Tailanda, Taizeme

  • 2 min lasīšanai
  • 9 foto

Tailanda, Taizeme

Valsts, kur ir attīstīts tūrisms. Naudas kāšana, ja negulēsiet tikai jūrmalā un neēdīsiet Taiešu ēdienus. Tā nav nekāda eksotika. Novāriet žurku bez garšvielām, piegāziet pus katliņu ar sarkaniem Čili pipariem un uzvāriet. Viss ir dārgāks nekā Latvijā par 20%. Jā, atsevišķas lietas ir lētākas, bet tikai atsevišķas! Šeit jebkurš centīsies izspiest naudu, jo esat neapskaužamā situācijā ar valodu. Taietis domā, ka baltajam (Farangam) ir daudz naudas, un jebkurš baltais ir idiotiņš. Tai pašā laikā vietējais iedzīvotājs ieslēdz apsalūto muļķīti un vēro, ko darīs baltais. Ja pašvitināsi ar naudu - viss tūliņ pat atrisināsies (nejau 5Ls, tie nav LV ceļu policisti!). Taietis pret balto attiecas tā – „Ja Muhameds neiet pie kalna, tad lai kalns iet pie Muhameda.” Ja kāds iedomājas, ka šeit ir lēti un viss pa velti, tad viņam ir taisnība! Salīdzinot ar Kanādas algām, te ir lēti. Ja kāds Latvijā lielās, ka bija lēti, tad tā arī ir taisnība. Aizejiet Latvijā uz humpalām un varēsiet kaimiņam stāstīt, ka nopirkāt bikses pa LATU! Nu, piemēram, mans draugs, lai nedaudz arī būtu kā cilvēks un atpūstos, tērē vidēji dienā 80Ls un pārējiem stāsta, ka viss te ir pa lēto. Jāpiebilst, ka viņš nelegāli dzen spirtu, kādā no EU valstīm, toties strādā oficiāli par šoferi, bet tas tā.

Tātad mēnesī vidējais izcenojums - 15000 Bati (Taiešu naudiņā 260Ls) dzīvoklis,

1000 - 3000 Bati par elektrību, ja ir kondicionieris. Ja nav kondicionieris, tad paeksperimentējiet - ielejat katliņā ūdeni, uzvāriet, pārlieciet pāri galvai segu un elpojiet 20 min. katliņa karstos garaiņus. Ja nekādas vainas, tad to pašu veiciet ar 50 pietupieniem minūtē. Ja tad liekas, ka ir komforts, tad nav jēgas ņemt dzīvokli ar kondicionieri.

Ejam tālāk! Ēšana - vidēji dienā 300 Bati uz personu, ja nu galīgi nesēdiet uz "siemīšu" diētas. Ak, pareizi, te tās nav! Pats nelietoju un tām neesmu pievērsis uzmanību. Vispār krievu te ir vairāk nekā Latvijā. Dievdēļ neparādiet, ka jums ir kāds saistība ar krievu valodu! Taieši viņus neieredz. Kautgan, nezinu tādu valsti, kur viņus gaidītu ar atplestām rokām.

Transports ir lēts – Pattaya-Bankoka ar taksi- 1000 Bati (20Ls), aptuveni 150 kilometri. Pattajā pārvietojas taksīši, kā mums agrāk „mikriķi” - 10 Bati. Ja šoferim prasīsiet cik jāmaksā, tad viņš pateiks 50 Bati. Ja kaut ko nesapratāt, lasiet no sakuma, kur ir minēts, ko Taietis domā par baltiem cilvēkiem! Vienkārši iedodiet 10 Batus un ejiet prom. Taizeme ir kā mūsu jaukā Latvija - ka tikai kādu "ne..."!

Drošība! Tas vienkārši ir "piz..."! Nu tā, par to varētu uzrakstīt veselu grāmatu. Pateikšu pāris piemērus. Sarkanā gaisma luksoforā nozīmē: "Bez vajadzības nav ko gaidīt". Ja visas joslas uz ceļa ir aizņemtas, tad var tak izmantot trotuārus.

Tagad lasiet ļoti uzmanīgi! Ja Jūs notrieks Taiets ar savu transport līdzekli, un viņš būs negadijuma izraisītājs, tad šā vai tā būsiet vainīgi un maksāsiet sodu (7000 Bati aptuveni). Tas nekas, ka esat palikuši pa kropli! Kāpēc? Vienkārši! Ja Jūs tajā brīdī nebūtu bijuši, tad arī nebūtu bijis negadījums. Te labi strādā Latviešu teiciens: " Ja sevi nesargāsi, tad arī Dievs tevi nesargās". Taizemē pat nav Latvijas goda konsuls, un, ja domājat, ka esat no EU, un katrai EU pārstāvniecībai ir jaaizstāv Jūs, tad te tā nav. Nu, ja zināsiet, piemēram, vācu valodu, tad jau būs vieglāk, un varēsiet doties uz Vācijas vēstniecību, kura atrodas geju rajona centrā . 70% ir biseksuāli. Nezināt, kas tas ir - meklējat internetā atbildi. Ak, te vēl ir pretējā kustība, kā Anglijā. Ja esam pieraduši, ka šķērsojot ceļu, mums jāpaskatās uz kreiso pusi, tad te viss ir otrādi. Kaut gan, nav jau jāuztraucas - nekas nav mūžīgs.

Nu, principā, aptuveni Jums ir skaidrs, te ir jauki. Ja neiesiet šeit bojā, tad citur gan... Tas ir tikai laika jautājums. Man vienkārši apnika rakstīt. Varbūt uzdodiet jautājumus un es jums atbildēšu, bet ne mazāk par 10 jautājumiem.

Ja braucat, neizmirstiet vīzu nokārtot. LV nav konsulāts no Taizemes. Tuvākais ko zinu – Anglijā un Skandināvijā. Variet pameklēt Lietuvā, kaut kas tur būs.


Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais