Albānija - Eiropas Pelnrušķītes stāsts, ziemeļi. Valbones Nacionālais Parks

  • 1 min lasīšanai

Valbones ielejas Nacionālais Parks ir daļa no Albānijas Alpu kompleksa, saukta par brīnumu. Ieleja ieskauta iespaidīgu kalnu grēdu ielokā, rada pasaku motīvu cienīgas ainiņas. Īpaši sajūtas paspilgtina vērojot dabas krāsu spēles, tās biodiversitāte ir ievērojamākā tūristu atrakcija. Dieva auss, tā šo vietu mēdz saukt ciemata galvenais, kas laipni man pastāsta ciemata iedzīvotāju sirds dāsnumu un iespējas ko šeit var izbaudīt.

Valbones ciematiņš ir Nacionālā Parka sirds, tās atrašanās vieta, ūdens sistēma, meži, ziedi, vietējo iedzīvotāju parašas un viesmīlība padara šo ciematu īpašu un vēlmi šeit atgriezties no jauna, kad vien gribas aizbēgt prom no pilsētas burziņa, gūt mieru.

Vieta, kurp ceļš ved prāmī vērojot masīvo kalnu kanjonus, turpinājumā burvīgs gleznainu pieturvietu kopums. Lai gan pašā ciematiņā var likties dzīve rāma un mierīga (baudot ielejas krāsas, kalnu staigātājiem iespēja baudīt nopietnas kalnu takas), taču vakaros, ja vien laicīgi ir pieteikts, iespēja nobaudīt lielisku tradicionālo vakaru, Ar dejām, dziesmām un kārtīgu mielastu, iesaistoties ar vietējiem raitā deju solī. Šīm regionam ir īpaši krāšņi tautas tērpi un krasi atšķirīgi no pārējās Albanijas daļas.

Interesanta tikai labajā nozīmē vieta, kur var pabarot savu dvēseli, miesu un papildināt atmiņas, gūt neiazmirstamu pieredzi.

Vita



Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais