Pēc siltuma uz Igauniju

  • 1 min lasīšanai

Februāra pirmajās brīvdienās saplānots brauciens pie mūsu kaimiņiem uz Igauniju. Lielais aukstums mūs nebiedē, jo braucam tur, kur ir silts un ļoti silts. Uz Varskas ūdensparku pie Varskas sanatorijas. Tur varēsim peldēties minerālūdeņos, sēdēt burbuļvannās, pirtīs un dzert cik lien minerālūdeni.

Ir 4. februāra rīts, plkst. pirms 9 no rīta, sals -26. Visi daudzie braucēji ir klāt, arī no tālienes - no Talsiem, Tukuma. No Pierīgas un Rīgas ierodas gandrīz pēdējie (car) . Piebrauc mūsu buss, nesaprotu, kāpēc šoferītis tāds satraukts izskatās. Izrādās - apkures sistēma busam pa nakti aizsalusi. Ko nu?! Autobusa salonā - 17! Ar tādu nekur tālu neaizbrauksi.... Ko darīt? Beidzot nāk risinājums - ir iespēja mēģināt atkausēt sistēmu Sauriešu lielo mašīnu centrā. Jautāju ļaužiem, ko darīsim - riskēsim, brauksim līdz turienei? Garantijas jau nav, ka izdosies, bet vismaz būsim mēģinājuši. Sakāpjam busā. Traki auksti, vēl durvis tā īsti neveras ciet.....

Iebraucām boxā - cik silti! Šoferītis ar meistaru būrās ap busu, laiks gāja, buss kusa lēni..., bet mēs vismaz siltumā. Vēl 3 cilvēciņi mūs gaida aiz Berģiem Depo veikalā, vismaz ne uz ielas.

Beidzot atskan ilgi gaidītais - varam braukt! Salasam pa ceļam gaidošos un, aiziet!

Tālāk jau viss aizgāja kā saplānots - braucām siltā autobušā, uzēdām garšīgas pusdienas, piestājām Elīnas Zālītes muzejā Apē, ko vada ļoti jauka un zinoša vadītāja Mudīte Kaktiņa. Uzzinājām nezināmās dzīves lappuses par "Agrās rūsas" autori. Paklausījāmies dzejas rindās un devāmies tālāk uz setu zemi Igaunijā.

Diena - burvīga - ir saulīte ar zobiem, bez nevienas vēja pūsmiņas, balts žilbinošs sniegs, koki apklājušies ar sniega segām, stirnas ar baltajām pēcpusēm mierīgi pastaigājas tuvumā, lapsas aizskrien gar ceļmalu....

Vastselīnas pilsdrupas - (kādreizējā vislabāk nostiprinātā Bīskapijas pils Livonijas teritorijā) klusas un mierīgas atpūšas pēc vasaras rosības. Izstaigājam, uzkāpjam tornī, cenšamies Krievijas pusē Pečorus saskatīt, neizdevās.

Tad atpakaļ siltajā busā un laižam uz minerālūdeņu paradīzi.

Esam klāt tieši uz vakariņām. Kārtīgi paēdam un dodamies iekārtoties istabiņās, lai uzvilkuši baltos halātus, padzēruši minerālūdeni, dotos uz ūdens un pirts priekiem.

Visdažādākie baseini - katra gaumei un iespējām - peldēt, sēdēt, masēties, gulēt. Ūdens bāriņā vēl vari piepeldēt un padzerties. Pirtis, solārijs, trenažieru zāle. Spēj tik izmantot! (pool)

Pēc rīta aukstajiem piedzīvojumiem saprotam, kas ir siltums!

Otrā rīta brokastis ir tik bagātīgas, ka nevaram pat visu izgaršot. Pieliekam vēderus visai dienai un dodamies tālāk uz Tartu. Tur - AHHA centrā - ļoti interesanti. Spoguļu labirints, pārbrauciens pa trosi 3. stāvu augstumā ar velosipēdu. Sajūta bija tāda, ka kņudēja vēderā, varbūt tomēr labāk neriskēt.... bet nebija jau kur atkāpties! Braucu! Nokāpjot no riteņa bija ļoti laba sajūta :D

Katrā ziņā, esot Tartu, var droši doties uz AHHA centru, vīlušos nebūs.

Saku milzīgu paldies šoferītim par celšanos naktī un busa sildīšanu, jo nākamajā rītā bija -31, tāpat arī visiem braucējiem par dūšas nezaudēšanu ekstrēmos apstākļos! ;)



Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais