Kalnu slēpošanas kūrorts Gudauri Gruzijā

  • 1 min lasīšanai
  • 30 foto
Kalnu slēpošanas kūrorts Gudauri Gruzijā

Pēdējos gados latviešu kalnu slēpotājiem/snovotājiem populāra ziemas atpūtas vieta ir kļuvusi Gudauri - kalnu slēpošanas kūrorts Gruzijā, kas atrodas tikai 120km no galvaspilsētas Tbilisi un pateicoties „Air Baltic” tiešajam reisam no Rīgas, ir viegli un ātri sasniedzams arī mums.

Aizmirstiet vecos stereotipus par veciem pacēlājiem, nekoptām trasēm un zemu servisu. Gudauri ir strauji attīstošākais un viens no labākajiem kalnu slēpošanas kūrortiem visā Kaukāzā. Gruzijas valdība kūrorta attīstībā ir ieguldījusi paprāvu naudas summu un plāno to darīt arī turpmāk. Uz divu kalnu virsotnēm – Kubedi (3006m) un Sadzele (3307m) ir uzbūvēti jauni austriešu firmas „Doppelmayr” krēsliņu pacēlāji un retraki tiek nodarbināti gandrīz visu diennakti, kas nodrošina labas kvalitātes, koptas trases.

Gudauri ciemats atrodas 2000m augstumā. Pateicoties augstajai atrašanās vietai, ik ziemu ir daudz un kvalitatīva sniega, kura biezums sasniedz pat 3 metrus. Pateicoties dienvidu nogāzēm, trases ir vienmēr saules apspīdētas. Kūrortu ir iecienījuši free ride jeb off piste cienītāji, jo apkārtnē ir neskaitāmas iespējas baudīt tā saucamo pulvera sniegu. Asāku piedzīvojumu meklētājiem tiek piedāvāts Heliskiing, kad, par attiecīgu samaksu, slēpotājus uzvizina ar helikopteru kalnu virsotnē un tiek dota iespēja iespēja traukties lejup pa mežonīgām, neapgūtām nogāzēm.

Ciematā ir uzbūvētas vairākas viesnīcas. Pārsvarā visām ir viens servisa līmenis. Līdzīgi kā Alpos, arī te ir iespēja rezervēt viesnīcu ar visu ēdināšanu, galvenokārt, brokastīm un vakariņām. Izklaides iespējas ārpus viesnīcas nav plašas. Ir iespēja apmeklēt citas viesnīcas restorānu vai diskotāku. Četri restorāni ir uz kalna, kur iespējams baudīt karstu dzērienu vai maltīti pa dienu slēpošanas laikā.

Kopumā kūrorts ir labs. Daudz sniega, labi koptas trases, daudz ārpus trašu braukšanas iespēju, labais kūrorta izvietojums, cenas un gruzīnu viesmīlība. Ir vērts braukt!



Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais