Toskānas sirds-Piza

  • 1 min lasīšanai
  • 3 foto
Nu ko-brauksim skatīties,vai slavenais Pizas tornis vēl nav apgāzies....man nesen pameta sekojošu ideju,proti,ka īstenībā to cēla taisnu,bet tad tas grunts plūsmas dēļ sasvērās...Ko nu-jaukt nost ?? Štrunts,atstās kā ir....tad grunts nostabilizējās,bet tas negāzās.Un tā tas ieguva savu unikalitāti.... Bet ja nopietni,to sāka celt 1173.gadā un būvēja 177 gadus !!! Arhitekts-Bonnano Pizanno.Torņa augstums ir 57.metri.Lielākais torņa zvans sver 3620 kg. !!! Tagad šis objekts iekļauts UNESCO kultūras mantojumu sarakstā.Un tāds tas ir viens,vienīgais pasaulē ! Lai arī tūrisma sezona beigusies,tūristu šodien te netrūka.Un visi mēģināja to ,,iztaisnot,, Es arī mēģināju.....neizdevās.Teiciens-,,kur aitas-tur cirpēji,, te iederas ļoti konkrēti.Visur tirgo suvenīrus,piekariņus,šķīvjus,magnētiņus.Tirgotāji,visi kā viens ir indieši,pakistānieši.Daudz redzami ir melnādainie bēgļi no Āfrikas.Viņi ,savukārt staigā ,apkārušies ar lētiem pulksteņiem,lietussargiem un saulesbrillēm.Vai kāds pērk-nezinu. Ja braucat ar savu auto,tad jārēķinās,ka nolikt to vietā,kur neuzlipinās 40 eiro vērtu plāksteri uz loga,būs sarežģīti.Nolikām labu gabalu no torņa.Takse-1,60 eiro stundā.
Padomājiet,tornis celts 1844 gadus atpakaļ un tas vēl ir tik labā stāvoklī !!! Kā toreiz tas vispār bija iespējams,bez tehnikas ? Ko mēs ceļam šodien-stikla būrus,mūra kastes,no iekšas apdaram ar rigipsa plāksnēm....ak dievs ! Ja šodien,Bonnano Pizanno tās ieraudzītu,viņš nomirtu no jauna.... Nu,bet ko mēs atstāsim nākošajām paaudzēm ? Labāk par to nedomāt ! Pēc Pizas torņa apskates devāmies uz Luku(Lucca).Tur esot skaista vecpilsēta,ieskauta simtiem gadu senos mūros.Braucam lūkot !
Pēc Pizas torņa apskates devāmies uz Luku(Lucca).Tur esot skaista vecpilsēta,ieskauta simtiem gadu senos mūros.Braucam lūkot ! Jauka vecpilsēta,ar daudziem arhitektūras šedevriem.Atkal problēmas ar auto novietošanu,pie kā esam jau pieraduši.Jau iepriekš izpētījām,kur to labāk atstāt un doties kājām vēstures iepazīšanā. Katedrāles,baznīcas un vienkārši jaukas,senas ēkas.Daudz suvenīru bodīšu,picēriju,trattoriju.Tūristiem tiek piedāvāts izbraukt ar pašvadāmu četrjūgu-velokarieti,kur paši min pedāļus.Tādā var ietilpt 6.cilvēku ģimene,bet četri no tiem minas.... Laukuma kafejnīcā piedāvā vietējo,Toskānas vīnu degustāciju.To,kurš iegaršojies,var nopirkt.Tikai divreiz dārgāk,nekā vīna darītavā,pie vīndara uz vietas. Kafejnīcā nobaudam vietējos ēdienus-ravioli un kanneloni.Dažās kafejnīcās viesiem spēlē dzīvo mūziku.Tas arī šodienai viss...


Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais