VeloEkspedīcija: 3000 km izdzīvojums Irānas ceļos

  • 1 min lasīšanai

Ir dzimusi jauna ideja. (karte aplūkojama - www.velomens.lv )

Mērķis/idejas apraksts: 22 dienu velo – ekspedīcija no Gruzijas (Tbilisi) uz Persijas līča dienvidaustrumiem. Ceļojums tiks veikts vienatnē ar velosipēdu, Gruzijas, Armēnijas un Irānas valstu teritorijās. Velo – ekspedīcijas mērķis ir iepazīt Tuvo austrumu kultūru, iedzīvotājus, izbaudīt dabas skaistumu, kā arī izvērtēt Irānas/Irākas pierobežas „drošības” līmeni. Brauciens solās būt piedzīvojums ar izdzīvojuma raksturu.

Norises laiks un ilgums: no 2011. gada 4. – 26.martam

Maršruts: Brauciena sākums – vēls 4. marta vakara lidojums no Rīgas uz Tbilisi. No Gruzijas galvaspilsētas lidostas tālākais ceļš ar velosipēdu ritēs uz Irānu, šķērsojot Armēniju. Turpmāk gar Irākas pierobežu līdz Persijas līcim, gar kuru plānots aizbraukt līdz Irānas lielākajai ostas pilsētai – Bandar – Abbas. Ceļojuma aplēses šo 3000 km lielā attāluma veikšanu ieskicē 16 dienās. Atpakaļ uz Tbilisi domāts braukt ar vilcieniem, protams, pa ceļam ļaujoties vienas no pasaules megapoles – Teherānas – valdzinājumam. Atgriešanās Rīgas lidostā 26. marta agrā rītā.

Ceļojuma laikā ir plānots fiksēt uzkrātos iespaidus dienasgrāmatā. Pēc atgriešanās, ceļojuma apraksts un foto, tiks publicēts un būs pieejams plašākai interesentu auditorijai.

Manu līdzšinējo veloceļojumu stāstus var lasīt www.velomens.lv



Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais