Ceļojums uz Hamburgu (video)

  • 2 min lasīšanai
Hamburga... Daudzi par to ir dzirdējuši, bet cik no mums ir bijuši šajā burvīgajā pilsētā?
Nupat atgriezos no īsa brīvdienu ceļojuma, un gribētu arī jums pastāstīt ko var apskatīt šajā pilsētā - noskataties manu Youtube video un izlasiet aprakstu zem video (video ir ierunāts angliski, jo mans Youtube blogs ir domāts ārzemju auditorijai, taču tas netraucēs to vienkārši noskatīties un izlasīt zemāk detalizētu aprakstu ar galvenajiem apskates objektiem).


TOP apskates vietas Hamburgā:

1. Izbrauciens pa Hamburgas kanāliem un ostu. Šo tūri var iegādāties specializētajos kioskos ostas rajonā (viena no kugīšu kompānijām ir Barkassen Meyer, kuru izmantoju es. Tūre ir vācu valodā, bet viņu mājaslapā var lejuplādēt aplikāciju, kur ir ierakstīts audio gids angliski). Vēl viens variants ir izmantot "upes tramvajus" - tie ir kā daļa no pilsētas sabiedriskā transporta, kas kursē pa ostas rajonu, un brauciens ir bezmaksas - ja jums ir dienas sabiedriskā transporta biļete, vai arī izmaksās aptuveni 2 EUR, ja jums tādas nav. Tūristiem visvairāk ir piemērots 62. maršruta kuģītis, jo ar to var apskatīt visvairāk objektu.
2. Iespaidīgais svētdienas zivju tirgus, kas darbojas jau no pieciem rītā, un vietējie, atgriežoties no ballītes, atnāk iedzert alus kausu, paēst, uzdziedāt un padejot dzīvās mūzikas pavadībā. Neizpaliek arī tradicionālā iepirkšanās ar kaulēšanos, kad cenu var samazināt teju četras reizes - piemēram, tradicionāls, liela izmēra pīts grozs, kas piepildīts ar visdažādākajiem augļiem, no paša rīta maksā 20 EUR, bet tuvāk tirgus slēgšanai ap 10:00, to jau var nopirkt pa 10 EUR, un klāt nāk dāvanā 6 lielie mango. Viens no tradicionālajiem un galvenajiem "fast food" šajā tirgū ir hamburgers ar siļķi.
3. Speicherstadt - pasaulē lielākais noliktavu rajons. Kādreiz šeit glabājās kafija, kakao, un austrumu paklāji, bet tagad šīs simtgadu vecās ēkas ir pārveidotas par dzīvojamām mājam, birojiem un muzejiem.
4. Deichstrasse - Šī ir ļoti skaista iela, kur redzēsiet vairākas senas mājas, vecākā no tām ir būvēta 1780. gadā, adrese: Peterstraße 27.
5. Elbphilharmonie - koncertzāle ar unikālu dizainu, pie tam jebkurš var nokļūt koncertzāles augšā pa interesantu eskalatoru uz publisko skatu laukumu (bezmaksas).
6. Miniatur Wunderland. Šī ir pasaulē lielāka vilcienu modeļu ekspozīcija, bet bez vilcieniem, šeit atradīsiet veselas pilsētas, kalnu ciematiņus un pat lidostu - visu izbūvētu miniatūrā.
7. Planten un Blomen - Milzumliels botāniskais dārzs, ar vairākām tropu mājām un iespaidīgu gaismas strūklaku šovu, kura sākums vasaras sezonā ir plkst. 22:00. Ieeja botāniskajā dārzā, gan strūklaku šovs ir bezmaksas.
8. Alster ezeri. Divi mākslīgi izveidoti ezeri pašā pilsētas centrā, lielajā ezerā pa vidu ir strūklaka, skats kā Ženēvā. Iesaku tur doties saulrietā.
9. Rathaus (Rātsnams) - iepaidīgs 133 metrus plašais Rātsnams, ko būvēja 44 gadus. Interesanti, ka tā būvēšanas laikā bija nomainījušies 7 arhitekti.
10. Hafen city - pilsēta pilsētā. No jauna izbūvēts ultra moderno māju kvartāls, lielākais Eiropā.
11. Starptautisks jūras muzejs. 9 stāvos izvietoti visdažādākie objekti, kas attaino 3000 gadu ilgu cilvēku saikni ar jūru. Šeit arī atradīsiet unikālus kuģa modeļus, kas darināti no zelta un dzintara.

Kā pašam noorganizēt ceļojumu uz Hamburgu:


- Visērtāk, protams, ir doties ar airBaltic tiešo reisu - lidojumi notiek divas reizes dienā, tāpēc var izlidot, piemēram, sestdien no rīta, un svētdien pašā vakarā lidot atpakal, rezultātā pietiks tikai ar 1 nakti viesnīcā, bet pilsētā būsiet pavadījuši divas pilnas dienas.
- Viesnīcu piedāvājums ir ļoti liels, katram maciņam. Mana bloga lasītājiem ir pieejamas nelielas atlaides rezervējumiem:

► $25USD AirBnB atlaide pirmajai rezervācijai (dzīvokļu un istabiņu īre): https://goo.gl/D92LTz
► 10% atlaide BOOKING.COM rezervācijām https://goo.gl/sYkZ5f

Kas lieto Instagram, var sekot man: https://www.instagram.com/baltictraveller

Ja jums patika raksts, būšu priecīgs, ja dalīsieties ar to, tādējādi zināšu, vai veidot šādus aprakstus arī par citām vietām, kur ceļoju.



Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais