Ceļojumi pa Latviju – meklējot dzimtenes dārgumus

  • 2 min lasīšanai
  • 4 foto

Tūrisms kā kaislība

Daži dabas draugi, atraduši izcili skaistas vietas, patur tās noslēpumā. Citi ar tām padalās savā tuvāko paziņu lokā. Bet tikai retais spēj līdzināties Zaigai Kairei, kura rīko aizraujošas ekskursijas, lai apskatītu mūsu dzimtenes maz zināmos dārgumus.

Būdama pēc rakstura ekstraverta, Zaiga tomēr enerģiju gūst vairāk no dabas nekā no cilvēkiem. Viņa uzskata, ka dabas radītais ir nesalīdzināmi pārāks par cilvēka darināto.Kādu reiz, kad kolēģiem stāstījusi par saviem privātajiem braucieniem, tie viņai ierosinājuši sarīkot plašāku ekskursiju. Lai arī citiem būtu iespēja apskatīt interesantākos Latvijas dabas objektus. Un tā nu oktobrī, tūrisma nesezonas sākumā, noticis pirmais brauciens ar septiņiem dalībniekiem.

Interesantas vietas tepat Latvijā

Kopš tā laika braucieni uz maz zināmām vietām Latvijā notiek regulāri. Tie ir paredzēti 7-15 cilvēku lielām grupām, un nekas vairāk par ikdienas apaviem un apģērbu lielākoties nav nepieciešams. Nelielais dalībnieku skaits ļauj atrast vispiemērotāko iešanas ātrumu gan omulīgiem cilvēkiem, gan enerģiskiem pusaudžiem. Visaktīvākajiem gājējiem grupas vadītāja parāda kādus neparastus vides elementus, kam pievērst uzmanību. Un ir, tik tiešām ir, ko redzēt! Gan programmētājiem, kurus viegli aizrauj pat nelielas dabas krāšņuma izpausmes, gan pieredzējušiem ekskursantiem un pat biologiem. Zaiga rūpīgi sameklē visskaistākos objektus, ko parādīt no vislabākā rakursa un vispiemērotākajā gadalaikā.

Zaigai patīk pārsteigt. Apceļojot Ķemeru pusi, viņa savus ekskursantus mēdz aizvest līdz vietai, kur no zemes izšaujas sēravots zaļā krāsā. “Vai tajā vispār drīkst mazgāt rokas, vai to var dzert?” ir pierasti jautājumi. Izrādās, šis ūdens ir pat ārstniecisks. Netālu esošajā Raganu purvā atrodami burbuļojoši sēra dīķi. Savukārt Kalamecu – Markuzu gravā var izbaudīt sirreālu sajūtu, ejot pa “kanjonu” ar piecus metrus augstām sienām. Bet Gaujā ietekošā Vizlas upe ir Latvijai neticami strauja. Ejot pa tās krastiem, katrā gadalaikā ir savas īpašas nianses, jo spēcīgā upe nemitīgi sitas pret dolomīta atsegumiem un tiecas tos mainīt.

Iepazīšanās un saliedēšanās pasākumi uzņēmumiem

Domājot par klientu vajadzībām, Zaiga nonākusi pie secinājuma, ka ekskursijas pie dabas var kļūt par interesantu, saliedējošu piedzīvojumu uzņēmumu darbiniekiem. Tādēļ viņa rīko arī korporatīvos braucienus. Autobusā pavadītajā laikā var runāt par uzņēmuma vīziju, vērtībām, stratēģiju un jebkuru citu uzņēmumam svarīgu jautājumu. Savukārt neparastie apskates objekti ļauj uz brīdi atslēgties no nopietnām lietām un pozitīvi uzlādēties. Jāpiemin, ka korporatīvajiem klientiem tiek piedāvāta arī iespēja autobusā pavadīto laiku veltīt kādai izglītojošai lekcijai, komandas saliedēšanas jautājumiem. Labu atzinību ir guvušas socionikas lekcijas.

Zaiga lepojas, ka par saviem sasniegumiem visās dzīves jomās var pateikties pašas pūlēm. Viņa uzskata, ka paši veidojam un nosakām savu likteni un neesam atkarīgi no citiem. Kā nākotnes sapnis viņai ir izveidot neparastu tūrisma ceļvedi. Taču vēl viņa ir domājusi par iespēju uzrakstīt sarkastiska humora pilnu grāmatu par cilvēku iedomām, iepazīstoties ar pretējo dzimumu, un kā paši sev radām vilšanos, nevis citi cilvēki. Par to, kāpēc nekas nesanāk attiecībās, draudzībā, kā cilvēki paši rada problēmas, ar kurām „cīnīties”.

Citus interesantus rakstus lasi blogā: http://interesanti.eu

Pārsteidzošas ekskursijas pa nezināmo Latviju. Izlasi pirmais šeit: http://goo.gl/Q90XkL
Pārsteidzošas ekskursijas pa nezināmo Latviju. Izlasi pirmais šeit: http://goo.gl/Q90XkL
Pārsteidzošas ekskursijas pa nezināmo Latviju. Izlasi pirmais šeit: http://goo.gl/Q90XkL
Pārsteidzošas ekskursijas pa nezināmo Latviju. Izlasi pirmais šeit: http://goo.gl/Q90XkL


Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais