2012. gada septembris - ko foršāku varētu izvēlēties darīt, kā aizšaut uz Portugāli?? ;)
Ievads - Braucām 2 draudzenes uz nedēļu. Abas mīlam jūru un viļņus. Tāpēc arī izvēle bija okeāns - Francija, Portugāle vai Spānija. Sakrita, ka Portugāle. Bija doma, pamēģināt sērfošanu. Un apskatīt Portugāli. Es nebiju bijusi Portugālē.
Ielidojām Faro lidostā, AVIS autonomā bija norezervēta mašīna, un Faro pirmajai naktij viesnīca. Visām naktīm nedēļas garumā viesnīcas nebijām rezervējušas, atstājām vietu frīstailam.
Lidojām caur Viļņu, lidojums samērā garš, kopā kādas 6 h, ko pavadījām guļot.
Cena par auto sākumā likās ļoti laba, bet uz vietas uzzinām, ka tas neiekļauj pilnu apdrošināšanu, ja vēlamies arī to, tad papildus 45 EUR/dienā. Izvēlējāmies tomēr ņemt pilnu apdrošināšanu. Tā arī nezinu - vajadzēja vai nevajadzēja?
Viss izrādās ļoti tuvu, ceļi saprotami, satiksme mierīga, stresu nav (runājot par ceļiem un satiksmi - tā tas saglabājās visu ceļojuma laiku). Mums līdzi ir liela Algavres reģiona karte, visi ceļi saprotami. Faro novietojām mašīnu, neko nesaprotot par to, vai jāmaksā par stāvvietu vai nē. nesaspringām. Devāmies apskatīt pilsētu, pirmo Portugāles stūrīti.
Paēdām vienā no pirmajām vietiņām, kur bija daudz cilvēku, onkas gados spēlēja akardeonu un bija laipna iekšā-vilcēja. Nolēmām viesnīcas meklēšanu atstāt uz vakaru, un baudīt mirkli.Ēdiens (man par pārsteigumu) bija ļooooti labs.Supergaršīgas olīvas, maize, sardīņu pastēte, supergaršīgs vietējais zivju sautējums Cataplana, garneles ar ķiplokiem... Tā tas turpinājās visu ceļojumu..Ja kas, pēc šīm receptēm sanāk tiešām garda Cataplana kā Portugālē. Pārbaudīts.http://portugaldreamcoast.com/2011/06/fish-cataplana/http://www.jamieoliver.com/forum/viewtopic.php?id=66512
Kāpjot lejā uz pludmali, pa ceļam kafejnīciņa-restorāniņš, kur var pieēst vēderu ar visādām garšīgām lietām, sākot no zivīm, pastām līdz saldo kartupeļu mizām čipsu vai ķiploku grauzdiņu vietā un vietējo lepnumu "percebes", kas izskatās pēc iguānu kājiņām, bet garšo kā mīdijas. Un kad Tu ēd tās kartupeļu mizas vai percebes, apkārtējo galdiņu iemītnieki lūkojas Tavā šķīvī un aktīvākie prasa - kas tas ir? kas tas ir??
šis, pēdējais, bija skats pa logu no mūsu istabiņas... pieticīgi, vai ne? :D Faroielu nosaukumus bieži fotografējām, lai zinātu, kurā ielā mašīna atrstātaTavira, nu man jau ļoooti patika tās flīzītes, flīzītes, flīzītes... pa dienu ieliņa pavisam tukša, ne galdu, ne krēslu, nekā.. Vakarā pilns restorāniņš, kur nav kur apsēsties :)Faro un Tavrā, lai tiktu uz pludmali, jābrauc ar prāmīti cauri upei. To arī kartē var redzēt kā zaļo masu ap pilsētām pirms okeāna. :)
ar jūrasveltēm Portugālē visu laiku bija tā, ka lai ko pasūtītu, dabūsi daudz daudz lielāku un vairāk nekā domāji. Ja pie mums tīgergarneles ir 3-4 gab, tad tur tās saucas vnk garneles un pasniedz pilnu bļodu. Savukārt, kad pasūti tīģergarneles, esi gatavs kam tiešām varenam.Arrifana pludmalapēc izskata kā iguānu kājiņas, viņu lepnums "percebes", jāloba ārā no čauliņām un garšo kā mīdijas. Aug ūdenī, pie klintīm. Ja pareizi sapratu :)ja pasūti parastās garneles, saņem kaudzi šādu garšīgu milzeņumazā lauku ciematiņ;ā garāmbraucot piestāju pie vīģu koka, mmm... ļooooti garšīgas ēzelīši bija gan uz pastkartēm, gan uz ielām. Arī lielākās pilsētās šad tad varēja satikt kādu, kas brauc ratos ar ēzelīti. Tīri naski, un rati tādi 2 riteņu kā sportinieki :)mazajās vecpilsētu ieliņās bieži varēja redzēt tādas māju sienām mīļi piekļāvušās mašīnītes. Monchique redzēju kā vietējais garāmbraucot nolauza Mersim spoguli, aši uzstellēja atpakaļ vietā (ar visu sadauzīto stiklu), uzmeta man tramīgu skatu, ieleca mašīnā un aizbrauca."Pasaules gals" Arrifanainstruktori, sērfotgribētāji, Softboard aprīkojums :), dedzinošā saule
Dēlis mācoties ir lielākais draugs un ienaidnieks reizē. Notur uz ūdens lielajos viļņos, kas nāk pār galvu, bet ļoti jāuzmanās nedabūt pašam ar dēli, īpaši ar svešu dēli negaidīti.. :)Aldo, sērfošanas trenerīts. Ļoti komunikabls, kolorīts.
http://www.arrifanasurflodge.com/mmmm... vietējais kolorīts... viņam vienīgajam Arrifana bija kafejnīca ar internetu :)visu laiku ēdot jūrasveltes pienāca diena, kad gribējās kaut ko NOPIETNĀKU :Dapelsīni ceļmalās tirgojas kā rudens veltes pie mums Kaķeniekos :)ļoti garšīgi bija. Par 1 EUR var nopirkt maisu apelsīnu sulai, par 3 EUR maisu ar lielākiem apelsīniem ēšanai. Ja nemaldos, maisā bija 5 kgvnk ceļmalā auga.. ēdami gan nešķita pēc garšas, kaut kas nebija pareizi... ieziemots mocītis :DTavirā, kad ūdens līmenis nokritās upē, tur bija pilns ar kaut kā makšķerētājiem.. tā arī neuzzinājām, ko ķer..seafood Cataplanauzkodiņa kādu agrāk nekur nebiju redzējusi- vārīti burkāni garšaugu eļļiņā.. fish Cataplana, ļoooooti garšīgatādas viņiem tīgergarneles :)vietējā zvaigzne - boja ko visi fotografē :)Taviras jumta terases romantika..numuriņš Tavirā saldo kartupeļu mizas ar majonēzi, kas ir kā uzkoda čipsu, ķiploku grauzdiņu vai tml. lietu alternatīva.. skats pa logu numuriņā Arrifana :)kaut ko šādu viņi ēd brokastīs. Omlete ir menu, bet to brokastīs nevar dabūt, jāgaida pusdienlaiks.. ja nepasūti Cataplana, bet vienkārši zivju zupu, tad tas izskatās šādi .... neierasti mums... :)sardīņu pastēte, ļoti garšīga ar svaigu baltmaizi un sviestu :) katrās brokastīs bija iekļauta..
Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem
Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais