Braucam cept lauku maizi

  • 1 min lasīšanai

Es biju un vēlos iepazīstināt Jūs ar Dainu - Sēļu nama saimnieci Aknīstē. Viņa izveidojusi namu, kur vietējie sapulcējas un strādā rokdarbus, puzurus, māca savējiem un tūristiem cept lauku rudzu maizi, taisa rokdarbu izstādes. Sievas Dainas vadībā vāc, vāra un dzer gardas lauku tējas. Visi var piedalīties un minēt kādu zāļu tējas tapušas. Ļoti garda ir kļavu pumpuru tēja, ko baudīju pie Dainas. Viesiem galdā ceļ gardumus, kas audzēti viņas dārzā: vīnogas, plūmes. Tējas tiek vārītas tikai Svētavota ūdenī. Par Svētavotu (zeltaino Svētavotu) Daina zina stāstīt teikas. Daina ir arī Aknīstes dārzniece un Aknīste ir ļoti sakopts ciemats. Dainai ir ļoti jaukas mazmeitas, kas no vecmāmiņas ieguvušas brīnišķīgu stāstnieku prasmi - dzimušas gides. Foto pielikumā Jūs redzēsiet cik mīļi ciemiņi tiek uzņemti Aknīstes Sēļu namā.

Foto skatīt un balsot: http://www.piesledzieslatvija.lv/lv/stasti/2945/ Es vienmēr tur vedu savus ciemiņus un aicinu arī Jūs. Dainai dators ļoti noderētu apkopojot maizes receptes un aicinot draugus ciemos. Lūdzu, Daina to ir pelnījusi!

Ja arī Jūs ieinteresēju, lūdzu, ieejiet un nobalsojiet par Dainu, lai viņa saņem datoru, ko varēs izmantot maizes recepšu apkopošanai un sarakstei ar ceļotājiem, kuri pie viņas brauks.

Jau iepriekš, paldies!



Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais