Galīsija - valdzinošā Spānijas skaistule II daļa

  • 1 min lasīšanai
  • 34 foto
Pēc pāris nedēļu pārtraukuma turpinām publicēt attēlus no mūsu šī gada aprīļa beigās notikušā brauciena uz Spānijas reģionu, kuru maz pazīst tūristi no Latvijas - Galīsiju (raksta Galicia). Ceļojām mazā grupā - 8 cilvēki + grupas vadītājs. Redzēto pirmajā dienā esam jau publicējuši. Šajā sērijā - otrā diena Galīsijā. Dienu iesākam ar Lugo pilsētas apskati, kuras vēsturiskais centrs iekļauts UNESCO pasaules kultūras mantojuma sarakstā, tālāk dodamies uz Katedrāļu pludmali Biskajas līča krastā, bet pēc tās uz Cape Ortegal. Nakšņot uz savām naktsmītnēm Akoruņas pilsētā.

Lugo pilsēta var lepoties ar to, ka tā ir vienīgā pilsēta pasulē, kurā ir pilnībā saglabājušās seno romiešu celtās aizsargsienas 2117 m garumā ar ar 49 aizsargtorņiem. Aizsargsienu augstums svārtās starp 8 - 12 metriem. Romas impērijas laikos Lugo varēja iekļūt pa 5 vārtiem, vēlākos laikos izbūvēja vēl 5-cus, tādējādi vārtu skaits sasniedz 10. Uz 4,2 m biezajām aizsargsienām var uzkāpt 5-cās vietās un veikt pastaigu apkārt pilsētai.

Svētās Marijas Lugo katedrāles torņi. Bija laiks, kad uz to arī plūda svētceļnieki, jo tā skaitījās otra nozīmīgākā Sv.Jēkaba godināšanas vieta aiz Santjago de Kompostellas.

Dodamies nelielā pastaigā pa Lugo vecpilsētas ielām. Ir jūtams, ka tā ir cilvēku aktivitāšu piepildīta pilsēta, kā nekā tajā dzīvo 98 000 cilvēku.

Tālāk dodamies uz ziemeļiem - uz Biskajas līča pusi, kur esam ieplānojuši apskatīt Katedrāļu pludmali.

Šīs dienas nobeigumā dodamies uz Cape Ortegal zemesragu.

Nu jau arī šai dienai pienākušas beigas un mēs dodamies uz Akoruņas pilsētu, kur mums rezervēta vieta viesnīcā. Visas bildes uzņēmis un aprakstu sagatavojis CEĻASOMA.LV maršrutu veidotājs un grupu vadītājs Ivars Usāns.


Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais