Izbrauciens ar laivu pa Baltezeru

  • 1 min lasīšanai
  • 17 foto

Mums ir padomā vēl viens brīnišķīgs veids kā pavadīt vasaras dienas vai vakarus. Pat, ja saulīte uzspīd tikai pa retam. Tieši tāpēc ir jābauda ar "pilnu krūti" un jāķer katrs saules stariņš. Šoreiz Weekends uz ūdeņiem

Atpūta uz ūdeņiem ir brīnišķīgs relaksācijas veids. Var laivot ar kanoe laivām pa upēm, var izbraukt uz Zviedriju ar laineri. Mūsu stāsts ir par izbraucienu ar Jahtu pa ezeru (pareizāk - vairākiem ezeriem). Vai zināji, ka nepilnās 35 minūtēs ir iespējams no Mazā Baltezera aizbraukt līdz pat Vanšu tiltam? Un tālāk līdz pat pašai jūrai, ja grib, pat līdz Zviedrijai! Izrādās, ka Mazo Baltezeru, Lielo Baltezeru, Ķīšezeru, Juglas ezeru, Daugavu un pat jūru savieno gan mazi, mākslīgi radīti kanāli, gan Juglas upe un Daugava?

Kādā darbdienas vakarā mēs devāmies izbraucienā ar Jahtu pa Baltezeriem un mazliet uz priekšu pa Juglu. Ezers piedāvā brīnišķīgas atpūtas iespējas. Kāds iemēģina roku makšķerēšanā, kāds tur pat ezerā veiko vai vizinās ar ūdensslēpēm. Mūsu mazajai jahtai garām patraucas motorlaiva, saceļot lielus un patīkamus viļņus. Gar krastiem redzama gan dabas daudzveidība ar ziediem un putnu sugām, gan "biezo" saceltās villas ar piemājas iekoptiem dārziņiem. Šķiet, ka šeit ir cita pasaule.

Gan pie Mazā Baltezera, gan pie Lielā Baltezera atrodas laivu nomas, kur iespējams iznomāt laivu gan tiem, kas vēlas vien baudīt mierīgu vakaru uz ūdens, gan tiem, kas cer noķert "lielo zivi". Ezera krastos ir iespēja arī nakšņot, iznomājot vienu no namiņiem vai telts vietu. Ja gadījies par ilgu pabūt ūdeni un nosalt, tiek piedāvāta arī iespēja apsildīties pirtī.

Nezinu, kāpēc lielās problēmās saka "vakars uz ezera". Pēdējā laikā neko skaistāku nebijām baudījuši. Iesakam arī jums!



Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais