Gadu mija Ēģiptē. Ceļojums kopā ar bērnu.1.daļa Ierašanās un snorkelēšana.

  • 3 min lasīšanai
  • 50 foto
Pagājušā gada vasarā kopā ar meitu izspriedām, ka neesam bijušas kopā kādā no garākiem ceļojumiem tikai nelielos izbraucienos uz kaimiņvalstīm. Tādēļ nolēmām doties tikai mātes un meitas atpūtas braucienā, izlēmām tam neizmantot atvaļinājumu, bet paņemt dažas brīvdienas starp Ziemassvētkiem un Jauno gadu un doties turp, kur šajā gadalaikā ir silti - izvēle krita uz Ēģipti. Šī valsts nav tik tālu un šajā laikā tur ir pietiekoši silti. Ceļojumu rezervējām jau jūlijā un vēlme bija pabūt mazliet ilgāk kā nedēļu, tādēļ rezervējām ceļojumu uz 10 dienām no 24.12.18 līdz 02.01.19.
Tieši Ziemassvētku rītā lidojām uz Hurgadu, lidojums pagāja mierīgi un bez kavēšanās, tūrfirma mūs sagaidīja un nogādāja viesnīcā un jau ap 18:00 vakarā bijām savas viesnīcas "Prima Life Makadi" 5* numuriņā. Rezervējām ģimenes numuriņu ar divām atsevišķām istabām un kopēju vannas istabu, jo mans bērns jau ir pieaudzis un katram vajag savu dzīves telpu un vispār tā ērtāk, jo netraucē ja kāds krāc vai nevar tik ātri iemigt tādēļ ieslēdz gaismu lai palasītu. Ceļojums mums bija rezervēts pēc programmas viss iekļauts( tas ir 3x ēdināšana un dzīvošana viesnīcā) un šai vakarā mēs aizgājām tikai uz vakariņām un pēc tam atpūtāmies pēc lidojuma. Vēl pārspriedām kādās ekskursijās brauksim un ko vēl darīsim šajās dienās. Tā kā nevēlējāmies pārblīvēt atrašanos Ēģiptē ar gariem ekskursiju pārbraucieniem katru dienu, tad izvēlējāmies 2 aktivitātes, snorkelēšanu Sarkanajā jūrā, peldot ar kuģi līdz labākajām snorkelēšanas vietām, un ekskursiju uz Luksoru. Vēl dāvanā no tūrfirmas saņēmām bezmaksas ekskursiju uz Hurgadu.
Nākamajā dienā baudījām sauli un jūru gaisa t +25 un ūdens t apmēram +19,+20 grādi. Pieteicāmies arī uz ārstnieciskās masāžas kursu(izkaulējot lielu atlaidi) viesnīcas Spa salonā.
Trešdien 26.12.18 dodamies uz snorkelēšanu. Mums pakaļ atbrauc mikroautobuss un ved mūs līdz Hurgadai(mūsu viesnīca atrodas 40 km attālumā no Hurgadas) un vēl mazliet tālāk, kur pārsēžamies kuģītī.Ir agrs rīts un pūš auksts vējš, ar šausmām domājam kā ielīdīsim ūdenī...brrr. Šo snorkelēšanas ekskursiju meita pasūtīja no vietējā tūrisma pakalpojumu sniedzēja un saziņas valoda ir angļu, lai gan kuģītis nav liels vēlāk izrādās, ka uz kuģa esam 6 cilvēki no Latvijas( it kā maza valsts!!)Latviju uz kuģa pārstāvējām mēs ar meitu, kāds jauns pārītis un 2 puiši. Kad visi bija sakāpuši uz kuģa(snorkelēt gribētājus saveda 8 dažādi mikroautobusi), devāmies atklātā jūrā. Sākumā bija vēsi, bet līdz pirmajai pieturvietai kādai salai Sarkanajā jūrā, gaiss strauji iesilst. Uz salas esam palaisti brīvsolī uz stundu piemērīt snorkelēšanas maskas, izmēģināt kā ar tām jāpeld un vienkārši pasauļoties. Uzmēram maskas, meitai notiek arī maza fotosesija.
Pēc stundas atgriežamies uz kuģa un peldam uz labākajām snorkelēšanas vietām dziļāk Sarkanajā jūrā. Drīz esam klāt vietā, kur snorkelēsim. Visiem tiek iedotas peldpleznas un piedāvāts uzvilkt glābšanas vestes, tajās ir vieglāk noturēties uz ūdens un ilgāk var snorkelēt fiziski nenogurstot. Es arī vēlos sev glābšanas vesti, bet izrādās ka uzvelkot lielāko pēc izmēra glābšanas vesti,es esmu iespīlēta tajā kā cīsiņš un praktiski nevaru paelpot. Jautāju vai nevar dabūt lielāku izmēru, instruktors atbild, ka vispār esot vēl vismaz vairāku izmēru lielākas vestes, tikai diemžēl uz viņu kuģa tādu nav. Izlemju snorkelēt bez vestes, izmantojot tikai masku un pleznas. Vēlāk redzu ka vismaz puse no snorkelētājiem neizmanto glābšanas vestes.Tiekam instruēti kā jāuzliek sejas maska - tai jābūt cieši piekļautai sejai, lai tai garām neietu ūdens un cilvēks varētu brīvi elpot, turot galvu zem ūdens. Gaiss nāks caur caurulīti, kas atradīsies virs ūdens. Lai gan esmu vecākā un apmēros iespaidīgākā šī kuģīša pasažiere no iespējas snorkelēt negrasos atteikties. Kad visi gatavi pa divām kāpnītēm nokāpjam lejā no kuģa atklātā jūrā un zemūdens pasaule ir mūsu acu priekšā. Šādu aktivitāti veicu pirmo reizi un teikšu tā - tas ir šo visu pūļu vērts. Ne kāda televīzijā redzēta zemūdens pasaule nav salīdzināma ar to ko tu redzi pats savām acīm. Man palaimējās ieraudzīt Murēnu gandrīz pie Sarkanās jūras dibena, nedaudz augstākos ūdens slāņos krāsainās Papagaiļzivis un daudzas citas, kurām nosaukumus nezinu. Pie pašas ūdens virsmas peldēja mazas krāsainas zivtiņas gandrīz skarot manu seju. Nu ļoti iespaidīgs skats un pozitīvas emocijas! Ar lielu entuziasmu snorkelēju apmēram 20 minūtes, kad man sāk traucēt neviss nogurums, bet fakts ka neciešami spiež snorkelēšanas sejas maska. Izdomāju ka esmu pietiekami daudz redzējusi no zemūdens pasaules un novelkot vispirms masku, peldu atpakaļ uz kuģīti. Daži ir atgriezušies kuģī jau pirms manis, citi peld kopā ar mani, izturīgākie tai skaitā mana meita turpina snorkelēšanu. Vēlāk tie, kas ilgāk bija ūdenī var pasūtīt arī disku, kur viņu snorkelēšana uzņemta ar zemūdens kameru no jūras dzīlēm. Vakarā mums paredzēta masāža konkrētā laikā, tā kā snorkelēšanas brauciens aizkavējas, mēs nokavējam. Jaunie dakteri, kas šajā viesnīcā iziet praksi un piestrādā par masāžistiem ir nedaudz neapmierināti, tādēļ mēs ātri nometam mantas, noskalojam sāļo jūras ūdeni un ļaujamies relaksējošai un piepūlēto muskuļu atslābinošai masāžai. Tas bija tieši tas, kas vajadzīgs pēc nogurdinošas, fiziskas piepūles pilnas dienas. Turpinājums sekos.
Izlidojam no Rīgas uz Hurgadu 24.12.18 ziemassvētku rītā. Šāds skats ir Rīgas lidostā - visu klāj sniedziņš.
Lidmašīnā bērns uzsauc mammai šampānieti.
No lidmašīnas redzama Ēģiptes zeme nekāda sniega. Apkārt tuksnesis un smiltis.
Viesnīcā esam pievakarē ap 18. Tā izskatās viesnīcas teritorija.
Tā mums saklāj gultiņas cerot uz dzeramnaudu. Katru dienu gan tā nebija.
Vakariņās Ziemassvētku tītars un citi gardumi.
Apmēram tāda izvēle ir katru dienu tikai vienmēr kaut kas cits. Gardi.
Mūsu pavāri.
Garšīgi!!!
Vakariņojam.
Viesnīcas fuajē izdekorēts atbilstoši Ziemassvētkiem un Jaunajam gadam.
Katru vakaru ir kāds šovs. Dažus vērojām.
Viesnīcas fuajē.
Vasara decembrī īstenībā Ēģiptes ziema.
Mēs ar meitu.
Šajā foto kopā ar vienu no jaunajiem dakteriem - masāžistiem. Masāža tiešām bija kvalitatīva. Paldies puišiem.
Zaiga bauda otrās brokastis.
Es pie baseina ar sulas glāzi(žēl ka ne šampānieša).
Saulriets pie Sarkanās jūras.
Viesnīcas teritorija vakaros skaisti izgaismota.
Viesnīcas dārzs vakarā.
Hurgada pa ceļam uz snorkelēšanu. Nav pārāk pievilcīga pilsēta it sevišķi nomales.
Hurgada.
Uz snorkelēšanas kuģīša.
Es un mūsu fotogrāfs.
Foto uz Sarkanās jūras fona.
Maza fotosesija.
Tiekam instruēti kā jāsnorkelē.
Pati snorkelēšana.
Mazs video ar snorkelēšanu.
Snorkelēšanu uzmana instruktors ar zemūdens niršanas aprīkojumu - ja nu notiek kāds negadījums. Mūsu kuģīša snorkelētājiem viss kārtībā, bet glābēji ir modri ja nu kas.
Uz kuģīša.
Uz kuģīša tiek pasniegtas pusdienas.
Augļu desertu pasniedz uz klāja.
Kad peldam atpakaļ saule jau sāk rietēt.


Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais