Čīles dienvidi

  • 1 min lasīšanai
  • 40 foto

Sveiki lasītāji! Tā kā te aprakstu ir visai maz par Čīli, tad vismaz bildes piedāvāju apskatīties manā albumā. Jautājumus interesenti arī var uzdot. Biju Čīles dienvidos - Patagonijā, ezeru reģionā un Santjago- Čiles galvaspilsētā, arī mazs līkums tika izmests pa Argentīnas pampām uz viņu slavenāko ledāju Perito Moreno. Laiks - oktobris, tātad tur agrs pavasaris.

Sākām ar Pucon - skaista tūristu pilsētiņa pie Villarica ezera.Pa ceļam. apskatot ezerus un vulkānu virzījāmies uz Puyehue. Pēc tam vēl Puerto Montt sēžamies lidmašīnā un dodamies tālāk uz dienvidiem, jo ar auto būtu jāceļas ar prāmi un ceļš būtu ļoti garš. Nosēdāmies Patagonijā - Punta Arena. Tālāk ar džipu dodamies pa pampām uz Argentīnu. Robežas šķēršošana, protams, visai interesanta. Ar mums uzstājīgi runāja tikai spāniski, kad saprata. ka nu nevar mums ieskaidrot, tad tikai pa kādam vārdam izmeta angliski. Vairāki simti kilometru pa neapdzīvotām pampām Argentīna, un esam klāt Torres del Paine nacionālajā parkā. Ļoti skaisti kalni, ezeri. Iesaku izbraucienu ar kuģīti pa ezeru līdz ledājam. Brinišķīgas krāsas un ledus varenums. El Calafete gandrīz palikām bez viesnīcas, jo rezervētajā bija remonts. Labi, ka kads celtnieks aizveda mūs uz saimnieka citu viesnīcu, Viņš gan ne vārda nezināja angliski, bet kaut kā mēs sapratāmies. Perito Moreno ledājs ir iespaidīgs. Izbūvētas labas skatu vietas. Bet tur iespaidīgi ir arī trokšņi, kad atdalās gabali un iegāžas ūdenī. Vēl apskatījām El Chalten un jādodas atpakaļ uz Čīli. Pa ceļam uz Punta Arena apskatījām pingvīnus, mazu koloniju. Tad pārlidojums uz Santjago. Galvaspilsēta diezgan paliela, laikam 5 miljoni iedzīvotāju, daudz debesskrāpju.

Pēc Tā kā Čīle ir gara, bet šaura, tad vajadzēja izmantot iekšējos pārlidojumus. No tā nevajag baidīties, vietējiem tas ir kā autobuss, izmanto bieži. Aviokompānija LAN ir ļoti moderna un precīza. Komunikāciia ar vietējiem spāniski, bet mūsu gadījumā vairāk zīmju valoda. Cilvēki ļoti laipni un izpalīdzīgi. Angļu valodu viesnīcās prot daži. Patagonijā ļoti stiprs un auksts vejš, gandrīz gāž gar zemi. Vajag attiecīgi apģērbties, jo tā ir zeme, kur pingvīni dzīvo. Santjago tajā pašā laika bija daudz siltāks. Viņi arī izjūt, ka paliek karstākas vasaras, un ledāji arvien straujāk atkāpjas. Protams, vēl ir ļoti lieli apgabali, kas palika neapskatīti, piemēram Atakamas tuksnesis ziemeļos. Ļoti skaista daba, vērtējiet paši.



Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais