Vieteja Kataras iedzivotaja skats uz dzivi Katara. 1 dala.

  • 3 min lasīšanai

Nevelejos rakstit celojumu aprakstu pirmajas diena, jo tas butu balstits uz emocijam, sobrid esmu saja valsti jo kadu laiku, un ta ir loti intresanta pieredze, es jau sakuma biju izraudzijis par merki uztureties maksimali, arabu vide, un kas ir pats intresantakais ne reizi mani celi nav parklajusies ar Eiropiesiem, par ko esmu sava zina priecigs, tapec ka varu izbaudit vietejo kulturu. Kas man loti patik seit Katara ir mieriga valsts, sava zina kaut kas lidzigs Mozambikai ar to ka cilveki seit nesteidzas, austrumos vispar nav pienemts steigties, cilveks kas steidzas austrumos pazaude cienu, Katara ir tik daudz dazadas nacionalitates, man nacas iemacities pamatfrazes, urdu valoda (Pakistana) un Hindi (Indiesi) ka ari Taglog (Filipinas), daudzi neruna angliski, ar Arabiem censos runat tikai arabiski, jo uzskatu ka cilveks kas dzivo arzemes vinam jazina valsts valoda, ka Mozambika es apguvu Portugalu, ta Katara es macos Arabu.

Lai cilvekam butu labak skaidrs, kas ir Katara man japastasta par galvenajam imigrantu grupam kas seit dzivo.

Filipieniesi - tas parsvara ir sievietes, kas strada, ka aukles kalpones pardevejas un dara visus sieviesu darbus, Filipiniesu sievietem dalai no tam na laba reputacija Katara, to man paskaidroja Katariesi, vel Filipiniesi strada restoranos.

Indiesi - tas ir letais darba speks, strada celtnieciba, tira celus, dara mazkvalificetu darbu, tacu taja pasa laika ir Indiesi kas strada par vaditajiem Bankas, vislielaka nacionala grupa Katara.

Pakistani - tas ir videja darba limena darba speks, vinu Nisa ir Celtnieciba, tacu ka vaditajiem organizetajiem, piemeram vada traktoru, vai strada ka brigadieri, vai viniem pieder mazi veikali. Un dara daudz dazadas citas lietas.

Afrikani - nav seviski izplatita grupa, ne daudz ne maz, dara visa veida iespejamos darbus.

Eiropiesi - loti maza grupa strada parsvara augsti kvalificetus darbus, kaut gan var sastapt vinus dazdas vietas, par so grupu zinu loti maz, jo musu celi nav krustojusies Katara.

Katariesi - maza grupa bet loti svariga, ka neka pamatiedzivotaji, loti laipni un pieklajigi cilveki.

Katara ka Afrika ir loti karsts, Katara ir loti labi tiem kas runa arabiski paradas ciena cilveku acis, Katara var staigait un iepirkties tacu tas man sava zina tik loti nesaista. Kas ir loti skaisti Katara, tas ir vietejo iedzivotaju majas, dala no tam ir greznas ar marmoru zeltu un zilonkaulu, esmu bijis daudzas un man ir savs priekstats par sim majam. Katariesu standarta maja sastav no lielas priekstelpas, kur tiek uznemti viesi, sievietes kopa ar viriesiem majas nesez, pec Arabu standartiem Sieviete skaitas pieaugusi no 13 gadiem, kad paradas pirmas menesreizes un puisi no 15 gadiem kad paradas pirma erekcija. Esot ciemos pie arabiem es nesastapu sievietes kas ir vecakas par 13 gadiem.

Pasedesana sastav no tejas vai kamiela piena, kas tiek dots lielos daudzumus, arabu pasaule nav pieklajigi est ar kreiso roku, tikai ar labo, un tas jadara nesteidzoties, jo ka jau mineju cilvekus, kas seit steidzas neciena arabu pasaule mil nesteidzibu. Vispirms tiek parunatas gimenes lietas un ka kuram iet pasas beigas tiek parunatas biznesa lietas. Vel viena butiska lieta ir tas ja lietas nenokarto starp 8.00 lidz 11.30 tad vari uzskatot ka diena ir beigusies. Jo arabu laiks iedalas 5 lugsanas.

Fajar (Rita Lugsana) 3:40 - 4:20 - ta ir rita lugsana kas sastav, no 2 lugsanam kad ieiert Moseja no 2 Lugsanam pirms galevanas lugsanas un 2 obligatajam lugsanam.

Zohar (Pusdienas lugsana) 11:30 - 12:00 - ta ir gara lugsana sastav no 2 lugsanam ieejot moseja 4 lugsanam pirms galvenas lugsanas 4 lugsanam (Obligatajam) un 2 lugsanam pec lugsanas

Asar (Pecpusdiena) - 15:03 - 15:40 - Sastav no 2 lugsanas ieejot moseja un 4 obligatajam.

Mahrib - 18:03 - 18:30 - sastav no 2 lugsanam ieejot moseja, 3 obligatajam, un 2 pec obligatas

Isha (vakara) - 19:30 - 20:00 2 lugsanam ieejot moseja, 4 obligatajam lugsanam, un 2 lugsanam.

Visa arabu dzive ir pakartota sim 5 lugsanam, islams vispar ir loti logiska religija ta darbojas pec 1 un 0 principa viss ir loti skaidri aprakstits, ir Korans (kas ir dieva vardi, ko pravietis Muhameds pierakstija vards varda) un Sunnas kuras pravietis Muhameds izskaidroja dieva vardus vienkarsajiem cilvekiem, ka jaludzas un parejas nepieciesamas lietas. Kristietiba nav religija, ta vairak ir filosofija, jo bibele ir tikusi visu laiku patvaligi mainita, tacu Korans ka tas tika uzrakstits 1400 gadus atpakal nav mainits, ka palicis tads pats, ta ari palicis. Islama ir vienkarsi vai cilveks ir musulmanis vai nav un ir loti skaidri aprakstits kas ir musulmanis un kas nav.

Tacu atgriezoties atpakal pie Kataras, man loti patik izzinat arabu valodu, jo esmu seit ieradies uzzinat ko vairak un pievienot vel vienu valodu savai valodu saimei, lai labi justos Katara, ir Jazina, Anglu (Perfekti) Arabu (loti laba limeni) Urdu (Pamatfrazes, jo daudzi nezina anglu) Hindu (tas pats) un so to Tagloga (Filipieniesu valoda), taglogs man iet loti viegli pa cik zinu Portugalu valodu, jo Tagloga saknes nak no Spanu valodas. PIemeram vardi Coma strat? Ka tev iet, Portugaliski Saka Como estau. Salamat paldies, nak no arabu valodas, Ar Hindu un Urdu ir mazliet grutak, jo daudziem vardiem nav analogija. Piemeram Indija saka Namaskar (Labrit) Nepala (Namaskr), varetu pastastit par Kataras vesturi, tacu to var atrast wikipedijas es savukart aprakstu lietas, no saviem verojumiem.

Tas isuma viss no maniem pirma briza verojumiem, tacu domaju ka sim rakstam pievienosies nakamie.



Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais