Dažas Itālijas pilsētas 2 nedēļās. 1 daļa -Venēcija.

  • 2 min lasīšanai
  • 62 foto
Šogad ceļojumu plānojām paši bez tūrisma firmu palīdzības. Pārvietošanās: turp lidojums Rīga - Venēcija, atpakaļ lidojums Milāna - Rīga. Maršruts Venēcija - Rimini - Sanmarīno - Boloņa - Milāna. Starp pilsētām pārvietojāmies ar Itālijas ātrvilcieniem, mašīnu neīrējām. Lidojumus un viesnīcas rezervēju jau februārī, vilcienu biļetes iegādājos 4 mēnešus pirms brauciena. Pats ceļojums notika no 21.08 līdz 03.09.2017.
Venēcija.
Skaistā augusta pievakarē ielidojām Venēcijā. Mūsu rezervēto viesnīcu " Belle Epoque", kas atrodas Venēcijas Cannaregio rajonā, atrodam samērā viegli. Bagāžas vedējs ar saviem ratiņiem, gan cenšas mani un manu vīru pierunāt izmantot viņa pakalpojumus, jo pašiem būšot grūti viesnīcu atrast, tomēr beigās apžēlojas un izstāsta, kur jāiet un tas izrādās nemaz nav tik tālu. Viesnīca ir jauka, neliela un iekārtota senatnīgā stilā. Kamēr iekārtojamies ir jau satumsis, bet tas mūs neattur no naksnīgās pastaigas pa Venēciju. Izmetam nelielu līkumiņu pa tuvākajām ieliņām - skaisti, pilsēta ir izgaismota, gaišās ēkas spoguļojas kanālu ūdeņos un ir ļoti romantiska sajūta.

Venēcija naktī.
Romantiskā Venēcija.
Nākamo dienu pilnībā veltam Venēcijas iepazīšanai. Būt Venēcijā un neizbraukt pa Lielo Kanālu(Canal Grande)nebūtu īsti pareizi, tāpēc nolemjam izmantot pilsētas sabiedrisko transportu un doties uz San Marko laukumu ar vaporetto(kuģīti).Venēcijā ir dārgas sabiedriskā transporta biļetes 7.50 Euro vienā virzienā, tā kā diviem cilvēkiem brauciens turp un atpakaļ mums izmaksā 30 Euro. Brauciens ir jauks, visas tās ēkas tieši pie paša ūdens - iespaidīgi! Nedaudz pafilmēju ar savu mobīlo telefonu un top daudz fotogrāfiju. Izkāpjam netālu no San Marko laukuma un dodamies izpētīt tuvāko apkārtni. Svētā Marka krastmala ir spilgtas saules izgaismota. Ejam garām Dodžu pilij, kurā 18.gs atradās viens no briesmīgākajiem tā laika cietumiem. Šajā cietumā sods bija jāizcieš arī Kazanovam par augstākās sabiedrības uzvedības normu neievērošanu un burvju trikiem, bet viņam izdevās izvairīties no cietumsoda. Krastmala, Pjaceta - bija gan tirgus vieta, gan nāves soda vieta, gan publiska kaunināšanas vieta netikumīgām sievām. Viduslaiku Venēcijā par tikumīgu precētu sievu tika uzskatīta katra kundze, ja viņai bija tikai viens mīļākais!

Venēcija. San Marko laukumā.
Venēcija.
Svētā Marka laukums pilns ar baložiem un tūristiem, un arī mēs papildinām jau tā kuplo tūristu pulciņu. Āra kafejnīcas diezgan patukšas, cenas kož makā, bet apkārt skan dzīvā mūzika, ko var baudīt jebkurš garāmgājējs ne tikai dārgo kafejnīcu viesi. Atmosfēra ir jauka. Staigājam daudz - vērojam, baudām apkārtni un kopā būšanu. Pusdienojam jaukā āra kafejnīcā mazliet nostāk no kanāliem, tur ir arī mazliet zemākas cenas. Vēlāk atrodam vienu pārtikas lielveikalu netālu no piazale Roma un iepērkam produktus, jo katru dienu apmeklēt Venēcijas restorānus ir dārgi. Aiznesam to visu uz viesnīcas numuriņu, nedaudz atpūšamies un pievakarē atkal dodamies pastaigā pa Venēcijas ieliņām. Nogaršojam saldējumu un ar interesi izpētām vēl lielu daļu, mijkrēslī grimstošās Venēcijas ieliņu, laukumu un tiltu, kuru ir ļoti daudz. Apmēram 400 tiltu ir uzcelti pāri Venēcijas kanāliem un kanāliņiem.
Nākamā dienā dodamies aplūkot senāko Venēcijas tiltu - Rialto. 16.gs bijušā koka tilta vietā tika uzcelts akmens tilts, kas turas uz 12 000 pāļiem. Uz tilta atrodas tirgotāju lāviņas un skatu laukumi. Netālu atrodas Apustuļu laukums, ko arī apskatām. Klejojam pa ieliņām, kuras nav sasniedzamas peldot ar kuģīti vai gondolu pa kanāliem. Ir daudz senatnīgu ēku un pagalmu, atrodam arī pašu šaurāko Venēcijas ielu. Vakarā jau jākravā čemodāni, jo rīt mēs ar ātrvilcienu braucam uz kūrotpilsētu pie Adrijas jūras Rimini.

Šogad 2017.gadā apceļojam nelielu daļiņu Itālijas.Lidojums Rīga - Venēcija.Tālāk Venēcija - Rimini - Boloņa - Milāna pārvietojamies ar Itālijas vilcieniem. Atpakaļ lidojums Milāna- Rīga. Šogad visu ceļojumu plānoju pati bez tūrfirmu līdzdalības. Šai foto skats uz vienu no Venēcijas kanāliem pa ceļam uz mūsu viesnīcu.
Venēcijas dzelzceļa stacija Santa Lucia apmēram 200 metru no mūsu viesnīcas.
Venēcija dzīvojām viesnīcā " Belle Epoque" 3*. Neliela mājīga viesnīciņa senlaicīgā stilā. Viesnīcas fuajē.
Šajā viesnīcas restorānā brokastojām.
Pirmajā vakarā pēc atlidošanas baudām naksnīgo Venēciju.
Romantiskā Venēcija.
Nākamā dienā dodamies izbraukumā ar pilsētas sabiedrisko transportu - kuģīti pa Lielo kanālu(Grand canale).Šāds prieks nav lēts 7.50 Eur vienam cilvēkam uz 1 pusi. 2 cilvēkiem turp atpakaļ 30.00 Eur, bet tas ir to vērts. Būt Venēcijā un nepabraukāt pa kanāliem....
Sabiedriskais transports Venēcijā.
Daži skati uzņemti pa kuģīša logu.
Venēcija.
Venēcija, kāda tā redzama braucot pa Grand canale.
Mašīnu pilsētā nav ir tikai dažādu veidu laivas, kuģīši un gondolas.
Venēcija pievakarē.
Venēcijas ainiņas.
Gondolas....tā arī nepamēģinājām....Ar kuģīti arī bija skaisti!!
Rialto tilts.
Mēs uz Rialto tilta.
Venēcijas Grand canal.
Venēcijas San Marko laukums.
Venēcija.


Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais