JNS & Rol coast to coast trip, 1. diena, došanās turp

  • 1 min lasīšanai
"- Tēti, tēti - es negribu brīvdienās uz Zveidriju
- Klusē, dēls, un labāk turpini airēt"
-

Yoohoo, beidzot ceļojums var sākties. Jā, tas pats uz kuru tik ilgi gaidījām. Vakar vakarā pārbaudījām visu līdzi ņemamo lietu sarasktu, konstatējām dažas nepilnības, kuras uzreiz arī novērsām.
Nē, šoreiz nekāda airēšana nebūs. AIzlidosim ar lidmašīnu.
Šorīt atbraucām līdz lidostai Rīga lai uzsāktu ceļojuma pirmo posmu - Lidojums līdz stokholmai. Ieradāmies ļoti laicīgi un uzreiz varējām atdot somu, nestāvot rindā. Somu ar abām ķiveŗēm piereģistrējām kā speciālo bagāžu un viss notika ātri. Tāpat bez aizķeršanās tikām cauri drošības kontolei, ja neskaita to, ka man bija jāatver soma lai parādītu, kas īsti par vadiem tur ir.
Savu izeju atradām arī ļoti ātri un sapratām, ka šoreiz mums laiks ir "laimēts loterijā". Te skatos uz tablo - rakstīts Stocholm/ARN bet kaut kā tie laiki nesakrīt. Paberzēju acis - tik un tā nesakrīt. Beigās skatos - tas ir SAS nevis AirBaltic lidojums. Domāju - varbūt esmu kļūdījies un atnācis ne tur??? Pajautāju stafam - vai mūsu reiss BT101 arī no šejienes????paskatās, pārbauda... jāaa, tik jāsagaida, kad SAS aizlidos.
.
.....
Līdz Stokholmai atlidojām ļoti mierīgi, lidmašīna Q400 bija gandrīz pilna, dabūjām arī paēst. Brokastis bija tīri labas. Stokholmas apkārtnē spīd saule un ir novērojams daudz sniega. Dodamies saņemt bagāžu un mūsu spolgti oranžā soma jau ir redzama pa gabalu. Ņemam ciet un dodamies tālāk. Saprotam, ka lielu gabalu staigāt ar somām būs grūti, ņemam ratiņus un lēnītēm dodasmies no T5 uz T2. Pa ceļam Rolis savu virsjaku iepako savā mugurssomā un galu galā nododam gan oranžo somu gan arī Roļa mugurssomu. Iedod vienu iekāpšanas karti visiem 3 turpmākajiem lidojumiem, kas mūs pārsteidz. Bēdīgā lieta ir tā, ka Atlantā mums būs jāizņem somas muitas kontrolei un pēc tam no jauna jāiečeko. Mēs neesam vakarēji un mēs to varam.
Šobrīd sēžam Arlandas lidostā, pa 35SEK nopirkām 2 limonādes pudeles, kas, par laimi, nav pārsaldinātas. Mazliet pastaigāsim pa lidostu, tad pa iekšējo šoping centru un tad jau varēsim doties arī uz izlidošanas zonu.
..... Turpinājums sekos. Vēl nezinu pateikt - no Amsterdamas vai Atlantas. Atkarīgs no tā, cik mums būs laika.



Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais