Uz Lietuvu,pēc ,,cepelīniem" !

  • 1 min lasīšanai
Janvāris,brīvdienas,laiks nekāds,it kā ziema,bet nav...Pēkšņi prātā,nez no kurienes,iešāvās doma-,,kā gribētos apēst lietuviešu nacionālo ēdienu-,,cepelinai" ! Domāts-darīts,sēžam auto ,un uz Možaikiem,ēst cepelīnus ! Cik gan tur tā darba,vien nepilnas stundas brauciens !
Braucam pa trasi-Saldus-Ezere,un spriežam-cik gadus vajag,lai šo ceļu savestu kārtībā ?? Ielāps uz ielāpa,gramba pie grambas...Transplantējam sirdis,printējam D3 mājas,bet nespējam sakārtot 10.km. ceļa,kurš ved uz kaimiņvalsti,Lietuvu ??!!
Varu tikai iedomāties,ko domā vācieši,dāņi,un citi tūristi,ierodoties pie mums no Lietuvas puses ! Tikko nokļūstam pāri Vadakstei,un iebraucam Lietuvā,mūs sagaida jauns,svaigs,gludz ,tikko uzliets ceļš ! Vienīgā vaina,ka zīmes vēl liek braukt uz 70 un tad uz 50 km/h. Bet,nekas,toties braucam kā pa novusa galdu !
Iebraucam Možaikos,bet pusdienām vēl par agru,gan jau cepelīni pietiks arī mums...Dodamies uz vietējo veikalu-,,Norfa", nolemjam nopirkt cepelīnus arī līdzvešanai.Pamanām,ka laukums pilns ar latviešu bāleliņu automašīnām.Ieejot veikalā,jūtamies kā mājās-visur dzird latviešu valodu.Laikam jau brīvdienas mūsu tautiešiem ir šopings pie braļukām...
Uzmetot acis cenām,saprotu,kādēļ šeit pilns ar latviešiem.Cenas,ja ne uz pusi,tad 30 % lētākas.Sapērkam cepelīnus-ar gaļu,ar biezpienu,un dodamies uz kafejnīcu,paēst.Braucot garām benzīntankam,gandrīz ķer sirdstrieka ! Ieraugu degvielas cenas un jūtos šokēts ! Dīzelis,kuru dzer mans ,,Jaguārs"" ,maksā 1,16 eiro litrā !!! Mums,tajā pašā ,,Circle K" maksā 1,31,9 eiro ! ???
Nu labi,štrunts ar cenām,nav ko cepties par lietām,kuras nevari mainīt ! Dodamies uz kafušku,ēst ,jo apetīte saka-dodiet man kaut ko garšīgu !!! Kafejnīcā var pasūtīt divu veidu cepelīnus-vārītus un ceptus,izvēlamies ceptus.Garšo nudien burvīgi.Un cenas arī ļoti demokrātiskas-trim cilvēkiem,trīs porcijas,kafijas un coca-cola.kopā 14,16 eiro !!!
Interesanti,kā tas nāk,ka mums viss ir tik dārgs,kur tas āķis ? Bet Lietuvā viss ir lētāks,kaut gan algas mums nav lielākas ! Un te nu es atcerējos kādu Baibas Sipenieces stāstu radio ēterā,par latviešiem,no Saldus,kuri brauc uz Možaiku tirgu-ģībt ! Jā,Jūs tiešām nepārklausījāties-brauc uz Možaiku tirgu,kur speciāli notēlo ģībšanu ! Tad šos ļaudis aizved uz ātrajiem-izmeklē,uztaisa pilnus laboratoriskos izmeklējumus,vajadzības gadījumā,uztaisa magnētisko rezonansi,vai nav krītot gūts smadzeņu satricinājumu,un tad ar izmeklējumu izdruku izlaiž no slimnīcas.Tad šis cilvēks ,dodas pie sava ģimenes ārsta,ar papīriem uz rokasj.Jo izrādās,ka pie mums,par pilnu laboratorisku izmeklējumu ir jāmaksā,bet lietuvieši,labu gribēdami,to izdara par velti !
Nu ko teiksiet par mūsu ,,izcilo" medicīnu ? Patiesībā jau šis stāsts nav par cepelīniem,bet gan par sirdsapziņām ! Mūsu valdība un ierēdņi,maigi izsakoties-nemīl savu tautu.Un dara visu,lai tauta tos nemīlētu...kā tajā teicienā-,,dots devējam atdodas"....
Toties cepelīni bija superīgi,brīvdiena pavadīta godam,pie kaimiņiem guvām piredzes apmaiņu un viss ir kārtībā.



Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais