Lieldienu brīvdienas Zviedrijā, Stokholmā

  • 3 min lasīšanai

Rakstīšu pēc iespējas īsāk un konkrētāk!

Turp devāmies kā vairums, izmantojot kuģa pakalpojumus. Biļetes iegādājāmies, kad bija atlaide. Četriem cilvēkiem, C kajīte – 68ls, jeb 17ls abos virzienos vienai personai. Par izklaides iespējām uz kuģa nerakstīšu, bet tās ir plašas.

Stokholmas krastus sasniedzām agrā rītā, ļoti skaistā rītā, prieks bija liels, jo pametot Rīgu, mūs pavadīja spēcīgs lietus un vējš.

Pirmā diena:

Nokāpuši no kuģa devāmies uz viesnīcu, kuru jau redzējām no kuģa klāja. Nolikām mantas un devāmies uz centru, informācijas biroju. Vidēji no ostas līdz centram ir 20min, protams, var arī ātrāk, bet ja tiek uzņemtas bildes pie katra staba, tad laika posms ir lielāks.

Apbruņojieties ar pacietību, jo informācijas birojā ir ļoti daudz, dažādu valstu tūristi. Ja jums nepieciešamas tikai kartes un bukleti, tas laiku neaizņems( vairums karšu un bukleti ir pa velti), ja vēlaties uzzināt kādu informāciju vai iegādāties braukšanas vai Stockholm à la Carte kartes, tad gan tas prasīs laiku, jo pirms mums bija 20 cilvēki...Sīkāk par šo Stockholm à la Carte karti – tā sniedz neierobežotu bezmaksas sabiedrisko transportu, bezmaksas ieeju pasaules līmeņa muzejos, apskates un izklaides vietās. Bieži vien šī karte ir iekļauta jau viesnīcas piedāvājumā, bet tad jums viesnīca ir jārezervē caur

www.stockholm.lv. Ja to darīsiet caur citu mājas lapu, var sanākt kā mums, viņi neizsniegt! Bet gan šo, gan braukšanas karti var nopirkt atsevišķi, cik atceros, tad braukšanas karte 24 stundām maksāja 15ls personai un Stockholm à la Carte 24 stundām 30 ls no personas. Mans vērtējums, ja ir iespēja, noteikti iegādājieties to!

Pilsētas centrā šobrīd notiek vairāki ceļa remontdarbi, tas tā, ja izlemjat braukt ar automašīnu. Daudzas stāvvietas ir maksas, bet kādas cenas, nepateikšu gan.

Pēc informācijas biroja devāmies atpakaļ uz viesnīcu, reģistrējāmies un devāmies uz numuriņiem, nedaudz atpūtāmies un saplānojām ko un kā darīsim tālāk. Bijām divi pāri, nolēmām nākamajā dienā šķirties, jo mēs gribējām apskatīt muzejus, bet otrs pāris, gribēja doties izbraukt ar metro, viņi pirka šo braukšanas karti.

Pirmās dienas vakarā vēl devāmies uz Kaknästornet - The Best view of Stockholm, kas no mūsu viesnīcas atkal bija vidēji 20min. Ieeja, ja nemaldos bija nedaudz virs 2ls personai. Šis TV tornis atrodas 150m virs jūras līmeņa, pavērās ļoti jauks skats uz Zviedriju, vairāk gan uz dabu, mežiem, jo tornis neatrodas tuvu centram.

Otrā diena.

Paēdām bagātīgas brokastis, Zviedru galds, iekļauts viesnīcas cenā, ieteiktu jeb kuram ņemt šādu piedāvājumu, jo ja brokastis ir sātīgas, tad lielāko dienas daļu negribas ēst. Brokastis kabatā bāzt? Nezinu, varbūt tas bija iespējams, bet nebija ne velme, ne vajadzība.

Ar draugu devāmies uz Djurgården salu, kas bija mūsu dienas apskates objekts. Vasarā noteikti šī sala, parks ir daudz, daudz skaistāks un krāšņāks. Devāmies uz Skansen brīvdabas muzeju un zooloģisko dārzu, kaut kas līdzīgs Rīgas brīvdabas muzejam, bet viss daudz kompaktāk un nav jāstaigā zvērīgi gabali no vienas mājiņas uz otru. Vēsturiskās mājas, būdiņas varēja nobildēt tikai no ārpuses. Kāpjot ar vien augstāk apvērās skaists skats uz pilsētu no augšās. Ieeja vidēji 6ls personai.Noteikti iesaku šo brīvdabas objektu apskatīt cilvēkiem ar bērniem, tiešām ir ko redzēt. Skaisti.

Pēc tam devāmies gar ostu, ļoti skaista uz Vasa muzeju. Cena vidēji 8ls personai. Šeit domas dalās, citiem patīk, citiem nē, man patika. Lai nav vilšanās, kā citiem, muzejā ir tikai viens liels, liels kuģis, 300gadsu vecs, veidots no koka... ļoti skaists, fascinējošs darbs. Pārējos stāvos ir izvietoti materiāli par šo kuģi, kuģa tapšanu, nogrimšanu utt.

Pēc muzeja devāmies uz viesnīcu. Kur mūs jau gaidīja otrs pāris, apmainījāmies iespaidiem. No viesnīcas izgājām ap 11 no rīta, atpakaļ bijām jau ap 17, viss ceļš tika veikts ar kājām.

Atpūtāmies un tad devāmies apskatīt pilsētu vakarā, viss ļoti kluss un mierīgs, izgaismojumi ļoti minimāli, tikai tur kur tas nepieciešams.

Trešā diena.

Liels mūsu pārsteigums bija, ka no rīta sāka snigs sniegs, jo pirmās divas dienas mūs pavadīja spēcīga pavasara saulīte. Pabrokastojām, izgājām nedaudz vēl pastaigāt, bet laiks bija ļoti nepatīkamas, izpalika došanās uz Vecpilsētas salu, Karaļa pili, sardzes maiņas vērošanu. Labā laikā tā esot ļoti iespaidīga, ar zirgiem.

Būtībā trešā diena mums bija tāda, nekāda. Arī ap 15 bija jādodas uz kuģi, lai dotos uz Latviju

Latvijā bez izmaiņām, lija lietus un bija liela migla

Papildus info –

Viesnīca - Scandic Ariadne – ļoti skaista, moderna, mājīga, tuvu ostai, izmaksāja personai 65ls par divām naktīm + brokastīm.

Tualetes – retās vietās, vidēji maksā 5-10 viņu naudiņas.

Nauda – Pārsvarā visur var norēķināties ar kartēm, bet ja nepieciešama tā pati tualete, vajag skaidru naudu.

Sabiedriskais transports – biļetes iegādājās speciālos automātos, vajadzīga skaidra auda, der tikai vietējo iedzīvotāju norēķinu kartes

Apavi – vēlams labi un ērti, ielas kalnainas un kaisītas ar maziem akmentiņiem, kas apgrūtina iešanu, Ielas ļoti put.

Vietējie – visi ir ļoti laipni, gatavi palīdzēt un atbildēt uz interesējošo jautājumu. Vairums labi pārvalda angļu valodu, par krievu valodu nezinu, nelietoju tādu.

Veikali, cenas – veikali ir, tikai reizēm grūti tos pamanīt. Cenas...salīdzinot ar Latvijas cenām, protams, ir lielākas, augstākas, bieži vien jāmaksā ir par preces iepakojumu, pudeli. Piemēram, Fantas pudele 1.5ls izmaksā vidēji 2ls. Ja grib ietaupīt, var iegādāties Eiropas produktus, precīzi neatceros kā viņus sauca..bet tik pat labi, ka jeb kuri citi.

Mans ieteikums, ja esiet tur vairākas dienas un esat nolēmuši apmeklēt muzejus utt. NOTEIKTI pērciet šo Stockholm à la Carte, tā dod brīvības iespēju, ej, brauc kur vēlies.

Laikam tomēr nekas īss nesanāca, bet ceļojums bija par īsu, vismaz man :( noteikti atgriezīšos Zviedrijā. Mani vispār fascinē Skandināvijas valstis, nākamais ceļojums uz Norvēģiju.



Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais