Līvāni- Piza-Ligurnija-Roma-Rimini-Līvāni

  • 2 min lasīšanai
  • 78 foto

Maršruts- Līvāni- Piza- Ligurnija- Roma -Rimini- Līvāni

2012.gads- jūlijs. Divi pieaugušie un bērns( 14 gadi).

Auto BMW(viens šoferis)

1.diena

Izbraucam no rīta pus 10 no Līvāniem. Plkst 19.30 iebraucam Varšavā un tiekam lielā korķī. Pirmaja vakarā aizbraucam līdz Czestochowai. Tā kā nerezervējām pirmo nakti pārlaižam mašīnā benzīntanka teritorijā. Ieteikums neapstāties tuvumā fūrām(it sevišķi ledusskapjiem, kas ik pa brīdim slēdzas iekšā un ārā).

2.diena

Otrā rītā izbraucam pus9. Šķērsojam Čehijas robežu(440vinjete), Austrijas robežu(8eiro). Nakšņojam pie vienas kafejnīcas Austijā netālu no Itālijas robežas, kuras teritorija drīkstēja uzsliet telti.(galvenais bez maksas)

3.diena

Trešaja dienā pa ceļam iegriežoties Baloņā pie vakara esam Pizā. Bija rezervēta viesnīca, bet tā ka paceļam nebijam apstiprinājuši, ka ieradīsimies(jo pa ceļam nepaskatījos e-pastu) viesnīcu anulēja. Bet tas nesagādāja liekas problēmas, jo tur pat bija foršs kempings(Torre Pendente) .Par divām naktīm trīs cilvēkiem ar telti samaksājām 90eiro. Kempings labs, visas labierīcības, baseins(tikai vajag obligāti peldcepuri).vakaros notiek dažādas izrādes. Pirmajā pēcpusdienā apskatījām Pizu un tās šķībo torni.

4.diena

Nākošajā dienā braucam uz La Spezia. Tur stacijas stāvvietā atstājam auto(trešdienās izrādās bez maksas).Informācijas centrā nopērkam dienas biļetes uz Cinque terre.(pieaugušajiem 10eiro, bērnu 6eiro. Tajā iekļauts brauciens ar vilcienu, pastaigas pa ciematiņiem.) Braucam līdz Riomaggiore-kājām ejam līdz Manarola. Tad ar kuģīti līdz Vernazza(14,5e) No Vernazzas mēģinājām kājām doties uz Monterosso, bet karstums bija gandrīz 40grādi un mēs neriskējām, braucām ar vilcienu. Monterosso pavadījām foršu pēcpusdienu pludmalē.(ļoti akmeņainā).Atpakaļ pirmo reizi mūžā braucām ar divstāvīgu vilcienu. Vakaru pavadījām kempingā.

5.,6.,7.diena

Nākošajā rītā pus8 laižam uz Romu. Rezervēts kempings Camping Village Roma-trīs naktis 190eiro, labiekārtota mājiņa. Kempings ļoti liels ar restorāniem, baseiniem, veikalu, picēriju.Pāri ielai atrodas liels supermarkets kur var iegādāties daudz lētāku pārtiku un pagatavot pašam, ko arī darījam, jo līdzi vienmērir ceļojumu plītiņa. Tā kā agri iebraucām, pārģerbjamies un laižam uz Romas centru. Autobusa biļešu automāts ir kempinga teritorijā. Ja būtu atvērts informācijas centrs iegādātos Roma Pass uzreiz tur, bet mēs tās iegādājamies Termini stacijā.(30eiro cilvēkam, bet tur iekļaukti braucieni 3 dienām visos tranporta līdzekļos, mēs izmantojām kā ieejas biļeti Kolizejā un piedevam bez rindas(kas ir nenovērtējami) un Palatīna. Pirmajā dienā arī šos jaukumus baudām. Karstums nenormāls un ja vēl būtu jāgaida rindā pie Kolizeja tad būtu jāpadomā vai mēs vairs gribētu tur iet iekšā. Ļoti jauki, ka visur var pieliet aukstu ūdeni dzeršanai. Otraja dienā dodamies uz Vatikānu. Pēcpusdienā vēl apskatām Trevi strūklakas, Spāņu kapnes.

Nākošajā dienā Panteonu, Novana laukumu un tā pat paklīstam pa Romas ieliņām. Izbaudam Romu, ēdam vienreizēji garšīgusaldējumu.

8.,9.,10.diena

No rīta ceļamies un braucam uz Rimini. Kaut gan daudziem nepatīk Rimini, mēs neko sliktu nevar teikt, viesnica mums bij rezervēta trīs naktīm(Hotel Nord Est-237eiro arļoti bagatīgām brokastīm). Šeit mēs apmetāmies, lai pirms garā mājupceļa varētu atpūsties pie jūras un aizbraukt uz San Marino. Pa dienu sauļojāmies un peldējāmies, vakarā pastaigājām pa Rimini. San Marino bija vienkārši burvīga, gan pats brauciens augšā, gan visi dabas skati, gan cenas.

Pēc divām dienām jau bijām mājās.

Degviela iztērēti apm. 300ls

Ceļa nodevas-130eiro



Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais