Portugāles Dienvidi - Tavira, Arrifana. Nost ar Faro un Lagušu!

  • 1 min lasīšanai
  • 88 foto
2012. gada septembris - ko foršāku varētu izvēlēties darīt, kā aizšaut uz Portugāli?? ;) Ievads - Braucām 2 draudzenes uz nedēļu. Abas mīlam jūru un viļņus. Tāpēc arī izvēle bija okeāns - Francija, Portugāle vai Spānija. Sakrita, ka Portugāle. Bija doma, pamēģināt sērfošanu. Un apskatīt Portugāli. Es nebiju bijusi Portugālē. Ielidojām Faro lidostā, AVIS autonomā bija norezervēta mašīna, un Faro pirmajai naktij viesnīca. Visām naktīm nedēļas garumā viesnīcas nebijām rezervējušas, atstājām vietu frīstailam.

Lidojām caur Viļņu, lidojums samērā garš, kopā kādas 6 h, ko pavadījām guļot.

Cena par auto sākumā likās ļoti laba, bet uz vietas uzzinām, ka tas neiekļauj pilnu apdrošināšanu, ja vēlamies arī to, tad papildus 45 EUR/dienā. Izvēlējāmies tomēr ņemt pilnu apdrošināšanu. Tā arī nezinu - vajadzēja vai nevajadzēja?

Viss izrādās ļoti tuvu, ceļi saprotami, satiksme mierīga, stresu nav (runājot par ceļiem un satiksmi - tā tas saglabājās visu ceļojuma laiku). Mums līdzi ir liela Algavres reģiona karte, visi ceļi saprotami. Faro novietojām mašīnu, neko nesaprotot par to, vai jāmaksā par stāvvietu vai nē. nesaspringām. Devāmies apskatīt pilsētu, pirmo Portugāles stūrīti.

Paēdām vienā no pirmajām vietiņām, kur bija daudz cilvēku, onkas gados spēlēja akardeonu un bija laipna iekšā-vilcēja. Nolēmām viesnīcas meklēšanu atstāt uz vakaru, un baudīt mirkli.Ēdiens (man par pārsteigumu) bija ļooooti labs. Supergaršīgas olīvas, maize, sardīņu pastēte, supergaršīgs vietējais zivju sautējums Cataplana, garneles ar ķiplokiem... Tā tas turpinājās visu ceļojumu..Ja kas, pēc šīm receptēm sanāk tiešām garda Cataplana kā Portugālē. Pārbaudīts.http://portugaldreamcoast.com/2011/06/fish-cataplana/ http://www.jamieoliver.com/forum/viewtopic.php?id=66512
Kāpjot lejā uz pludmali, pa ceļam kafejnīciņa-restorāniņš, kur var pieēst vēderu ar visādām garšīgām lietām, sākot no zivīm, pastām līdz saldo kartupeļu mizām čipsu vai ķiploku grauzdiņu vietā un vietējo lepnumu "percebes", kas izskatās pēc iguānu kājiņām, bet garšo kā mīdijas. Un kad Tu ēd tās kartupeļu mizas vai percebes, apkārtējo galdiņu iemītnieki lūkojas Tavā šķīvī un aktīvākie prasa - kas tas ir? kas tas ir??
šis, pēdējais, bija skats pa logu no mūsu istabiņas... pieticīgi, vai ne? :D


Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais