieci par tūristiem.Viņa izteica jautājumu,kādēļ Vācijā tik maz tūristu no Latvijas ? Centos viņu apgaismot-ja Latvijā ir 1,9 miljoni iedzīvotāju,un ja kaut katrs desmitais dotos uz Vāciju,tad diez vai kāds to īsti pamanītu.Toties,ja katrs desmitais Vācietis dotos ceļojumā uz Latviju,tas sastādītu ap 8.miljoniem,un tas nu gan būtu pamanāms.....Uz visām lietām,tikai pareizi jāpaskatās,un viss liekas tik vienkārši !
Vācijā nevar nepamanīt daudzos bēgļus,vai pareizāk sakot-materiālā labuma meklētājus,jo tie nav bēgļi....jo lielāka pilsēta,jo to ir vairāk.Laukos un mazpilsētās to gangrīz nav.
Vācieši ir visai taupīga tauta,to nevar nepamanīt.Ja viņi iepērkas,tad cenšas uzķert atlaides un pērk lielos daudzumos.Ja alum,ūdenim,kafijai ir atlaides,tos sapērk tos vairumā,vecs jau nepaliks.
Ja agrāk vācieši vairāk pirka savus auto-Opel,Mercedes,Wolkswagenus....tad tagad,arvien biežāk iegādājas-Hyundai,Kia un Dacia.Cenu atšķirība ir milzīga....dzirdēju pa vietējo Tv kanālu reklāmu-piedāvā iegādāties Dacia par 5555 eiro !!!??
Turpinājums sekos.....


Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais