Gruzija maijā

  • 2 min lasīšanai

Par Gruziju - izmaksas un ieteikumi.

Neliela personīgā pieredze.

Ar draugiem izdomājam doties uz Gruziju gada sākumā, tomēr maijā ir daudz brīvu dienu, tadēļ tad arī dodamies. Gadu iepriekš jau esmu bijis Tbilisi darba darīšanās, un man jau par to ir izveidojies viedoklis. Labs vīns, garšīgi ēdieni. Galvenais - viss daudz un garšīgi.

Apskatot visus aprakstus par Gruziju šajā portālā, secinu, ka ir tāds vietējais gruzīns Rezo, kas strādā ar latviešiem un organizē tūres pa Gruziju. Visas atsauksmes labas un pozitīvas.

Diezgan saraustītā sarakstē iegūstu informāciju, ko varam dabūt un cik tas maksā. Cena gan liekas diezgan paliela priekš Gruzijas - 50 LVL dienā no "galvas", bet pie solītas ēdināšanas divreiz dienā, nakšņošanas, "šofera-gida" un busiņa septiņiem cilvēkiem, galīgi nav nāvējoši. Baigās atnāk e-pasts, ka būs arī otra grupa, un viņš apņemas ar diviem busiem visu sakārtot.

Satiekoties Tbilisi, izrādās, ka otra grupa dodas citā maršrutā un pats Rezo aizbrauc ar viņiem, apsolījis, ka pēdējā dienā, kad būsim Tbilisi, viņš personīgi visu izrādīs un piedalīsies visos pasākumos.

Pirmās divas dienas norit pēc plāna - visi tūristu labumi ar ļoti sirsnīgu attieksmi KLDE ciemata viesu namā un šofera Koba izpalīdzību. Visi jautri, apmierināti un priecīgi, un, protams, vīns,vīns,vīns, un Diānas gardais ēdiens.+++

Rekomendēju šo Village House "Klde",Phone: +995 55 77 54 34, Diana Kurtanidze

http://www.ruraltourism.ge/index.php?action=hotels&lang=eng®ion=&key=&s_o=&location=&p=55

Trešajā dienā dodamies uz Batumi caur kalnu pāreju Goderdzi (2025m). Ceļš ir aptuveni 150 km. Bet, tā kā "ceļš" tas ir tikai nosaukums, pasākums ieilgst uz 6 stundām. Noguruši un kārtīgi izkratīti ierodamies Batumi. Šoferis izlaiž pie ēstuves, kuras nosaukumu neatceramies, bet viena tīkla ēstuves kādas ir arī Tbilisi strādā 24/24. Konkrēti nerekomendējam. Ēdiens, priekš Gruzijas, nav labs un attieksme pilnīgi vienaldzīga. Šoferis aizmūk un pats paēd kaut kur daudz lētāk un garšīgāk. Tas ir kopīgais viedoklis pēc vakariņām.

Viesnīca Batumi ir atsevišķs stāsts.

Kā sapratām, uz turieni regulāri tiek vesti tūristi no Latvijas. Dabā no viesnīcas tur nav ne smakas. Izskatās pēc divām istabām, kurās ir tualete+duša un četras gultas. Siltais ūdens bija pirmo rītu, un otrā rītā visiem nepietika. Brokastis un vakariņas nav. Pati ēka atrodas lielceļa malā pie Turcijas-Gruzijas robežpārejas punkta, un to visu laiku 24h šķērso kravas, autobusu un vieglo mašīnu kolonas ar atgāzēm, pīpināšanu un netīrību. Kopumā ļoti nomācoši un esam sapīkuši. "Latvietis praktiskais" ātri aprēķina, ka par 350 LVL dienā no septiņiem cilvēkiem esam pelnījuši daudz ko labāku.

Braucot prom saprotam, ka Rezo vienkārši ir noīrējis šīs divas istabas uz ilgāku laiku un ekonomē uz normālu viesnīcu, kādas bija kā biezs paceļam un pavisam ne ceļa malā.

Šoferis mūs visas atlikušās dienas stipri vien vienaldzīgi izlaiž Batumi, lai paši staigājam un meklējam kur ko redzēt.

Nedaudz iespringst uz tirgus apmeklējumu, jo no mūsu garšvielu iepirkumiem tur iegūst maisiņu ar melno tēju.

Batumi atrodam ļoti labu un sirsnīgu krodziņu, kur ēdam gan brokastis gan vakariņas. Saimnieks pat uzsauc savu čaču. Starp citu, kārtīgas pusdienas septiņiem cilvēkiem mums vidēji izmaksāja no 80-115 lariem.

Pašiem arī sāk likties, ka ceļš no Batumi (viesnīca ir apmēram 15km aiz Batumi) uz Tbilisi (408 km garumā) mums aizņems visu dienu un Tbilisi neredzēsim, kas beigās arī piepildījās. Lai gan solījumi, ka pa ceļam būs alas un Mcheta, protams nepiepildās, jo pie Kutaisi šoferis, pēc īsas pārunas pa telefonu, paziņo, ka alas nestrādā. Nojausma gan lika saprast, ka zvanītājs ir Rezo, jo pēc viņa grafika "noraujas" sarunātās sēra vannas un vakariņas.

Ierodoties Tbilisi, viesnīca ir ekselenta. Jāguļ tur gan būs tikai četras stundas, bet ok. Ielecam sēra vannās. Tur parādās jau pats Rezo ar platu smaidu. Mēs visi tādi ar rievu pierē. Pēc sarunas par viņa sniegto "servisu" Batumi, viņš brītiņu mēģina izlocīties un atvainoties. Kā kompensācija, beigās par vakariņām viņš apsolās samaksāt pats.

Vakars restorānā bija labs. Nacionālās dejas un dejas parastās.

Secinājumi.

Labāk visu plānot un organizēt pašiem. Valsts nav sarežģīta. Protams izņemot transportu, bet nav galīgi traki. Jāpierod taurēt un uzmanīgi skatīties apkārt (mašīnas, cilvēki, govis un cūkas).

Auto īre http://car-rent.ge/en/home.html

http://www.rentcarstbilisi.com/price.html

Mašīnas gan būs bēdīgas, jo Gruzijā nav obligātās tehniskās apskates, bet braucamas, un 600 km izturēs.

Viesu nami

Pēc vajadzības un iespējām

Labāk palikt viesu namos un ārpus lielajām pilsētām. Tur cilvēki tiešām cenšas un rūpējas.

http://www.ruraltourism.ge/index.php?lang=eng

http://www.concordtravel.ge/portal/alias__concordtravel/lang__en/tabid__1335/default.aspx


Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais