Leopolis - Truskaveca (14.-18.10.2010.)

  • 1 min lasīšanai
  • 9 foto
BEIGAS 16.10.2010. – ceļamies no rīta tā agrāk, jo korim ieplānots brauciens uz ~150 km attālo klosteri, kas slavens visā Ukrainā un ko attēlo uz naudaszīmēm. Taču mūs tas kaut kā nesaista un nolemjam labāk visu dienu mierīgi pablandīties pa Ļvovu. Esam laikus sagādājuši arī pilsētas kartes.

9 no rīta visā pilsētā stāv bieza migla, tā ka īpaši neko daudz redzēt nevar. Šturmējam uz centra pusi, kas neiet viegli, jo visa Ļvova, kā jau Piekarpatu pilsēta ir kalnaina. Galvenais mērķis ir vecpilsētas apskate, dažu, draugu ieteikto ēstuvju izmēģināšanas un vēl – šis tas, kas gadīsies pa ceļam. Pa ceļam gadījās alus brūvēšanas muzejs, žēl tik, ka sāk strādāt no 11. Nu ko, to redzēsim atpakaļceļā.

Izlaužoties cauri netīro un skaļo ielu labirintam tiekam līdz pirmajam apskates punktam – Ļvovas valsts operas un baleta teātrim. Lai man piedod rīdzinieki, taču, manuprāt, arhitektūras ziņā Ļvovas opera pat tuvu nestāv Rīgas operai. Priekšā ir gan strūklaka, gan bariņi tusējošu jaunieši. Šeit arī sākas skaista aleja - просп. Свободы. Būtībā šī aleja ir vecpilsētas rietumu robeža.



Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais