Update #1: Gatavošanās lielajam ceļojumam (līdz startam 201 dienas 4 stundas un 8 minūtes)

  • 2 min lasīšanai

Ir pagājis mēnesis kopš pirmā ieraksta un ir pienācis laiks otrajam. Jo vairāk es gaidu šo lielisko ceļojumu jo lēnāk iet laiks. Pamazām turpinu pildīt mājas darbus lai tas notiktu nevainojami.

Ir lietas par kurām esmu 100% pārliecināts un ir lietas par kurām tikai daļēji. Šobrīd zinu to, ka visticamāk mums nebūs jānakšņo Arlanda lidostā jo atsaucīgi latvieši, kas dzīvo vien 5min brauciena attālumā no lidostas, dos mums iespēju kaut nedaudz atpūsties un sakopties pie sevis mājās lai no rīta varētu turpināt ceļu. Šeit es jutīšos kā parādnieks jo teicās, ka neprasīs no mums ne centa. Cerams ka kādu rupjmaizes klaipu vismaz pieņems.

Šobrīd mums visiem trim ir nokārtots ESTA (Electronic System for Travel Authorization) - tas ir tāds virtuāls papīrītis, kas faktiski aizstāj vīzas un tas maksā 14 amerikāņu naudiņas katram.

Otrā labā lieta ir tāda, ka ir norezervēta (un rezervācija apstiprināta un apmaksāta) istabiņa privātmājā pirmajai nakšņošai 5 - 10 gājiena attālumā no okeāna. Lieliski - pirmajā vakarā noliksim čemodānus un uzreiz prom uz okeānu iegremdēties siltajos ūdeņos, gulēt sāļajā ūdenī un negrimt kā arī ienirt zem ūdens un uzlasīt pa kādam mazam gliemežvāciņam.

Pārējais saistās ar meklēšanu, informācijas ievākšanu. Šobrīd ir tā, ka otrās dienas rīta pusē pametīsim lielisko istabiņu Miami Beach, dosimies vēl tā kārtīgi nopeldēties, varbūt arī kādu saules staru noķert lieliskajās Floridas smiltīs un tad jau būs laiks doties paņemt iepriekš norezervēto auto - tātad atpakaļ uz lidostu. Aizbrauksim, paņemsim un tad starts uz ziemeļiem, uzsēdīsimies uz 95. intersteita un tā līdz Cocoa kur jau mūs gaida pieticīga viesnīciņa ar rezervētu lielisku numuriņu. Vismaz pēc booking.com bildēm šķiet, ka ir ok. Būs jau pavēls, marš gultā lai no rīta varētu doties apskatīt vietas no kurienes cilvēki dodas kosmosā, vietu kur tiek likti kopā raķeškuģi un ļoti ceru, ka varēs iekāpt arī pašā space shuttle atspoļkuģī. Zinu to, ka mums ar Roli patiks un ceru ka Vikai arī tas nešķitīs garlaicīgi. Vienīgi žēl, ka, vismaz pagaidām, uz to dienu nav iespējams rezervēt pusdienas ar astronautu, bet kas to zina - varbūt vēl varēs.

Kad būsim beiguši skatīt šos vienreizējos tehnikas un kosmosa brīnumus un mūs dzīs laukā uz slēgšanu, sakāpsim savā lieliskajā nomātajā auto un dosimies uz Orlando kur mūs sagaida dažādi piedzīvojumi un brīnumi.

Tātad pilnībā ceļojums ir izplānots līdz 5. marta vakaram, pārējais ir viss tikai ideju un vēlmju līmenī, bet tā kā laiks mums vēl ir daudz tad arī varu turpināt strādāt pie tā lai viss būtu nevainojami.

Nākamais update gaidāms atkal aptuveni pēc mēneša. Lasītājus, īpaši tos, kas ir jau tur pabijuši, lūdzu padalieties savā pieredzē, esmu atvērts sarunām un ņemt vērā ieiteikumus. Negācijas atstājiet pie sevis. Tās tiks dzēstas.

======================

disklaimeris: viss raksts ir manis paša veidots un ir pielāgots tieši manām un manas ģimenes iespējām, vēlmēm un vajadzībām. Neuzskatīt šo par vienīgo (un pat ne pareizo) ceļošanas templeitu tā kā ceļotājiem, sirgstošiem ar topografisko idiotismu un nespēju plānot savu laiku šādas aktivitātes var izrādīties bīstamas. Neuzņemos nekādu atbildību par problēmām kuras rodas sekojot šai pieredzei.



Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais