Apvienotie Arābu Emirāti - Wadi Wurayah

  • 1 min lasīšanai
  • 9 foto

Viesnīcā saku - gribu Wadi Wurayah!

(Viesnīca - Radisson Blu Resort, Fujairah - Omānas līča krastā, divu stundu gājienā līdz Omānas robežai)

> Saka - slēgts. > Saku - sauciet taxi! > Zvana taxim. > Saka - taxis nebrauks, jo tur armija.

Bet viss teiktais tā pavisam pārliecināt nespēj tam, ka slēgts tas ir pavisam. Izgāju uz šosejas, un pēc 25 minūtēm nāk tukšs man taxis. Pakistānim izstāstu, kur jābrauc. Bijis tur viņš nav, nosaukumu nezin.

Pa šoseju Zubara, tad pa labi norāde. Aizbraucam - tur patiesi slēgts... Ar šlagbaumu un apsargu. Un lielu sarkanu plakātu.

Apsargs - nekaitīgs, bet plakāts - iespaidīgs. Šķiet pat plakāts bija tas, kas atturēja mani no sarga uzpirkšanas. Atbrauc arābs tad ar džipu. Sieva, bērni, radi.

Arī nelaimīgs, jo tālāk nelaiž - šlagbaumu sargs vaļā never.

Bet arābs no sarga mazu apvedceļu uzzinājis. Bez arāba to paveicis es nebūtu. Bez arāba pakistānis jauno Toijotu pa akmens šķēršļiem neskrāpētu. Follou viņam!

Pieveicam nelielu akmeņu krāvumu, kas džipam vienkārši, bet par taksista auto jutos ļoti atbildīgs un dēļ viņa auto prakses nedaudz satraucies.

Wurayah Dam nokļuvām. Tur izcili! Dvēselē es priecīgs! Arābus ar viņu foto sabildēju, mani arābs manā foto. Nevienā bildē nav mana smaida mākslīga! Arābs saka - 200 km no Dubajas mēs atbraucām un šito neredzēt? Es viņam - ka 6000 atlidoju, lai neredzētu? Viņš zin LV, LT un Igauniju!

Bet pa "oāzi" tik es viens izskraidelējos! Klinšu šķirbā, kur ziemā upīte, es nelīdu, lai pakistānim bailes nav, ka nozūdu. Zeme - tā kā ķieģelīši atlobās!

Bet plānoto tā arī neredzēju... Lai ceļu turpinātu divas iespējas. Pirmā un nekaitīgākā - pa klinšu šķirbas spraugu pretī ūdenskritumam izžuvušajam. Uz stundām dažām. Lai līdz īstajai Vuraijai aizstaigātu, ar ūdenskritumu izžuvušo... Vai taksists mani palaistu? Vai atgriežoties skaitītāju samaksāt es spētu? Šādi ceļu turpināt lēmumu pieņemt nespēju... Un arī sarga uzpirkšanas mēģinājumu neveicu.

Bet redzētais - patiesi izcili, iespaidīgi dažos foto apskatāms:

Izbaudiet!

Izpētiet!

Ar arābu valodas zināšanām - sargu uzpērciet!

(Par kriminālo pieredzi savu ar šlagbaumiem Austrijas Alpos es pie sārtā plakāta arī atcerējos)

Ziņojiet!



Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais