Islas Canarias - Fuerteventura ta ir Paradize, ideāla vieta atpūtai!

  • 3 min lasīšanai
  • 100 foto

Fuerteventura tā ir Paradīze un ideāla vieta atpūtai!!! Tad stāstu - lidmašīnas biļetes pirkām paši, mums sanācahttp://www.ryanair.com/ unhttp://www.easyjet.com/ maksāja aptuveni 260EUR vienai personai, cenā ietilpst lidojums turp un atpakaļ Rīga(RIX)=Londona(STN) mums sanāca nakti 6st. gaidīšana lidostā, Londona=Fuerteventura(FUE) ar Easyjet, Fuerteventura(FUE)=Dusseldorf(DUS) nakti 6st. gaidīšana lidostā Dusseldorf(DUS)=Rīga(RIX) (obligāti atstājiet sev laiku rezerve starp lidojumiem, idēalais laiks būtu​ 3st.), cena ir bez apdrošināšanas, un bez bagāžas vienam, 10KG rokas bagāža ir pilnīgi pietiekoša, bet izmērs – 55сm. x40сm.x20сm. - šķidrumi, asi priekšmeti ir aizliegti. Šoreiz apdrošināšanu pirkām no: http://www.if.lv/ cena aptuveni vienai personai 24EUR, 48EUR diviem; +397EUR divām personām viesnīca uz 13 dienam ar brokastīm, dzīvojam ***apartamentos Aloe Club Resort - bija nedārga labā viesnīca http://www.canarias.com/en/hotel/aloe-club-resort-corralejo, viesnīcā bija viss nepieciešamais viena guļamistaba, virtuve ar visam vajadzīgam iekārtam... iepirkāmies supermārketā, citreiz gājām ēst uz restorānu, cenas aptuveni tādas pašas kā pie mums, pat lētāk atsevišķiem produktiem, citiem dārgākas. Naudu nepieciešams līdz ņemt aptuveni 500EUR ekskursijām un ēšanai (protams katram individuāli). Var ari noīrēt mašīnu, īre un degviela ir lēta. Ceļojums mums izmaksāja aptuveni uz 13 dienām 483EUR +300EUR (rokasnauda) izdevumi vienam, viesnīcu ir iespējams ari rezervēt: http://www.booking.com/hotel/es/aloe-club-resort.html​ Kanāriju salas: Salu grupā ietilpst: Grankanarija, Fuerteventura, Lanzarote, Tenerife, La Palma, Homera, Gierro Katras salas dabas apstākļi ir apbrīnojami atšķirīgi. Salas atrodas uz dienvidrietumiem no Spānijas un uz ziemeļrietumiem no Āfrikas, iepretī Marokas krastam. Daži vēsturnieki uzskata, ka tieši šeit atradusies leģendārā Atlantīda, vel ceļā uz Jaunās Zemes atklāšanu, tur piestāja Kristofora Kolumba kuģi.Kanāriju salās valda mūžīgs pavasaris. Temperatūras dažādos gadalaikos atšķiras tikai par 6 grādiem, bet mēneša vidējā temperatūra ir 18-28 grādi. Salās visu gadu ir ideāli apstākļi peldēšanai. Salās ir subtropu klimats un ainavas - patiesi apbrīnojamas: līdzās pludmalei atrodas augsti kalni. Ūdens temperatūra – vasarā ap 24 grādiem, ziemā – ap 19 grādiem. La Palmā, Tenerifē un Grankanarijā reizēm gadās tropiskās lietus gāzes, turpretī Fuertoventurā un Lanzarotā ir ļoti sauss un saule spīd gandrīz nepārtraukti. Dzivojam Corralejo: Uz ziemeļiem no salas stiepjas dabas parka smilšu kāpas Corralejo - viena no skaistākajām vietām Fuerteventura. Corralejo - šis klusa zvejas ciemats, pavisam nesen kļuvis par tūrisma centru. Lielākā daļa tūristu ierodas šeit no Anglijas un Vācijas. Corralejo iekļauts top 10 labāko pludmaļu pasaule, ir nūdistu pludmales, un pludmales priekš sērfotājiem.

Fuerteventura karte un vel foto:http://www.panoramio.com/map/fuerteventura

Transports: Transports kursē loti labi, bet jābrauc no Lidostas līdz Puerto del Rosario ar Nr.3 vēlāk uz Corralejo ar autobusu Nr.6 kurš kursē no pilsētas autoostas Puerto del Rosario.. samaksājam 9.40EUR uz diviem līdz Corralejo bet līdz autoostai arī bija katram paris EUR jāsamaksā... Patiesība no autoostas iespējams nokļūt kur vien gribat.. Autoosta var dabūt bezmaksas karti ar autobusu sarakstu, un nopirkt elektronisko biļeti ar kuru variet braukāt 30% lētāk.. mēs izdomājam labu ekskursiju, aizbraucām līdz Costa Calma, un gājām pārgājienā ar kājām no viena krasta līdz otram, līdz La Pared Playa krastam, uz šo vietiņu iesaku katram aizbraukt, tur ir pieradinātas vāveres .. paņemiet līdzi cienastu, bet brauciet no paša rīta lai var paspēt visu apskatīt, un vakarā atrast atpakaļ ceļu un doties mājup..

Lidojumi: Ryanairs un Easyjet nepiedāvā savienoto reisu, tāpēc biļeti jāpērk atsevišķi, nosākuma līdz Londonai(STN), protams, iepriekš saskaņojot laikus ar nākamo pārlidojumu, vēlāk lodziņā ievadiet Londona(STN)=Fuerteventura(FUE), ja vēlaties var savienot reisus lidojot caur Vāciju, vai kādu citu valsti.. tā ir jūsu izvēle. Ja nemākat savienot reisu tad http://www.aviokases.lv/ jums palīdzes atrast labāko un lētāko lidojumu, ka arī ir ļoti laba maksas programma: http://azuon.com/. Dažas dienas pirms lidojuma (max.15d.) pašiem jāveic Online Chek-In un biļetes obligāti jāizdrukā, kuras vajadzēs uzradīt lidostā (ja jūs to neizdarīs lidosta būs dārgi jāmaksā), neaizmirstiet arī izdrukāt apstiprinājuma vaučeru priekš viesnīcas kurš atnāks uz e-pastu, fails voucher.htm atveriet to un izdrukājiet, protams, tas tad, ja pasūtiet no http://en.canarias.com/. ja no http://www.booking.com/ tad varat to atrast sava profila kur ir jūsu pasutijumi. Visu dariet pakāpeniski un jums viss izdosies.

Laika apstākļi: Patiešām, unikālais ģeogrāfiskais stāvoklis Kanāriju salās var sauļoties un peldēties jebkurā sezonā, neciešot no pārmērīga karstuma. Vieglas un sauss klimats nodrošina ideālus apstākļus atpūtai, ik gadu piesaista miljoniem tūristu šeit, bēg no aukstuma un mitruma no kontinentālās ziemas. P.S Tā raksta tūrista aģentūras aprakstos, bet janvāri, februāri, un pat martu, šajos mēnešos Fortaventura var gadīties stipri vēji, es personīgi uz turieni neuzdrošinātos braukt, lieki izmesta nauda un pilnas acis ar smiltīm. Cerams, informācija jums būs noderīga. Veiksmi!

JANUARY 21°C / FEBRUARY 22°C / MARCH 24°C / APRIL 27°C / MAY 30°C / JUNE 32°C / JULY 34°C

AUGUST 35°C / SEPTEMBER 32°C / OCTOBER 29°C / NOVEMBER 27°C / DECEMBER 24°C

Ekskursijas bijam: Oasis park 24EUR diviem bez gida info: http://www.fuerteventuraoasispark.com/ , Lannzarote sala 45EUR, kuģītis līdz mazai Lobos salai 17EUR biļeti nopirkām Corralejo osta.

iesaku apmeklēt: Lansarotes sala Unikāla iespēja apmeklēt salu uz kuras atrodas aktīvs vulkāns. Visērtākais veids kā nokļūt uz salas ir ar prami. Atrodoties uz salas iesaku apmeklēt nacionālo parku Timanfaya, kurš atrodas UNESCO aizsargājamo objektu sarakstā. Būs iespēja skatīt vulkānu, novērot vienreizēju vīnogu audzēšanas veidu – vulkāniskajās smiltīs. Kā arī apmeklēt alas, kuras atrodas salas ziemeļu daļā. Šeit būs iespēja redzēt vienus no unikālākajiem pasaules brīnumiem - baltos krabjus „Jameos del Aqua” Albums:

Bildes no Lanzarotēs šeit: https://www.draugiem.lv/gallery/?pid=314506254

Fuerteventura Bilžu galerija: https://www.draugiem.lv/gallery/?pid=94127619 cenas kopš 2011.gadā ir palikušas nedaudz augstākās, bet kas meklē tas atrod)) Veiksmīgu Jums Ceļojumu!!! :)) :)) ceļojuma apraksts tika labots 13.08.2015



Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais