Sniegs oktobrī

  • 1 min lasīšanai

Pirms pāris nedēļām uzzināju par iespēju slēpot tepat neatkarīgi no gadalaika un laika apstākļiem – Druskininku sniega arēnā (www.snowarena.lt). Nolēmu izmēģināt.

Trase atrodas te: 54.033133N,23.96101E – 5 stundu brauciena attālumā no Rīgas. Uzsākot ceļu ap 6:00 rītā, jau pusdienlaikā var stāvēt uz slēpēm. Un, ja 4 stundas piedzīvojumu šķiet pietiekoši, jau pirms pusnakts būt atpakaļ mājās vai arī palikt kādā no vietējām viesnīcām un vakarā izbaudīt akvaparka iespējas.

Sniega arēna ir atvērta apmeklētājiem pirmās nedēļas. Līdz ar to pagaidām viss ir svaigs, tīrs un nenolietojies, kaut arī no stūriem rēgojas aizdomīgi „lietuviski lēti” risinājumi. Jācer, ka laikam ejot, servisa kvalitāte nekritīsies.

Pirmais un lielākais iespaids ir būves apjoms. Daļa no nobrauciena pieguļas kalna nogāzei, bet augšdaļa ir pacelta uz estakādes virs koku galotnēm. Kopējais nobrauciena augstums - 70m, garums – ap 460m, platums – 50m. Slēpotājus līdz augšai paceļ viens 4-krēslu pacēlājs, kas novērotajam apmeklētāju skaitam tomēr ir pārāk maz. Brīžiem uz nobraucienu nācās gaidīt pat kādas 20minūtes.

Par sniega kvalitāti var teikt tikai labāko, jo par vienmērīgu temperatūru gādā pie griestiem iekārti milzīgi kondicionieri. Diemžēl sniegu irdina, šķiet, parastajiem retrakiem. Tāpat personāls braukā ar sniega motocikliem, kas slēgtajā telpā rada nevēdinātas garāžas atmosfēru. Līdz ar to šeit ir pilnīgi veltīgi meklēt to, kas man liekas pievilcīgs, slēpojot dabiskos apstākļos – iespēju uzturēties dabā.

Pozitīvie iespaidi:

1. Iespēja slēpot, kamēr vietējie iedzīvotāji vēl mežā lasa sēnes

2.Ēkas būvapjoms un apziņa, ka kaut ko tādu var realizēt tepat blakus (un kāpēc gan ne, piemēram, Jūrmalā?)

3.Sniega kvalitāte

4.Serviss un sporta kompleksā piedāvātās iespējas pret cenu

5.Pēc pērkona negaisa smaržojošs priežu mežs, izejot no kondicionētā gaisa valstības

Vilšanās:

1.Garāžas gaiss un gaismas trūkums iekšpusē (sāku saprast, kā jūtas vista piesmakušā ledusskapī)

2.Nepietiekoša pacēlāja kapacitāte

3.Mēdz gadīties, ka arī 4 zvaigžņu viesnīcā nav siltais ūdens no rīta (neattiecas gan uz slēpošanu)

Kāpēc tur būtu jāaizbrauc? Lai redzētu, ka trakas idejas var realizēt ne tikai Dubajā. Turklāt tas strādā.



Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais