Pārgājiens Kolka - Rīga! 29.06.2011

  • 2 min lasīšanai
  • 97 foto
# Pirmā diena ŠEIT. [Ierašanās Kolkā] # # Otrā diena ŠEIT. [Kolka - Kaltene] # # Ceturtā diena ŠEIT. [Bērzciems - Jūrmala] # # Piektā diena ŠEIT. [Jūrmala - Rīga] # Ceļojuma foto apskats ir atrodams šeit: Spoki.lv portālā Draugiem.lv galerijā 29.06.2011 Esam nogulējuši ap 10 stundām! Sākumā bijām plānojuši mosties 0600 no rīta, taču sanāca pamosties 0830! Nekāda vaina! :) Vismaz esam labi atpūtušies un izgulējušies! :) Gulēšana bija ļoti ērta un forša! Nejutu nevienu odu! Ārā bija silts.. Putni tāpat kā iepriekšējā dienā to vien tikai darīja, kā pārojās un ēda. Nekas cits laikam viņiem neinteresē.. :D Aizmirsu piebilst, ka iepriekšējā dienā ļoti sāpēja plecu muskuļi! Rokas grūti bija pacelt uz augšu! Vajadzēja sakost zobus un tad veikt nepieciešamo darbību! Šodien arī sāpēja, bet mazliet mazāk! Paēduši sapakojāmies un daudz nevilcinoties devāmies visi tālāk, uz Mērsragu! Priekšā bija vēl apmēram 25 km gājiens! Gandrīz pašā sākumā nācās piestāt un uzlikt uz iepriekšējā dienā dabūto tulznu plāksteri! Tālāk turpinājām laipot caur akmeņu pludmalēm un nebeidzamiem niedru laukiem! Te grūst naivu tūristu vīzijas par skaistām pludmalēm... Niedru un akmeņu lauki brīžam krita uz nerviem! Kur akmeņi - tur grūta iešana un tupelēs mazie akmentiņi krīt, kur ir niedres, turpat ir izskalotas alģes, kas saulē pūst un diezgan kaitinoši smird! Pa reizei nācās tādā veidojumā iekāpt un rezultāts ir aptuveni pielīdzināms paslīdēšanai suņa sūdā. Pretīgi, jā gan. Bet viss bumbās, tā ir tomēr daba! Sākums bija diezgan veikls! Tuvojāmies diezgan ātri Mērsragam! Ceļā tāpat kā iepriekš daudz nerunājām! Vienkārši atkal nebija vēlēšanās! :) Es personīgi vispār neko nedomāju, vien galvā skanēja pāris dumjas un apnicīgas dziesmas! Dažbrīd tikai uznāca domājamai, un ienāca prātā pāris atklāsmes par katra sasniedzamajiem mērķiem, bet par to gan jau citreiz! Saule šajā dienā cepināja vairāk kā iepriekšējā dienā.. Jau no iepriekšējās dienas biju ieguvis perfektu traktorista iedegumu! Arī tagad rokas, seja, kakls ir brūns, taču tālāk ir baltā zona! :D Taču neko darīt, tomēr stiepu divas somas un nolūkā pasargāt plecus no noberzumiem iztiku ar kreklu! Kā arī iedegums būtu izveidojies stipri interesantāks... Pie kāda 15 kilometra sāka sāpēt kreisajai kājai īkšķa cīpsla. Nezinu kāpēc, bet jūtu vēl tagad, kad rakstu šo rakstu (10.07.2011)! Arī Pēteris lēnām sāka sabrukt! Aizvien vairāk sūdzējās par sāpēm kājās! Dažbrīd varēja redzēt, ka viņš iet caur sāpēm! Sasnieguši Mērsragu, atpūtāmies. Pēc atpūtas gājām tālāk uz pašu Mērsraga ciemu! Viss Mērsrags bija ar niedrēm! Sākām iet pa pļaviņu, taču atdūrāmies pret sūda grāvi, kuram apkārt netikām! Ieberzāmies dziļos nātru džungļos un lavierējām ārā uz ceļa! Neviens jau īsti nebaidās no tām nātrēm, taču kad kāju āda ir nokaitēta saulē, papildus kasīšanās nav vajadzīga!
Izgājām ārā uz saules nokaitēta asfalta. Lai arī gar jūru ejot līdz šim sanāca aizvējš, uz ceļa varēja just, ka tomēr kaut kāds vējiņš bija. Jo sajūta bija kā uz pannas! Karsti! Arī laikam tīri morālu apsvērumu dēļ, ka tepat ir civilizācija samazinājās nedaudz iešanas ātrums! Tā nu nokļuvām līdz Mērsraga centram, kur atkal atļāvāmies ieiet kafejnīcā atpūsties un ieēst kaut ko vairāk kā tikai līdzpaņemtos ābolus, gurķus un saldumus! Kafejnīcā bija smuka pārdevēja! Līdzi gan negribēja nākt.. :D Vispār iesaku aiziet uz to kafūzi, kas atrodas pretī TOP veikalam! Lēti, lielas porcijas! :) Un garšīgi!
Turpat veikalā nopirkām nedaudz pārtiku un ūdeni! Ar Pēteri izdzērām BORJOMI puslitriņu, un varēja just tā efektivitāti! Tas nedaudz atjaunoja spēkus, jo satur daudz sāļus un minerālus, kas ir svarīgi daudz svīstot! Kā arī ātri likvidēja slāpes. Tālāk mērķis bija tikt līdz Bērzciemam! Vēl 10 km! Tālākie 10 km izrādījās izšķiroši! Pēterim strauji progresēja sāpes kājā, bija sastiepis priekšā muskuli stilba kaulam! Kļuvām aizvien lēnāki un lēnāki, līdz mūsu ātrums saruka līdz apmēram 2-2,5 km/h! Kļuva skaidrs, ka viņam tā ir pēdējā pārgājiena diena... Arī Rihards nākamajā dienā izstājas, jo viņam ir jābrauc uz darbu un vakarā unī ir izlaidums! Man, par laimi, viss vēl bija kārtībā, nedaudz sāpēja ikri, bet nekas tāds, kas nebūtu paciešams! :) Tā mēs lēnā garā nospīdzinājām tos 10 km. Aizgājām aiz Bērzciema, lai beidzas civilizācija, un zem klajas debess zālē, pretī jūrai apmetāmies! Pēteris uzreiz aizgāja gulēt... Nedaudz sāpēja ceļgali. Tā mēs aizmigām.. Trešā diena bija pagājusi....
SEKO UN UZZINI PAR CITIEM INTERESANTIEM PASĀKUMIEM PIRMAIS: http://www.draugiem.lv/streelnieks.lv


Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais