Pa Rēzeknes upi Rēzeknes pilsētā

  • 1 min lasīšanai
  • 18 foto
Vai uz Marsa ir dzīvība? Kā zināms, atbildi uz šo jautājumu nesniedza arī ziņotājs no slavenās filmas „Karnevāla nakts”. „Kādā virzienā attīstīt tūrismu Rēzeknē? – atbildēt uz šo jautājumu ir tikpat sarežģīti, kā par dzīvību uz Marsa. Vismaz pagaidām... Var teikt, ka mēs esam atbildes meklējumos un gandrīz vai taustoties meklējam tūristu piesaistes ceļus mūsu pilsētā un reģionā. Lūk, kultūrtūrisma koncepciju izstrādāja un... pamēģināja peldēt pa Rēzeknes upi pilsētas robežās, lai saprastu, vai tuvākajā nākotnē var piedāvāt šādu tūrisma produktu – pelde pa upi smailītē un kanoe laivā, tīksminoties par Pilsētas Latgales sirdī krāšņajiem skatiem.
Bet tā jau ir XXI gadsimta Rēzekne. Tās modernās sejas spilgts vaibsts ir mūsu slavenais „Zeimuļs” („Karandašs”) ar slīpajiem torņiem un mauriņu uz jumta. Pašā būvju kompleksa priekšplānā aicinoši izvietojušies latgaliešu suvenīru veikals, Tūrisma attīstības centrs ar savu informācijas piedāvājumu.
Pilsēta nākamā pērle ir koncertzāle. Mēs visi gaidām tās svinīgu atklāšanu, kas plānota 2013. gada 30. maijā. Rēzeknes sen ir pelnījusi greznu akustisko koncertzāli ar 1000 vietām, 3D kinoteātri un izsmalcinātu restorānu.
Ūdens ceļojuma vērtējumā „punkts uz i” lai ir pamatots (ne vairs pārdrošs) secinājums, – pat ja uz Marsa nav dzīvības, tad Rēzeknē jau tagad nav ne mazāko šaubu, ka dzīvība te kūsās un tūrisma jomai Pilsētā Latgales sirdī ir nākotne. Turklāt ūdenstūrisms būs tās neatņemama sastāvdaļa, jo pilsētas teritorijā atpūtnieku un aktīvistu gaidās dzīvo vēl arī Kovšu ezers...


Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais