Brīvdienas Igaunijā 2. sērija: ko apskatīt Hāpsalā

  • 1 min lasīšanai
  • 20 foto
Esam kārtīgi izgulējušies, ieturējuši brokastis un iedzēruši riktīgi negaršīgu kafiju - laiks aplūkot, ko piedāvā Hāpsalas apkārtne. Vispirms gan jāizdomā šodienas plāns, jārezervē naktsmājas, tad varam doties ceļā. Plāns ir tapis šāds. Paliekam vēl vienu dienu Hāpsalā, jo šeit ir ko redzēt un darīt. Vienīgā problēma, ka pagarināt palikšanu mūsu naktsmājās mēs nevaram, jo tās uz šo nakti jau ir rezervētas. Bet! Šiem pašiem foršajiem īpašniekiem ir vēl viens īpašums ar ļoti līdzīgiem dzīvoklīšiem - der, ņemam.

VIDEO:
Pirmais apskates objekts ir vēsturiskā Hāpsalas dzelzceļa stacija, kurā ir seno lokomotīvu ekspozīcija. Pats muzejs gan šobrīd ir slēgts, bet gana interesants apmeklējums tik un tā. Piecu minūšu braucienā no dzelzceļa stacijas atrodas kolosālas, milzīgas Ungru muižas ēkas drupas (vācu valodā Linden). Būvniecība uzsākta ap 1893. gadu, bet ēka tā arī netika līdz galam pabeigta.


Otrā pasaules kara laikā ēka nokļuva Sarkanarmijas nagos un smagi cieta. Interesants fakts, ka sešdesmitajos gados blakus esošā lidlauka pārzinis sāka muižas ēku palēnām nojaukt, lai ar iegūtajiem būvgružiem aizpildītu lidlaukā radušos caurumus. Pasākums gan tika laicīgi apturēts, bet muiža zaudēja vismaz trešo daļu no sava apmēra. Drupas var brīvi apmeklēt bez maksas un jebkurā laikā. Arī blakus esošais lidlauks ir brīvi pieejams, kam gribas uzrīkot kārtīgu ekspedīciju.


Pudienas! Laiks apmeklēt ļoti omulīgu krodziņu Taksis - vietu, ko atkal atrada Alise un tā ir tik pat autentiska kā Parīzē vai Itāijā. Dienas ēdienkarte mainās katru dienu, piedāvājumā tikai noteikti ēdieni. Tāpēc apkalpošana ir zibenīga, cenas ļoti, ļoti draudzīgas, viesmīle labi runā angliski, var maksāt ar karti ir labierīcības. Bet, kas par interjeru! Te ir ko redzēt un papētīt. Droši brauciet, pārkings turpat pie ieejas. Iesakām.


Naktsmājas jaukajā Villa Frieda dzīvoklītī Nr. 3. Burvīga guļamistaba ar vasarnīcas noskaņu. Bezmaksas stāvvieta viesnīcas teritorijā, atpūtas krēsli, šupoles utt. Lobijs ar ērtiem dīvāniem, smuki interjeri, neliela kičenete ar plīti un mikroviļņu krāsni. Numuriņos ir tīri dvieļi, sniegbalta gultas veļa.. viss ir līmenī un zem sešdesmit eiro trim personām.. ideāli mūsu prasībām kā arī budžetam.


Pa lielam tas no šodienas arī viss. Rīt būsim jaunus plānus, jaunus galamērķus.


Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais