Velo maršruts Nr.8 „Ezeru loks” AGLONA

  • 1 min lasīšanai
  • 5 foto
Aglona - Salenieki - Cirīša HES - Kundziniški - Valaiņi - Biešoni - Velnezers - Terehova - Kapiņi - Madelānu pilskalns - Karaļa kalns - Aglona Maršruta garums: 23 km

Aglona atrodas starp Cirīšu un Aglonas ezeriem, kur iespējams aktīvi atpūsties- peldēt, makšķerēt, braukt ar laivām... Aglonā atrodas vienīgais Maizes muzejs Latvijā.

Aglonas bazilika un tai pieguļošā teritorija ir valsts kultūras piemineklis un starptautiskās nozīmes svētvieta, kuru 1993. gadā apmeklējis pāvests Jānis Pāvils II. Aglonas bazilika ir iespaidīga baroka stila celtne ar 60 m augstiem torņiem (1768-1800). Altāris ar Dievmātes attēlu slavens ar savām dziedniecības spējām.

Aglonas svētavots. Viens no visvecākajiem un populārākajiem Latgales avotiem. Slavens ar savām dziednieciskajām spējām.

Aglonas katoļu ģimnāzija. Celtne uzcelta 1928. gadā Latgales jaunatnes izglītošanai.

Cirīša HES ūdenskrātuvi veido 6 ezeri. No Sekļu pilskalna paveras burvīgs skats uz ūdenskrātuves spoguli.

Velnezers(Čertoks). Republikas nozīmes aizsargājams dabas objekts. Ezers ar noslēpumainu, īpatnēju izcelsmi un atrašanās vietu priežu meža vidū, ar ezeriem netipisku krāsu.

Madelānu pilskalns. Viens no skaistākajiem Latvijā. Relatīvais augstums 20 m. Uzplaukumu piedzīvoja 12.-13. gs. Pilskalna apkārtnē bojā gājis Lietuvas karalis Mindaugs.

Karaļa kalns. Jaunatklāta vieta netālu no Aglonas. Uz kalna ir divas koka milzīgas skulptūras, viena no tām ir Jēzus, bet otra Eņģeļa tēls.

Par naktsmītnēm, ēdināšanu un citiem pakalpojumiem: http://www.balticlakes.com/lv/marsruti/Latgale_Latvija/Nr_8 un http://www.aglona.travel/

Informāciju par citiem velomaršrutiem atradīsiet te: http://www.aglona.travel/ko-pasakt/aktiva-atputa/velomarsruti/



Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais