Lieldienu brīvdienas Brēmenē un Hannoverā

  • 3 min lasīšanai
  • 23 foto

Lieldienu brīvdienās kopā ar 6 gadīgo dēlu, iepriekš februārī, martā rezervējot biļetes lidojumam un viesnīcas, dodamies uz Vāciju.

25.aprīlī ielidojam Brēmenē. Lidostas informācijas centrā iegādājamies Tages Ticket (6,30 eiro), kas der visos pilsētas transportlīdzekļos un taisnā ceļā ar 6.tramvaju braucam uz Universum Bremen. Izvēlamies biļeti pieaugušam pa 16 eiro, bērnam 11 eiro. Ja izvēlētos visu piedāvājumu un to pilvērtīgi izmantotu, Universum Bremen jāpavada visa diena, t.i. 9 stundas (pirmdienas-piektdienās no pl. 9-18, sestd., svētdien no pl.10-19). Universum Bremen iespējams izmēģināt dažādas simulācijas par tēmu Zeme, Visums, Cilvēks, piemēram, izbaudīt zemestrīci, uzburt cunami, izbraukt ar rotaļu kuģītu pa kalnu upīti, mikroskopā izpētīt dažādus dabas objektus. Interesanti, izglītojoši, sevišķi bērniem.

Pēcpusdienā dodamies meklēt www.booking.com rezervēto dizaina viesnīcu ""prizeotel Bremen-City". Izejot cauri galvenajai stacijai Bürgerweide virzienā, tiekam ielūgti uz Osterwise. Atrakcijas sākot ar mazuļiem piemērotiem un beidzot ar ektremālu izjūtu cienītājiem piemērotiem karuseļiem, spoku istaba, piramīdas, loterijas, vizināšanās ponija mugurā, daudz, daudz piparkūkas, cukura vates, desas, jūras veltes, saldējums, alus un krāsaini dzērieni. Tas viss dažu soļu attālumā no viesnīcas.

Nakti pavadām skaistā, modernā viesnīcā, kur lifts u.c. komunikācijas darbojas ar mums uzticēto magnētisko karti. Tas mums ir jaunatklājums!

Nākamo dienu sākam ar brokastīm stacijas Snack Bar, kur iepriekš atklājām satriecošu itāļu saldējumu, labu kafiju un kūkas. Stacijā biļešu automātā iegādājamies Niedersachsen-Ticket (29 eiro), lai pēcpusdienā ar vilcienu brauktu uz Hannoveru. Niedersachsen-Ticket der 5 personām arī braukšanai visos pilsētas transportlīdzekļos. Pie stacijas atrodam 4.tramvaja pieturu un braucam uz Brēmenes botānisko dārzu.

Lieldienu sakarā visi botāniskā dārza labumi ir skatāmi un baudāmi bez maksas: krāšņi ziedošie rododendri, japāņu dārzs, stilizēti Himalaji, budistu lūgšanu vieta. Bērniem praktiska iespēja iepazieties ar augiem, dzīvniekiem, izmēģināt spēku klinšu kāpšanā, staigāt pa kalnu taciņām. Nedaudz tālāk parkā bērnu spēļu laukums, kafejnīca. Viss ir tik interesanti, ka laiks aizskrien nemanot. Mums jāsteidzas uz Hannoveras vilcienu.

Hannoverā nokļustam 1 1/2 stundā, kur 4 dienas viesojamies pie radiem. Hannoverā ir daudz kas skatāms.

Vienu dienu veltām Herrenhausen Gardens, Berggadens un Sea Life. Kompleksā biļete bērnam un pieaugušam maksā 15,50 eiro. Sea Life ir pirmais tropiskais akvārijs Vācijā. Pl.14 notiek piranju barošana, kas tiek pārvērsts par šovu. Tur pat arī Berggadens kaktusu, orhideju u.c. tropisko augu siltumnīcas, pāri ceļam karaliskais Herrenhausen Gardens ar neskaitāmām strūklakām, skulptūrām un fantastiskām pavasara puķēm.

Nākamās dienas pēcpusdienā iepazīšanās ar Hannoveru. Pastaiga sākas no Mashsee mākslīgi veidotās ūdens tilpnes, ko Hitlera laikā bezdarbnieki izrakuši ar lāpstām. Maschpark pie Rātsnama pulcējas jautras kompānijas, spēļu laukumā spēlējas dažādu nacionalitāšu bērni: turki, japāņi, vācieši. Rātsnamā apskatām Hannoveras pilsētas maketus dažādos gadsimtos, iespaidīgi. Pastaiga turpinās vecpilsētā, garām vecam Rātsnamam, garām Lutera, kas sludināja kristus ticību, skulptūrai, līdz Kröpke, garām muzikālajai kanalizācijas akai uz staciju.

Stacijā daudzos stāvos izvietotas tirdzniecības vietas, vairākās vietās ieraugu H&M, C&A. Jaunatklājums ir Tally Weijl, izdodas arī atrast Disseldorfā atrasto Madonnas veikaliņu. Būtiskākos pirkumus veicu pie Tally Weijl un Madonnas.

Piektdiena-bezmaksas muzeju diena. Apmeklējam Landesmuseum Hannover, kur 3.stāvā apskatāmas seno gadsimtu gleznas par tēmām: reliģija; sieviešu, vīriešu, dzīvnieku istaba; impresionisms utt. Manuprāt, tēmas un gleznas izvietotas interesantāk nekā Londonas Nacionālajā galerijā. 1.un 2.stāvā akvāriji, kukaiņi, dzīvnieki, daba, evolūcija, eksotisks afrikāņu mājoklis, japāņu tējas namiņš. Ļoti, ļoti interesanti! Dažu metru attālumā no Landesmuseum garām Rātsnamam izvietots Augusta Kestnera muzejs, kurā izstādītas dažas dizaina mēbeles. Vērtīgākā šķiet Augusta Kestnera privātkolekcija par seno ēģiptiešu, romiešu tēmu, t.i. trauki, skulptūras utt.

Atvadas no Hannoveras ir ar Frulingsfestival (tas pats kas Brēmenē Osterwise, atrakcijas, karuseļi, našķi) uguņošanu. Laiks posties uz Latviju. Nedaudz nomāc visapkārt skanošās sešvalodas. Sestdienas rītā atkal nopērkam Niedersachsen-Ticket un braucam uz Brēmeni.

Brēmenē apmetamies Mercure Hotel Hanseatic Bremen. Lai uzspētu uz agro lidojumu ap pl.6. Nakšņošanas vieta jāmeklē, jo starppilsētu vilcieni kursē līdz pl.3. Viesnīca nav slikta, bet pēc prizeotel Bremen-City liekas nolietota. Kaut gan ir iespēja lietot mikroviļņu krāsni, elektrisko plīti, ledusskapi (traukus gan neatradu). Viesnīca izvietota tuvu lidostai. No rīta 20 minūšu laikā pastaigas gaitā nokļuvām lidostā.

Izmetam līkumu pa Brēmenes vecpilsētu, Shnoor kvartālu, Vezeres promenādi, apmeklējam Aizjūras muzeju (Übersee-Museum Bremen) iepretim stacijai, kas salīdzinot ar Landesmuseum Hannover liekas mazāk vērtīgs.

1.maijs svētdienas rīts Brēmenes lidostā. Pēc nelielām brokastīm par pēdējiem eiro, izejam kontroli un atrodam sēdvietas lidmašīnā uz Rīgu. Pēc 2 stundām no +25 grādiem Vācijā nokļūstam +8 grādos Latvijā. Klimata maiņa atstāj iespiedu uz veselību, bet priecājos par iespēju piedzīvot nedēļu garu siltu pavasari, satikties ar sen neredzētiem radiniekiem un ceru kādreiz atkal iegriezties Vācijā, jo tur vienmēr ir svētki (pavasara un Lieldienu, rudenī-Oktoberfest, Ziemmasvētku sagaidīšana) :)) !



Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais