Sauda Arabijas Mekkas un Medinas celojuma kopsavilkums

  • 2 min lasīšanai

Jateic esmu loti apmierinats ar so celojumu, jo tas mani iekseji attirija no daudzam problemam, sim vietam piemit ipasa aura, ja ta varetu teikt. Un vel man patika atgriezties atpakal 90 gados, daudzas vietas Sauda Arabija ir ka 20 gadus atpakal Latvija, dazas vietas joprojam tirgo kasetes, jo laukos cilveki ir vienkarsaki, iesaku braukt uz Sauda Arabiju, Janvari, vai Februari, kad ara nav tik karsts, ar laiku biju loti apmierinats, tempreatura bija ap 25 - 30 gradiem. No Sauda Arabijas, man visvairak patika, Medina, jo ta nav tik piebazta ka Mekka, Mekka vienmer ir loti daudz cilveku, kaut gan pati Mekka, ir pat Mazaka neka Riga teritorijas zina, un spej uznemt 5-6 miljonus cilveku.

Medina, ir organizetaka neka Mekka, jo viss Medinas centrs ir aiznemts ar viesnicam un ielas ir tirakas, kas man nepatika Sauda Arabija, seit ir loti daudz ubagu no Afrikas valstim, man nav nekas preti, ja vini ubago, bet ja to dara nekaunigi, sak raut nauda no rokam ara, tas mani kaitina, Medina, viena meitene ap 10 gadus veca, man lekaja apkart, gribeja no manis dabut 50 rielus, bet kad saka raut naudu no rokam ara, tas mani sadusmoja, un iedevu es 50 rielus 4 gadus vecam puisitim, kas staveja kautrigi sturi nevienam neuzbazas, tad meitene izlikas, ka raud, bet tas man bija uzreiz skaidrs, avize izlasiju, ka viens afrikanis pargerbas par sievieti un ubagoja :), nezinu, vai viniem ubagosana ir tikpat organizeta ka Rumanija, tacu tuvu tam. Vispar Sauda Arabija, nav tik stingras kontroles ka Katara, Katara bez dokumentiem tu nenodzivosi ilgi, un ja sak ubagot uzreiz ir klat policija un prasa kur ir tavs sponsors. Sauda Arabija ir liela valsts un sis lietas nav tik viegli nokontrolet. Intresantas ir zemes cenas Mekka, viens kvadratmetrs maksa 1 miljonu ASV dolaru.

Mekku tagad loti intensivi parbuva, visa Mekka ir viens buvlaukums projekta summa 10 miljardi ASV $. Loti maz cilveku Sauda Arabija runa angliski.

Kas man Sauda Arabija patika, valsts ir vienkarsaka neka Katara, var redzet realo Arabu dzivi, Katara ir loti rietumnieciska valsts un seit isti nevar izjust Austrumu eksotiku, savukart Sauda Arabija var, man loti patik iepirkties mazajos veikalos kur var pakauleties par cenu. Cenas Sauda Arabija ir par 30-50 % letakas neka, Katara.

Intresants ir stils, ka Arabi brauc, viniem neeksiste sarkana gaisma, jo pats isakais cels ir taisnakais, un ta vini brauc, braucu kopa ar vienu kaskadieri, vins pilninigi dabiski brauca pie sarkanas gaismas, es vinam jautaju par so lietu vins man atbildeja, ka vinam muzigi ir tikai Sarkana gaisma.

Iesaku braukt pa Sauda Arabiju ar autubusu, es vispar esmu pret celosanu ar masinu, jo tad nevar izjust valsti tik labi, ka ar Autubusu, protams, es turpinaju savu tradiciju un pabraukaju ar sabiedrisko pa Mekku, intresanti, ka viniem ir Shapu sistema ka Mozambika, vecie labie Japanu busini, tikai ir viena inovacija, durvis vienmer tiek turetas vala, Mozambika durvis parasti tiek turetas ciet, cena ari ir demokratiska, shapu parsvara lieto Afrikani.

Un protams, Kaaba,ka jau mineju si ir ipasa vieta, kas attira un dod jaunus spekus, lai to saprastu, vajag atbraukt uz Mekku.

Par vizam uz Sauda Arabiju, ir diva veida vizas ko var dabut, viena, ja tevi uzaicina vietejais uz Sauda Arabiju, otra Saucas Omra Viza, kad cilveki dodas organizeta grupas ture. Sauda Arabija nav darga valsts, ja need dargas viesnicas var mierigi paest par 2-3 Eiro, loti garsigas pusdienas.

Vel paris vardi par biznesu Mekka, Mekka ir pilns ar mazajiem veikaliniem, kad tu palukojies uz so veikalu nekas ipass, bet viens tads veikals var nopelnit Haja laika miljons $ un vairak, kaut gan izskatas loti vecs un vienkarss.

Skaitlus un statistiku minet nav verts, visu to var atrast wikipedia, no sevis varu piebilst nebaidities no Sauda Arabijas, ta ir intresanta valsts kur celot.



Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais