Kulinārais tūrisms jeb dzīves izgaršošana

  • 1 min lasīšanai

Ēšana noteikti ir, kas vairāk nekā tikai dzīvības funkciju uzturēšana, jo, ja tā nebūtu, vai tad mēs varētu runāt par galda kultūru, ēšanas tradīcijām un katrai tautai tik atšķirīgo nacionālo ēdienu izlasi.

Es pilnīgi noteikti esmu viens no tiem cilvēkiem, kas jauno kultūru un vietu, kurā atrodos, iepazīstu ne tikai ar acīm un ausīm, bet arī ar garšas kārpiņām, jo tikai tā varu sajust vietas patieso smaržu, garšu, atmosfēru un kaut nedaudz iejusties vietējo iedzīvotāju ādā, nogaršojot to, ko viņi bauda ikdienu.

Kopš manas finanses un citi dzīve apstākļi ļauj ceļot un iepazīt, to, kas tad īsti ir kulinārais tūrisms esmu sācis veidot tādu kā manu labāko vai gardāko kulināro piedzīvojumu Top 10 (izskatās, ka drīz būs jāpārveido par top 20) kurā iekļauju tos ēdienus/dzērienus, kurus labprāt ēstu vēl vai, kuri uz mani atstājuši īpašu iespaidu.

Mana Top 10 pirmās 3 vietas, kuras ieteiktu nobaudīt ikvienam ceļotājam atrodoties konkrētajā reģionā!

1. Paella (Spānija) – man visvairāk garšoja ar jūras veltēm, bet tās ir ļoti dažādas un katrā reģionā garšo mazliet savādāk.

2. Jam kung (Taizeme) – šī ir taizemiešu nacionālā jūras velšu zupa, kura ir mazliet asa kā jau lielākā daļa taizemiešu virtuves. Esot Taizemē noteikti nogaršojiet viņu vietējās delikateses (ceptus tārpus un skorpionus), šie ēdieni gan manā topā neietilpst, taču tie palīdz iepazīt vietējās tradīcijas un to ēšana ur jautrs piedzīvojums.

3. Kavarma (Bulgārija) – krāsnī cepta gaļa ar sēnēm, sīpoliem un papriku. Īsta izēšanās bulgāru gaumē.



Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais