Jaunākās ziņas no Malagas, Spānijā.

  • 1 min lasīšanai

Sveiciens!

Tā nu te ir sanācis, ka darba ir daudz un brīvais laiks ir kā ir. Tad kad ir dažas stundas brīvas izmantoju tās lai apskatītu Malagu, pasportotu vai vienkārši pagulētu un atpūstos. Tikai šī nedēļa būs tāda brīvāka tāpēc atļaujos ievietot dienasgrāmatas ierakstu. Varbūt vēlāk būs arī kāda bilde.

Nekas baigi iespaidīgs nav noticis. Turpinu praksi triatlona centrā, trīs reizes nedēļā un 2 reizes nedēļā darbojas Malagas Universitātes bibliotēkā un datorklasē, kur meklēju mācību materiālus un visādus pētījumus par triatlonu. Pašās beigās tos vajadzēs sastrukturēt un salikt tādā kā grāmatā, bet līdz tam vēl laiks.

Tagad nedaudz vairāk jau esmu apskatījis Malagu. Biju vairākos velo izbraucienos pa kalniem, pludmali un pašu pilsētu. Tik daudz kas ir jau redzēts, bet tā pagaidām ir tikai niecīgi daļa. Biju vienā sporta veikalā „Decatlon” un tur ir ļoti zemas cenas sporta precēm, ja kādam vajag ko īpašu no sporta apģērbiem vai inventāra – vienalga ko, jo tur ir tiešām viss – rakstiet.

Vakar beidzot biju vietējā tirgū, jo ļoti gribēju zemenes. Atradu 2 tirgotājus un pie katra paņēmu pa kilogramam (2 eiro un 1.6 eiro). Latvijas naudā pa 2kg zemenēm iztērēju 1.26Ls. Cik Latvijā maksā zemenes???

Nopirku arī banānus. Uzminiet cik maksāja tie!

Miniet!

...

Nu ok – 1kg maksāja 35 santīmi, protams, ka paņēmu uzreiz 2 :D

Līgo svētkus man te arī sanāca nosvinēt, jo šeit arī ir kaut kas līdzīgs. Pludmalē dedzina lāpas, uzcelta skatuve, kur uzstājas mākslinieki un visi ballējas. Tikai nekādas svētku sajūtas nebija. Jo nebija ne šašliks, ne Latvijas alus, ne Jāņu siers. Pats galvenais, ka nebija liels ugunskurs kam varētu lekt pāri un apdedzināt kājas :D

No interesantām lietām varu pieminēt sabiedrisko transportu, kur iekāpjot iekšā (tad kad ārā ir 35 grādi) gaisa kondicionieris darbojās uz pilno un ir patīkami iekāpt, jo tur temp. ir 22 grādi. Pieturās, gaidot transportu, cilvēki stāv rindā un pa vienam kāpj iekšā. Iekāpšana ir pa pirmajām durvīm un pie vadītāji visi pīkstina savus e-talonus vai pērk biļeti. Kad gribi izkāpt – nospied pogu un tad vadītājs Tevi izlaidīs, ja ne, aizbrauks pieturai garām, ka nemaz neliekas.

Uzdzīve un ballītes spāņiem sākas ap 22:00 un ilgst līdz 2 naktī.... KATRU DIENU. Nezinu pa kuru laiku viņi paspēj izgulēties, jo jau 7 gandrīz visi ir augšā un dodas savās ikdienas gaitās. Dzirdēju, ka ap plkst. 14:00 visi dodas pusdienu pārtraukumā, kas ilgst 4h un atgriežas darbā ap 18 vai 19. Tad laikam turpina strādāt un atkal ballējas. Tā, lūk!

Pie vīna klāt viņi piekož tikai olīvas, šad tad klāt uzkodām ir arī olīvas, bet ja dzer saldo vīnu, tad klāt Tev atnes olīvas. Protams, ir arī izņēmumi, ja Tev negaršo olīvas klāt pie vīna, tad Tev atnesīs .... jā TIEŠI TĀ – OLĪVAS. Tomēr ir arī vēl variants – šķiņķis/bekons. Bet tas laikam ir īpašos gadījumos, nezinu.

Laikam pagaidām viss! Ja tiešām kādam kko vajag no tā Decatlona – rakstiet.

Uz drīzu tikšanos! ;)



Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais