Ar mašīnu uz Somiju

  • 2 min lasīšanai

Mani secinājumi par ceļošanu ar auto uz Somiju un ieteikumi, kā nepārtērēt ieplānoto budžetu. Jāņem vērā, ka Somijā ir cits dzīves līmenis un… citas algas. Iespējams, ieteikumi būs noderīgi ne tikai tiem, kas plāno doties uz Somiju.

1.Kad esi sarēķinājis visas ar ceļojumu saistītās izmaksas, pierēķini vēl 20% klāt neparedzētiem izdevumiem, tādi noteikti būs.

2.Pieticīgas pusdienas kafejnīcā 3 personām izmaksā vidēji 35 eiro.

3.Ja ceļo ar bērniem, tad braucienu nevajadzētu plānot garāku par 5 dienām un obligāti paņem līdzi visas iespējamās zāles, ko gadās lietot ikdienā un termometru.

4.Je izdevās atrast pilsētas centrā viesnīcu pa pieņemamu cenu, pārbaudi, vai tuvumā ir arī bezmaksas autostāvvieta.

5.Neiesaku tērēt laiku lielveikaliem, Latvijā preces ir daudz reizes lētākas, arī pārtika (un garšīgāka, vismaz man tā šķita). Bet, ja bērns tomēr vēlas ko nopirkt veikalā, tad nopērc bez čīkstēšanas, ka tas ir dārgi. Ceļojuma laikā jāgūst prieks un bērnam justies kā nabagam nav prieks.

6.Ja uz Somiju dodies ar prāmi un biļeti pērc internetā (piemēram, Viking Line), iesaku iegādāties reizē arī ieejas kartes atrakciju parkiem un apskates objektiem, tā būs lētāk.

7.Ja plāno nakti pavadīt Tallinā vai Helsinkos vidēji dārgā viesnīcā, iesaku apdomāt variantu palikt pa nakti uz prāmja un to naudu, kas plānota viesnīcai, iztērēt Luksus kajītei – dzērieni un šampanietis ierēķināti cenā un skats aiz loga burvīgs. Turklāt kajīte būs plašāka nekā numuriņš viesnīcā.

8.Tu noteikti nepieņemsies svarā, jo kūkas ir vismaz 4 reizes dārgākas nekā Latvijā.

9.Ļoti ērti ir dažādu veidu viesu nami un divu zvaigžņu viesnīcas (piem., Forenom Apparthotel ir gan gultas veļa, dvieļi, matu fēns un pat gludeklis), kā arī neliels virtuves stūrītis, kur pats vari vārīt tēju un pagatavot maltīti.

10.Atrakciju parks Tamperē ir gandrīz uz pusi lētāks nekā Disnejlenda Francijā un karuseļi pat labāki (vismaz man tā šķita). Vienīgi iztrūkst princešu pils un Disneja tēlu, tas varētu būt aktuāli mazākiem bērniem.

11.Uz atrakciju parku iesaku braukt, kad bērns ir izaudzis līdz 1.40 m, tad var izmēģināt visus karuseļus. Uz daudziem ir auguma ierobežojums. Un jā, novēroju, ka vairākiem bērniem palika slikti griežoties karuselī, kā rezultātā nepatīkamas emocijas un netīras drēbes arī pārējiem bērniem. Lūdzu, paņemiet zāles pret sliktu dūšu.

12.Līvu akvaparks ir daudz labāks par akvaparku Serēna, tam neiesaku tērēt laiku. Jā un sauna tur dāmām un kungiem ir atsevišķa, kura jāapmeklē pa pliko.

13.Noteikti, paņem līdzi arī skaidu naudu, jo arī mūsu tehnoloģiju laikmetā maksājumu kartes mēdz pievilt un neievadi vairākas reizes pin kodu, kad veic maksājumu. Lai aiztaupītu liekus kreņķus, situācijā, kad it kā karte nestrādā, samaksā ar skaidu naudu.

14.Ja nepatīk lietot uzturā ūdeni no krāna (viņi paši gan saka, ka tas ir labs dzeršanai), iesaku paņemt līdzi labi daudz ūdens, jo ne visos veikalos to tirgo, turklāt tas ir ļoti dārgs (lielveikalā 1.5l lētākā pudele maksā 1.15 eiro) un neteiktu, ka garšīgs. Atrakciju parkos 0.5l maksā virs 2 eiro.

15.Ja nakšņo viesnīcā un esi paredzējis agri doties prom, noskaidro, cikos ir brokastis, vai nebūs jādodas projām nepaēdušam.

16.Ja plāno iepirkties veikalā pārtikas vai saimniecības preču nodaļā, ieplāno vairāk laka, nekā tev vajag iepērkoties Latvijā, jo uz iepakojuma bieži vien neatradīsi angļu valodu. Paņem līdzi telefonā aplikāciju tekstu tulkošanai.



Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais