Nedēļa Maltā - bez viesnīcas

  • 2 min lasīšanai
  • 27 foto

Vai esat domājuši, kā būtu uzvarēt kādā no sociālo portālu rīkotajiem konkursiem - viens klikšķis līdz ceļojumam? Spied "like" un "share" - muļķības vai ne? Es teikšu - nē - kas neriskē, tas nevinnē!

Šī gada rudenī portālā Facebook laimēju 365 Brīvdienu rīkotajā konkursā, balvā - LIDOJUMS UZ MALTU (nedēļa Maltā - bez viesnīcas). Lidot vai nē - tas jau bija mans lēmums. Jāpiebilst, ka domāt varēju vien tikai 2 dienas (jādomā, ko iesākt ar darbu, kas ar studijām, kā arī nācās izlaist tik ļoti svarīgo draudzenes kāzu dienu).

Pēc negulētas nakts un domām pilnu galvu, nolēmu riskēt! Kā jau studente ar ierobežotiem līdzekļiem, viesnīcu atļauties nevarēju. Ķēros pie draudzenes ieteiktās programmas coach surfing. No 20 cilvēkiem - man atbildēja neviens. Rokas jau nolaidās, šķirstīju hosteļu piedāvājumus, taču kāds atsaucās...Riskēju! Tā nu pirmo reizi mūžā izmantoju šo iespēju, ko piedāvā programma Coach Surfing (nakšņošana pilnīgi bez maksas), un nenožēloju ne mirkli.

Izlidošana no Rīgas 9.00, cēlos 5.00 un krāmēju koferi. Ja jau viss pēdējā brīdī, tad viss!

Lidojums mierīgs, bez starpgadījumiem. Maltas lidostā mani sagaida mans "host", kurš aizved līdz manām turpmākās nedēļas naktsmājām pilsētā Msida. Man paveicās tik ļoti, ka šis viesmīlīgais cilvēks pat gatavoja mums vakariņas un šad tad pat brokastis. Vēl šajā dzīvoklī dzīvoju kopā ar meiteni no Brazīlijas, kura ceļoja jau 25 dienas un sievieti no Itālijas.

Vēl joprojām nesaprotu, kā viss varēja tā iekārtoties - par labu man. Ar brazīļu meiteni izbraukājām visu salu, krustu šķērsu. Man paveicās, jo, kā nospriedām - bijām uz viena viļņa ar vienādām interesēm.

Sākām gan ar došanos uz Comino saliņu, kas atrodas vien pāris minūšu braucienā ar laiviņu (8 eiro). Tiesa gan, līdz laivu piestātnei bija jānokļūst, kas prasīja vairāk kā stundu ar autobusu. Autobusu biļetes cenas ir ļoti draudzīgas - nedēļas biļete maksāja 6.50 eiro, dienas biļete 1.50 eiro. Kāpēc maksāt Hop off, Hop on autobusam, ja to pašu maršrutu var braukt ar sabiedrisko autobusu?

Comino sala - mazā paradīze. Nekad nebiju iedomājusies, ka šeit ir tā vieta, tā vieta, par kuru esmu sapņojusi visu mūžu. Ūdens dzidrs kā akvārijs - visu redzi cauri, arī mazās zivtiņas. Laiks mūs lutināja +29 grādi, saulīte - paradīze. Saliņa maza - visu var izstaigāt ar kājām un dabas skati - elpu aizraujoši.

Nav nepieciešamas dārgās ekskursijas, lai atklātu Maltas burvību. Paņēmām karti - atzīmējām Maltas tālākos punktus un devāmies ceļā - katru dienu kaut kur citur! Vietās, kur mums likās "ir vērts izkāpt" , devāmies apskatīt apkārtni, zvilnējām pludmalē, nogaršojām kaktusa augli, devāmies laivu izbraucienā uz Blue Grotto, apmeklējām fantastisku vietu Dingli cliffs - Dingli klintis. Citā dienā izmantojām izdevību ar prāmi (tikai 4.50 eiro abi gali) aizbraukt arī uz blakus esošo Gozo salu, kur mūsu galamērķis bija brīnišķīgais dabas veidojums Azure Window. Apmeklējām arī kādreizējo Maltas galvaspilsētu Mdinu, kur slavenajā vietējā kafejnīcā baudījām mutē kūstošas kūciņas. Jāsaka, ka šī vieta ir ļoti iecienīta un pieprasīta, jo, lai dabūtu galdiņu, bija jāstāv dzīvajā rindā.

7 dienas - man likās tik daudz. Domāju - ko gan viena tur darīšu visu nedēļu, līdzi pat bija paņēmusies grāmata. Pati par to varēju vien pasmieties, jo laiks pat vēl pietrūka.

Varu teikt, ka Malta ir brīnišķīga valsts, kuru noteikti ieteiktu apmeklēt. Ja nebūtu šī iespēja, šis laimests, pat nezinu, vai kādreiz būtu šo vietu izvēlējusies, kā savu galamērķi. Kā arī devos perfektā laikā - septembra beigas, oktobra sākums, tieši tad, kad tūristu pieplūdums ir vismazākais, taču laikapstākļi vēl joprojām lutina.

Viss, ko gribēju teikt ir - nav nepieciešama liela bagātība, lai gūtu tādu prieku, kādu guvu es - jauni iespaidi, draugi, emocijas! Arī ar nelieliem naudas līdzekļiem un šķipsniņu veiksmes var redzēt un sajust daudz! Vajag tikai riskēt!



Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais