Saule, smiltis un jūra...arābu pasaka!

  • 6 min lasīšanai
  • 8 foto
Izlēmu, ka arī vēlos šoreiz padalīties ar savu ceļojuma pieredzi. Šis stāsts būs vairāk tiem, kas tāpat kā es līdz šim īpaši daudz nezināja par Apvienotajiem Arābu Emirātiem. Zināju, ka ir tāda valsts, ka ir pilsētas Dubaija, Abu-Dabi, bura…. taču sīkāk nesasprindzināju savu blondo galviņu ar informāciju . Tātad - Ir 17.02.2017 piektdienas pēcpusdiena – un zvans no vīra – beidzot esmu dabūjis atvaļinājumu! Jā… beidzot!!! Vakarā sēžam kafejnīcā un pārdomājam – ko tādu varētu sadarīt pa brīvajām 14 dienām? Kur pavadīt laiku divatā no ikdienas rutīnas un gūt jaunus iespaidus? Latvijā laiks nemīlīgs, drēgns, sniega nav. Ir tikai lietus ar sniega „žļēpu” . Nu ļoti romantiski Un tad man galvā „iešaujas” doma – kādas tad īsti ir tā „pēdējā brīža” ceļojumu cenas? Uz kurieni? Nu protams tur kur vasara, saule, smiltis! Februārī izvēle nav liela un mēs apstājamies pie Apvienotiem Arābu Emirātiem. Tagad tikai atliek dabūt biļetes un pārējo. Pirmdienas rīts (20.02.). Zvanu tūroperatoram VRK Travel. Mūsu mērķa datums 24.02.2017. Mēģināšot palīdzēt…. un vakarā saņemam pozitīvu atbildi. Jā – mēs lidojam uz AAE!!! Meitene gan atvainojās, ka nebūšot tiešais reiss, bet ar pārsēšanos. Un tātad izmaksas 1 personai: Biļete (turp - atpakaļ, brokastis, transfērs uz viesnīcu un lidostu) = 649,-Eur 3 ekskursiju pakete 237,-Eur Standarta piedāvājumā viesnīca atrodas rūpnieciskā rajonā. Taču mēs ar vīru esam „ūdens atkarīgie” – tad piemaksājam 200,-Eur par viesnīcu pie pašas jūras (4* Sharjah Grand Hotel). Kopā 1 personai = 1086,-Eur 1. Diena – 24.02.2017 Mana vārda diena! Un mēs braucam atpūsties! Laime pilnībā! 13:05 no lidostas „Rīga” uzsākam 4 stundu 10 min lidojumu ar Turkish Airlines uz Stambulu Turcijā. Tur pēc 2 stundām – 19:30 lidojam 4 stundas 30 min uz Dubaiju. Un 01:00 esam Dubaijas lidostā. Kaut ko tik grandiozu redzu pirmo reizi. Ejam min 5 pa lidostas līkločiem līdz nonākam pie tāda kā metro vagoniņa (bez vadītāja). Tas aizved mūs uz kontroles zonu. Izstāvam garu garo rindu, kurā ir ļoti daudz dažādu rasu pārstāvji (pārsvarā indusi). Mums pārbauda pases, iespiež zīmogu, bet…. acis neskenē. Ar vīru nospriežam, ka laikam tāpēc, ka mums jaunās pases. Tad sagaidām savu koferi un dodamies uz izeju, kur mūs gaida VRK pārstāvis. Garu garajā tumšādaino cilvēku rindā paspīd 1 balta sejiņa, kas tur rokā lapu ar mūsu vārdiem. Sajūtas tādas it kā satiekam ģimenes locekli . Viņš mūs iesēdina busiņā, kas nogādā mūs ap 10 km attālajā viesnīcā Sārdžā Grand Hotel. Ir 3 naktī. Esam ļoti noguruši no pārlidojumiem un vēlamies ātrāk atpūsties. Mūs ieliek pagaidu numuriņā. Viss ir jauki, skats uz jūru, bet……….. virs lielās, apaļās gultas plešas liels spogulis. Tā kā mēs ar vīru neesam no tievā gala, tad guļot gultā un, vērojot sevi spogulī, nejūtamies īpaši komfortabli . Bet nogurums dara savu. 2. Diena – 25.02.2017 Pamostamies ap 9:00, jo 11:00 paredzēta tikšanās ar VRK Travel pārstāvi, kas sīkāk izstāstīs par uzturēšanos un ekskursijām. Ejam brokastīs.
Tad pastaigājam pa viesnīcu un saprotam – CIK LABI, KA PIEMAKSĀJĀM PAR VIESNĪCU PIE JŪRAS! Tas ir tā vērts! Izejot pa viesnīcas durvīm 5 soļus – BASEINS. Paejot vēl 10 soļus – JŪRA! Tas nozīmē, ka pie pludmales tiekam kad vien gribam un esam tur cik vien ilgi gribam. No citām viesnīcām viesi tiek vesti ar viesnīcu busiņiem pēc noteiktiem grafikiem. Tas ļoti, ļoti ierobežo. Un brīvajā laikā atliek vien staigāt pa pilsētu. 11:00 tiekamies ar pārstāvi un piepērkam klāt vēl braucienu ar džipiem pa tuksnesi (50,-Eur/1 personai) un braucienu uz Miracle Garden (50,-Eur/1 personai). Atlikusī dienas daļa brīva –un mēs dodamies gulēt pie baseina. Ir silts, 22 grādi, taču saulīte ik pa brīdim paslēpjas aiz mākoņiem. Secinām, ka laikam esam vēl joprojām noguruši – un……… „atslēdzamies” uz 2 stundām!!! Pamostamies diezgan stipri nosauļojušies, bet tā kā ir mākonīši – nav tik traki. Pēdējā dienā gan redzējām puisi no Igaunijas, kas laikam arī bija „atslēdzies” tāpat kā mēs …. tikai viņam nebija paveicies… no priekšpuses viss apdedzis, sarkans- sarkans. A mugura – balta . Visi viņu uzlūkoja ar lielu smaidu, kaut gan viņam nebija jautri. Vakarā pastaigājam pa tuvējo apkārtni un dodamies vakariņās. Tā kā tās nav iekļautas – tad par tām jāmaksā. Ja ņem kā „zviedru galdu” – tad cena 1 personai ir 16,-Eur. Iesaku ņemt, jo ja ņem atsevišķi ko citu – tad cenas ir ļoti lielas. Mēs ar vīru kā jau pirmais vakars – izlēmām „pašikot” – paņēmām aitas šašliku ar rīsiem un saldējumu. Samaksājām uz abiem 68,-Eur!!! OMG! Tā bija laba mācība atlikušajām dienām 3. Diena – 26.02.2017 Šis un nākamie četri rīti bija vienādi – Ar mokām pieceļamies 8:00. Paēdam bagātīgas brokastis. Tad 1 stundu paguļam pie baseina, peldamies un burbuļvanna. Tad 3 stundas pie jūras baudām saulīti un peldamies. Vēl katra rīta ierasta sastāvdaļa bija turku kafijas baudīšana. Prieks gan padārgs (2 personām/8,-Eur). Taču mēs ar vīru esam kafijmīļi un atļāvām sev tādu prieku. 26.02. plkst. 14:00 ir paredzēta ekskursija uz Dubaijas ziedu dārzu Miracle Garden. Braucot turp saulīte pazūd un parādās mākoņi. Piebraucot pie ziedu dārza līst jau pilnā sparā. Taču tas netraucē mums staigāt un apbrīnot šo tuksneša vidū radīto ziedošo petūniju stūrīti. Katrs stāds ir „uzsēdināts uz adatas jeb ūdens trubiņas”, lai karstajā saulē ziedi nenovīstu. No ziedu groziem te veidotas alejas, namiņi, ziedoši pakalni. Un varam tikai apbrīnot šīs zemes cilvēku centību. Sākam novērtēt valsti kur dzīvojam, zemi - kurā atliek vien ielikt sēkliņu zemē un „aizmirst” – jo tā pati izaug. Neskatoties uz lietus gāzēm – meklējam labākos kadrus „selfijiem”.
Atpakaļ ceļā paredzēta 3 stundu izklaide pa „Global Village” izstāžu – izklaides kompleksu. Diemžēl jau līst kā „pa jāņiem”, jeb gāž ar spaiņiem. Pārdošanas vietas ir slēgtas, un mēs visas 3 stundas pavadām sēžot kafejnīcā. Braucot uz viesnīcu iekļūstam sastrēgumā. Izrādās, ka Dubaija ir vieta, kur pārsvarā visi strādā. Taču uz mājām gulēt brauc uz Sārdžu, kur komunālie un pārējās izmaksas ir uz pusi lētākas. Līdz ar to – 8 joslu garā „korķī” pavadām 2.5 stundas nobraucot tikai 40km!!! 4. Diena – 27.02.2017 Rīts kā parasti – brokastis, baseins, sauļošanās, jūra. 27.02. plkst 14:00 paredzēta ekskursija pa Mūsdienīgo Dubaiju. Mēs ar vīru neesam grupu piekritēji, taču individuāli apskatīt visu pirmo reizi esot, AAE būtu pagrūti. Tā nu mēs lielajā busiņā ar 30 citiem tūristiem braucam visu apskatīt. Gides stāstījums kopumā ir labs un interesants. Taču mūs nedaudz kaitina kas cits….. Braucam, braucam, gide stāsta. Piebraucam pie „Burj al Arab” - kāpiet ārā uz 10 min fotosesija! Nekavējiet, jo autobusam tad jāmaksā par parkingu. Braucam tālāk, gide stāsta. Piebraucam pie „Atlantis The Palm” - kāpiet ārā uz 10 min fotosesija! Nekavējiet, jo autobusam tad jāmaksā par parkingu. Un tā visu ekskursiju. Tas visu laiku lika nedaudz „uzvilkties” un neļāva izbaudīt Dubaijas skaistumu. Vakars noslēdzās pie augstākās Dubaijas ēkas „Burj Halifas” ar strūklaku šovu, kas priecē ar kādu arābu melodiju, kuras pavadībā strūklaku šaltis dejo austrumnieku deju. Priekšnesums ir super, lai gan ir tikai dažas minūtes.
20:00 mums bija paredzēts uzbraukt "Burj Khalifa" tornī, kas ir augstākā, cilvēka veidotā, būve pasaulē (829.8 m), kas, protams, lauzusi nevienu vien rekordu. Piemēram, tajā ir visvairāk stāvu – 163, visaugstāk uzbūvētais lifts. Biļetes mēs esam iegādājušies jau iepriekš pie sava tūroperatora pārstāvja. Tika piedāvāti 2 varianti – 124 stāvs vai 148 stāvs. Mēs izvēlējāmies 148 – ja braukt – tad braukt līdz galam 🌇 . Rindā mums nav jāstāv (atšķirībā no tiem, kas brauc uz 124 stāvu), ieved blakus telpā, kur sagaidām pārējos. Tad dodamies uz liftu. Lifts aprīkots ar lampiņām, mazi televizoriņi, kas sniedz šādu un tādu informāciju par torni, kā arī stāvu skaitītājs. Brauciens ir ātrs un nesāpīgs. Dīvaini, bet ausis pat neaizkrita ciet. Izejot no lifta mūs sagaida sulu un uzkodām. Un tad ir nākamais woow… Tie skati!!! Tā mazā cilvēka sajūta… Elpu aizraujoši! Katrā ziņā, ja kādreiz esi Dubaijā – noteikti ir tā vērts! 5. Diena – 28.02.2017 Rīts kā parasti – brokastis, baseins, sauļošanās, jūra. 28.02. plkst 13:00 paredzēta ekskursija uz oāzi Al – Ainu ar iespēju nopeldēties karstos dziedinošos avotos. Par laimi, mūsu grupa ir maziņa – tikai 9 cilvēki un tie paši visi no LV. Gids tiešām fantastisks – pastāsta ne tikai to kas paredzēts programmā, bet arī par ikdienas dzīvi Dubaijā un Sārdžā. Piestājam pie pienotavas, kur veikaliņā iegādājamies kamieļpienu un saldējumu no kamieļa piena. Es gan esmu vienīgā drosmīgā no grupas, kas dzer kamieļpienu. Garša laba, un nekādas nelabas sekas pēc tam nebija jūtamas .
Pa ceļam apmeklējam arī Al - Ainas Zoo dārzu. Pamatā ļoti līdzīgs Rīgas Zoo dārzam. Un tad jau klāt karstie dziedinošie avoti. Termālie baseini ir atsevišķi sievietēm un vīriešiem. Iekštelpas ir stipri vienkāršas. Taču mūsu grupiņas sievietes neskatoties ne uz ko varonīgi dodas iekšā. Tiesa gan – jau pēc pirmajiem 2 soļiem strauji apstājamies. Sajūta tāda, ka brien karstā, vārošā baseinā. Lēnām – soli pa soli piespiežam sevi un papeldam 3 minūtes. Pēc brīža vēl nedaudz. Atlikušās 10 min nosēžam baseina malā - ūdenī turot tikai kājas. Izejot ārā – sajūtas tādas it kā visas asinis, kas organismā būtu sākušas vārīties. Seja, kakls, ķermenis – viss ir sarkans, sarkans. Tad dodamies pusdienās uz viesnīcu „Mercure”, kas atrodas Džebel Hafita kalnā (1000 m virs jūras līmeņa). Ceļš uz turieni līkumots, un brīžiem ausis krīt ciet. No viesnīcas skatu laukuma paveras fantastiski skati uz tuksnesi, oāzēm. Pēc tam atpakaļceļš uz viesnīcu. Turpinājums sekos…..


Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais