Sen lolotais...Gruzija.

  • 1 min lasīšanai
  • 15 foto

Šā gada pavasarī tika nolemts augusta sākumā doties uz daudzu ceļotāju izslavēto Gruziju.Maršruts tika plānots desmit dienām ar sākuma punktu...Tbilisi.Tālak ietveros mīlestības pilsētu Signahi,tad Ahalciha un Kutaisi.

Sākumam pieminēšu ka visas apmešanās vietas tika rezervētas caur Booking.com un neviena no rezervācijām nelika vilties.Izmantojā hosteļus kuru vērtejums nebija zemāks par 9.2 un kuru cena nepārsniedza 20 eiro .

Pārvietošanos no vienas pilsētas uz otru izmantojām sabiedrisko transportu (maršrutkas).Uzreiz brīdinu,ka ierasties uz tām vajadzētu tūrisma sezonas laikā stundu iepriekš,jo var izrādīties ka autobuss ir pilns un nāksies gaidīt nākam.Vēl viena īpatnība ka reisiem nav precīza attiešanas laika,ja busiņš ir pilns,tas var attiet arī ātrāk.

Populārās apskates vietas apmeklēt katrā jūsu izvēletajā vietā iesaku izmantot vietējo taksistu pakalpojumus,kas izrādijās nav nemaz tik dārgi.Katrā uzturēšanas vietā uz vietas jebkurš hosteļa saimnieks vai darbinieks ieteiks kādu savu radinieku vai draugu,kas ar to nodarbojas un tās vietas kas obligāti jāapmeklē.

Tagad mēģinašu kaut minimāli dalīties ar saviem iespaidiem.

Gruzijas galvaspilsēta ieradamies 4.00 no rīta ar airbaltik reisu.Uz savu apmešanās vietu devāmies ar hosteļa saimnieka iepriekš rezervēto transferu,Mūsu hostelis atradās blakus valsts prezidenta pilij.

Pirmās dienas apmeklējumam izmantojām pilsētas tūres Hop on Hop pakalpojumus,kurā tika iekļauta pilsētas ievērojamakas vietas ,kā arī Gruzijas pirmās galvaspilsētas Mtheti un Ģvari klostera apmeklējums.

Otrajā dienā devāmies uz jaunizveidoto Riki parku.

Pēc tam ar sabiedrisko autobusu uzbraucām Mitatsmindas kalna atrakciju parkā.

Vakara daļa izstaigājam Metehi katedrāli un veco pilsētu.

Trešo dienu iesākam ar Narikalī cietokšņa apmeklējumu uz kuru devāmies ar trošu vagoniņu.

Nokāpjot lejā apskatījam ūdenskritumu un sēra pirtis.

Vakara daļu izmantojām staigājot pa daudzajiem pilsētas parkiem.

Ceturtajā dienā apmeklējam Tbilisi etnogrāfisko muzeju.

Pārejo dienas daļu izmantojām apmeklējot neapgūtas vietas.

Par citu pilsētu apmeklējumiem turpinājumos .



Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais