Vine,Baden,Melk

  • 1 min lasīšanai
  • 14 foto

Taa nu sanaaca,ka planotajaa braucienaa uz Italiju netiku. Bet naca labs piedavajums,brauciens uz Austriju,soreiz uz Vini un taas apkaartni.

24.oktobris

Galvaspilseta Vine muus sagaida ar lietu.Staigajam pa vecpilsetu,apskatam Ratslaukumu,Parlamentu,Stefana katedrali,Vines operu,Hundertvasera dzivojamo maaju(taas jumtu sedz koki,zaale,logi dazadi,iela "pakalnaina'',un ari dzivoklos iestaditi koki (dance) ).Staigajot esam pamatiigi samirkushi,tapec iegriezamies kaadaa krodzinjaa.Tur jautriba sit augstu vilni.Jaunieshi ''okupejushi''lielu galdu,dzer alu,skalji sarunaajas.Pie mazaaka galdinja seez vieteejie pensionaaru paari,kuri bauda dziivi...iedzer snabiiti,paeed,uzdzied ar muzikantiem...izskataas,ka vinjiem probleemu nav...iedomaajos par Latvijas pensionaariem :( Kaadu laiku baudiijaam krodzinja jauko gaisotni,nogarsojot Vines sniceli un austrieshu alu.Vakaraa devamies uz viesnicu.

25.oktobris

Brauciens pa Vines mezu(meza teritorija 60km).Apskatam mednieku naminju,klosteri Mayerling ciemataa.Talak dodamies uz Heiligenkreuz.Tur atrodas klosteris un skola.Jaunakajam muukam 20 gadi (shock) padomaaju,kaa tik jauns cilveeks atsakaas no laiciigaas dziives un pieversas luugsanaam un klostera dziivei...?! Baznicaa noklausijamies gregoriana dziedaajumu...iespaidiigi.

Esam Badene.Kurortpilseta,kas ir slavena ar terminaliem baseiniem,aromatiskam pirtiim,karstajiem avotiem...seit atrodas senakais Austrija Casino. Badene dzivojis Bethovens. Skaista pilseetinja ar vecpilseetu. Izbaudiijaam istu austrieshu kafiju un majas viinu.

26.oktobris

Austrija nacionalie sveetki.Visas iestaades arii visi veikali ir ciet.Ari masinas pa ielaam brauc mazak,cilveku maz...staigaa paarsvaraa tuuristi.

Senbrunnas pils-Austrijas imperatoru rezidence.Skaista pils ar pasakainiem daarziem,struklakaam,skulptuuraam...pa celinjiem skraida vaaverites,baseinos peld piiles,lidinaas putni...Seit vajadzeetu atbraukt vasaraa,kad viss zied (sun)

27.oktobris

Brauciens uz Melkas abatiju Donavas ielejaa.Benediktinieshu klosteris ar privato skolu. Klosterii atrodas milziiga biblioteeka,vertigi manuskripti,makslas darbi,griestu gleznojumi(kaa 3d)Teritorijaa ir arii skaists parks ar safrizeetiem kokiem un kruumiem.

Atri paskrejusas dienas Austrijaa.Prieksaa celss uz maajaam.

Lai jums jauki celojumi ;)



Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais