Brīvdienas fotogrāfijās (08.06.14.). Boblingena (Böblingen).

  • 1 min lasīšanai
  • 67 foto

Boblingena (Böblingen), 71001–71034, Baden-Württemberg, Deutschland. http://www.boeblingen.de/,Lde/start

Boblingena atrodas dažu kilometru attālumā uz dienvidrietumiem no Štutgartes. Pilsētai tiešā tuvumā garām aizvijas autobānis E41 (A81). Pilsēta sadalīta vairākos dzīvojamos kvartālos - Tanenberga, Valdburga, Grunda, Dicenhalde, uct. Pilsētā ir tādi zīmīgi industrijas koncerni, kā IBM, Hewlett-Packard, Philips, Siemens, Microsoft, automobiļu būves uzņēmumi - Daimler, Smart, Lear. Pilsētas simbols ir Evanģēliskā baznīca pilsētas centrā. Zīmīgi, ka 1943.gada naktī no 7 uz 8 novembri vecpilsēta tika gandrīz pilnībā sabombardēta, ieskaitot baznīcu un pilsētas rāti.

Apskates vietas: 1.- Viena no tvaika lokomotīvēm REAL lielveikala stāvlaukumā. Starp citu visas saglabājušās tvaika lokomotīves ir uzskaitītas un apvienotas sarakstā - http://de.wikipedia.org/wiki/Liste_in_Deutschland_vorhandener_Dampflokomotiven.

2.- Sensapolis - atrakcijas pieaugušajiem un bērniem - http://www.sensapolis.de/de/inhalt.

3.- Protams, protams vienīgā viesnīca auto-mobīļiem (-mīļiem) - V8. Viesnīcā ir 34 numuriņi, katrs no tiem iekārtots īpaši - kāds ieguvis Shell autouzpildes stacijas veidolu, cits automazgātuves izskatu. Numuriņi nav no lētajiem, bet, šķiet, ka tas ir tā vērts. http://www.v8hotel.de/das-v8-hotel.html.

4.- Blakus viesnīcai atrodas Motormuzejs http://www.motorworld.de/stuttgart/

5.- Miesnieku ģildes muzejs, vienīgais šāda veida muzejs Vācijā http://www.museum-fleischerhandwerk.de/de/index.php. Ģilde bija ļoti ietekmīga sešpadsmitā gadsimta vidū. Tās locekļi bija ģildes aizbildniecībā no dzimšanas līdz pat mūža beigām.

6.- Baznīca.

7.- Vecpilsēta.

Lai tiktu līdz baznīcai kalna galā, jāmēro ne mazs ceļš augšup.
Ieeja Miesnieku muzejā.
Pilsētas tirgus laukums.
"Schonbuch" - vietējās komūnas alus.
Īru pabs.
Autobusu stacija.


Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais