Islas Canarias - Saulaina Tenerife lidojot ar Ryanairu

  • 3 min lasīšanai
  • 305 foto

Vēlies aizbraukt ceļojuma uz Tenerifi bet pietrūkst naudas​? Tad brauc pac, stāstu - lidmašīnas biļetes pirkām paši http://www.ryanair.com/ maksāja aptuveni 150EUR vienai personai bez bagāžas, cenā ietilpst lidojums turp un atpakaļ Rīga(RIX)=Londona(STN) mums sanāca nakti 5st.gaidīšana lidostā, Londona=Tenerife South(TFS), TenerifeSouth(TFS)=Londona(STN) 5st gaidīšana lidosta Londona, un mājās uz Rīgu(RIX) (obligāti atstājiet sev laiku rezerve starp lidojumiem, idēalais laiks būtu 3st.), bezmaksu 10KG rokas bagāža pilnīgi pietiekoši, bet max. izmērs ir: 55сmx40сmx20сm.. +50EUR dienā veisnīca uz diviem (var arī atrast lētāk), dzīvojam nedārgos Mare Verde apartamentos*** un citos līdzīgos apartamentos: http://www.canarias.com/, http://www.booking.com/, tur ir viss nepieciešamais viena istaba, virtuve ar visiem katliem, pannām... gājām ēst uz restorāniem tur viņi ir čupām, var atrast kur var paēst arī pa 15EUR, alus 2EUR garšīgs.. ir daudz supermārketu cenas aptuveni tādas, kā pie mums. Naudu nepeiciešams līdz ņemt aptuveni 500EUR ekskursijām un ēšanai, domāju pietiks (divām nedeļam vienam cilvēkam) protams katram individuāli, bet mēs pirkām daudz ekskursijas.. Ekskursijas Jungle parks 22EUR info: http://www.aguilasjunglepark.com/ , Loro park+BUS 44EUR info: http://www.loroparque.com/, Valkans Teide 34EUR, Lagomera sala 61EUR (ar prāmi), Lannzarote sala 140EUR (no Tenerifes ar lidmašīnu bija), Monkey Park 10EUR+TAXI info: http://www.monkeypark.com, Maska 42EUR, un vēl visādas citas.Var ari noīrēt mašīnu https://www.goldcar.es/​, http://www.recordrentacar.com/,īre un degviela ir diezgan lēta, bet mēs šo pakalpojumu neizmantojām, tāpēc sīkāk neko nevaru pastāstīt... Pēdejajs ceļojums mums izmaksāja uz 9 dienam aptuveni 350EUR + 300EUR izdevumi vienam.. ceļojuma apdrošināšanu var nopirkt internetā https://www.if.lv​/ Kanāriju salas: Salu grupā ietilpst: Grankanarija, Fuerteventura, Lanzarote, Tenerife, La Palma, Homera, Gierro Katras salas dabas apstākļi ir apbrīnojami atšķirīgi. Salas atrodas uz dienvidrietumiem no Spānijas un uz ziemeļrietumiem no Āfrikas, iepretī Marokas krastam. Daži vēsturnieki uzskata, ka tieši šeit atradusies leģendārā Atlantīda, vel ceļā uz Jaunās Zemes atklāšanu, tur piestāja Kristofora Kolumba kuģi. Kanāriju salās valda mūžīgs pavasaris. Temperatūras dažādos gadalaikos atšķiras tikai par 6 grādiem, bet mēneša vidējā temperatūra ir 18-28 grādi. Salās visu gadu ir ideāli apstākļi peldēšanai. Salās ir subtropu klimats un ainavas - patiesi apbrīnojamas: līdzās pludmalei atrodas augsti kalni, kuru virsotnes klāj sniegs. Ūdens temperatūra – vasarā ap 24 grādiem, ziemā – ap 19 grādiem. La Palmā, Tenerifē un Grankanarijā reizēm gadās tropiskās lietus gāzes, turpretī Fuertoventurā un Lanzarotā ir ļoti sauss un saule spīd gandrīz nepārtraukti.

Tenerife sala: Lielākā Kanāriju arhipelāga sala. Dabas apstākļi un reljefs šeit ir pārsteidzoši daudzveidīgs. Pateicoties salas maigajam un sausajam klimatam, to bieži dēvē par “mūžīgā pavasara salu”. Katru gadu šeit ierodas gandrīz 11 miljoni tūristu, glābdamies no kontinentālās ziemas aukstuma un drēgnuma. Laika apstākļi šeit ir tik vienmērīgi, ka atpūtas sezona šajā paradīzes stūrītī ilgst visu gadu. Pateicoties komfortablajām viesnīcām, lieliskajai daudznacionālajai virtuvei, dažādajām ekskursijām un jūras izklaidēm, atpūta Kanāriju salās būs patiesi neaizmirstama.

Dzivojam: Playa de las Americas, kas atrodas tikai 17 km attālumā no starptautiskās lidostas Reina Sofia.

Transports: Transports kursē loti labi, uz las Americas var aizbraukt ar autobusu Nr.111 kurš kursē no Lidostas līdz Los Cristianos velak Las Americas un tālāk, ar to pašu autobusu var tikt uz Santa Cruz, vai pa ceļam uz esošām pilsētām.. samaksājam 2.40Eiro uz diviem līdz Las America autoostai kura atrodas: panoramio.com/map/ no autoostas iespējams nokļūt kur nepieciešams, piemēram, Los Gigantes. Patiesībā var aizbraukt kur vien gribat.... mēs bijām pilsētas Los Gigantes skatīt gigantiskos kalnus (osta var paņemt ekskursiju braucienu ar motorlaivu), Vilaflora uz ciedru mežu elpot svaigu gaisu (autobuss brauc tikai vienreiz diena 09:15 atpakalj 16:30 no autobusa stacijas un ieteiktu paņemt siltas drēbes +15 vējains), Guimara var apskatīt Guimara piramīdās (labāk ņemiet ekskursiju, vai aizbraukt ar savu auto panoramio.com/map/), San Andresa - labākā pludmale (ar autiņu līdz Santa Cruzai un pēc tam līdz San Andresai) un Santa Cruza Tenerifes galvaspilsēta (brauciet darbadienās, jo svētdienās viss ir slēgts), uz šīm vietām iesaku katram aizbraukt. Autoosta var dabūt bezmaksas karti ar autobusu sarakstu, un nopirkt elektronisko biļeti ar kuru variet braukāt 30% lētāk..

Lidojumi: Ryanairs nepiedāvā savienoto reisu, tāpēc biļeti jāpērk atsevišķi, nosākuma līdz Londonai(STN), protams, iepriekš saskaņojot laikus ar nākamo pārlidojumu, vēlāk lodziņā ievadiet Londona(STN)=TenerifeSouth(TFS).. ja vēlaties, var savienot reisus lidojot caur Vāciju, vai kādu citu valsti.. tā ir jūsu izvēle. Dažas dienas pirms lidojuma (max.15d.) pašiem jāveic OnlineChekIn un biļetes jāizdrukā, kuras vajadzēs uzradīt lidosta (ja jūs to neizdarīs l dosta būs dārgi jāmaksā). Visu dariet pakāpeniski un jums viss izdosies. Ja nemākat savienot reisu tad http://www.aviokases.lv/ jums palīdzes atrast labāko un lētāko lidojumu, ka arī ir ļoti laba maksas programma: http://azuon.com/.

Laika apstākļi: Patiešām, unikālais ģeogrāfiskais stāvoklis Kanāriju salas var sauļoties un peldēties jebkurā sezonā, neciešot no pārmērīga karstuma. Vieglas un sauss klimats nodrošina ideālus apstākļus atpūtai, ik gadu piesaista miljoniem tūristu šeit, bēg no aukstuma un mitruma no kontinentālās ziemas. P.S Tā raksta tūrista aģentūras aprakstos, bet sākot no decembra vidus janvāri, februāri, un pat martu ,es personīgi uz turieni neuzdrošinātos braukt. Cerams, informācija jums būs noderīga. Veiksmi!

Iesaku apmeklēt no Tenerifes La Gomera salu Apmeklējiet šo mazo salu, pie kuras savulaik pirms došanās uz Ameriku bija apstājies Kolumbs. Visērtākais šo salu ir apmeklēt dodoties uz turieni ar prāmi.

Dodoties uz salas galvaspilsētu San Sebastian, iesakām apmeklēt vietējos jūras velšu restorānus. Apmeklēsiet nacionālo parku Lauru lapu koku birzi, kas atrodas UNESCO aizsardzībā!

Albums:

no pirmā ceļojuma: https://www.draugiem.lv/gallery/?pid=296856301​ no otra ceļojuma: https://www.draugiem.lv/gallery/?pid=297423162​ no trešā ceļojuma: https://www.draugiem.lv/gallery/?pid=73650353​

cenas kopš 2009 gada. ir palikušas nedaudz augstākās, bet kas meklē tas atrod))

Veiksmīgu Jums Ceļojumu!!! :)) :)) ceļojuma apraksts tika labots 13.08.2015.



Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais