Ar auto Sardīnijā

  • 1 min lasīšanai
  • 1 foto

Auto noma – viens no svarīgākajiem jautājumiem, dodoties ceļojumā uz Sardīniju. Sala ir liela, tās krasta līnijas garums ir 1849 km un ceļošana bez auto var būt apgrūtinoša, uz daudzām vietām ar sabiedrisko transportu vispār nav iespējams nokļūt. Salīdzinot ar citām vietām, Sardīnijā auto noma ir dārgāka, turklāt kompānijas ietur augstus drošības depozītus – aptuveni 1200 eiro par nelielu auto, līdz pat 2500 eiro par lielākiem auto. Ja uz vietas iegādāsieties Kasko apdrošināšanu, kas izmaksās aptuveni 25-35 eiro dienā, tad depozīts tiks samazināts līdz 100 - 300 eiro.

Kas jāņem vērā meklējot nomas auto?

1- Liela problēma, ar ko saskaras tūristi nomājot auto Sardīnijā, ir apmaksas veids par nomu.Vairums kompāniju pieņem tikai kredītkartes, taču dažas pieņem arī debetkartes un skaidru naudu. Tāpēc tas būtu jānoskaidro par konkrēto kompāniju, pirms veicat auto rezervāciju.

2- Noteikti rezervējiet auto laikus un neatstājiet šī jautājuma risināšu pēc atlidošanas, jo uz vietas iznomāt auto vienmēr izmaksās dārgāk, nekā rezervēt to iepriekš internetā, īpaši jūlijā un augustā, kad cena uz vietas nomā var būt jau krietni augstāka un sasniegt pat 180 eiro dienā.

3- Ņemiet vērā, ka pilno kasko apdrošināšanu, kas samazina drošības depozītu, var iegādāties tikai konkrētajā auto nomā, kur iznomāsiet auto. Ja rezervēsiet auto kādā no daudzajām internetā atrodamām brokeru kompānijām, jums tiks piedāvāta iespēja iegādāties papildus kasko apdrošināšanu par aptuveni 10 eiro dienā, kas ir krietni lētāk nekā to piedāvā pašas auto nomas, taču šai apdrošināšanai nav nekādu saistību ar konkrēto auto nomas kompāniju, kurā veicat rezervāciju un šajā gadījumā jums vienalga būs jāmaksā viss drošības depozīts, un auto bojājumu gadījumā jāsedz visi zaudējumi, bet pēc tam jāiesniedz dokumenti savam apdrošinātājam un jāpieprasa zaudējumu kompensācija.

4- Ja dodaties ceļojumā draugu kompānijā un nav ieplānots, ka pie stūres vienmēr būs viens vadītājs, tad jums būs jāpiemaksā par papildus vadītāju. Kaut arī jums ir pilnā kasko apdrošināšana un ja gadās kāds negadījums, bet pie auto stūres ir cilvēks, kas nav norādīts auto nomas līgumā, no jums tiks piedzīti visi radušies zaudējumi, turklāt, jums var nākties segt arī citas cietušās puses zaudējumus. Ekstrām, t.sk. GPS navigācijai un bērnu sēdeklīšiem, cenas dažādos nomas punktos var ļoti atšķirties. Ir kompānijas, kas nosaka lētāku cenu auto nomas maksai, bet visām pārējām ekstrām cenas var būt ļoti augstas. Ja gadījumā ielidojat Sardīnijā vēlu vakarā - ārpus auto nomas darba laika, tad tiek iekasēta papildus maksa, kas vidēji ir 50 eiro . Katrai auto nomai ir atšķirīga šī cena un laiks, no cikiem tā tiek iekasēta - pēc 22:00, 23:00 vai 00:00



Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais