17 vasaras mirkļi.....

  • 1 min lasīšanai
  • 20 foto
11. Mirklis/ 14. janvāris.
Sen gaidīta un liela diena. Šodien mēs iepazīstam Sidneju. Laikam jau visi uzskata, ja neesi bijis Sidnejā, tad neesi bijis Austrālijā! Tad nu lūk, mēs te esam!
No rīta pēc brokastīm 40 minūšu brauciens ar autobusu un esam centrā netālu no Sidnejas torņa. Ar savu 250 m augstumu, tas laikam skaitās aukstākais skatu tornis dienvidu puslodē. Austrāliešiem visu patīk pasniegt kā lielāko, augstāko vai labāko dienvidu puslodē! Lai tā būtu! Esam centrā!

Dodamies uz torni. Neskatoties uz to, ka biļetes maksā 50 $ cilvēku milzīgas rindas. Drošības pārbaudes kā lidostās. Ja kādreiz jums ir iespēja apmeklēt šo torni, padomājiet, kas jums somās!
Pirms došanās augšā vispirms noskatamies nelielu filmiņu 4D formātā par Austrāliju.


Šodien ir liels vējš, tāpēc uz ārējās platformas nelaiž... bet ir savs labums. Tas maksātu katram 40$ vairāk. Ar liftu uzbraucam augšā un pilsēta ir palikusi tālu zem mums.

Mēdz teikt, ka no šī torņa varot visu pilsētu redzēt.... vai tas būtu iespējams? Sidneja esot Z-D virzienā 100km gara un R-A virzienā 70km plata. Vai to varētu visu redzēt no torņa, vai apskatīt vienā dienā ar mašīnu braukājot pa ielām? Noteikti nē! Mums tāpēc ir saraksts ar obligāti apskatamajiem objektiem.

Pēc kādas stundas debesīs, dodamies lejā uz zemes apskatīt vēsturi un mākslu!
Čaintauna ir neatņemama pilsētas sastāvdaļa. Tāda ir arī Melnburnā, bet šodien esam te!
Lai varētu sajust, ka esam apciemojuši ķīniešu rajonu, protams arī paēdam te pusdienas. Es pasūtīju ķīniešu alu... kaut kas līdzīgs mūsu pilzenes alum, tāds nestiprs un šķidrs....
Mūsu alus ir garšīgāks!

Un te nu es esmu pie Jūras muzeja!

Jūras muzejā stāv kopija kuģim, ar kuru kapteinis Kuks pētīja Austrālijas austrumu krastu. Arī tagad kuģis iziet jūrā tūrisma reisos. Es stāvu nedaudzu soļu attālumā no šī kuģa! Aiz prieka esmu laimīgs kā pusaudzis, kas salasījies ceļojumu grāmatas, beidzot stāv pie burinieka...
Tālāk dodamies uz Sidnejas tiltu. Arī tas ir vēsturiska vieta gan arhitektūras, gan skaistuma ziņā.

Un šis krasts ir no operas puses. Ceram redzēt operu rietošas saules staros, tāpēc dodamies turp!

Sagaidam vakaru, lai varētu redzēt Sidneju arī naktī. Tas nav mazāk aizraujošs skaistums! Debesskrāpji pret melnām debesīm... fascinējoši!
Ar autobusu vēlu vakarā atgriežamies mūsu naktsmājās....rīt kārtējais brauciens...
Šī bija vareni skaista diena!


Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais