Ceļojumi nelielās grupās: Limbažu pusē!

  • 1 min lasīšanai
  • 3 foto

Rīts iesākās ar nelielu lietu un likās, ka līņās arī visu turpmāko dienu, bet laiks, kā zināms, Latvijā ir ar mainīgu mākoņu daudzumu, tāpēc saule mūs tomēr lutināja.

Limbaži - sudraba pilsēta.Tā stāv rakstīts kādā bukletā. Un ne velti, jo Limbažos ir sudraba muzejs, kas arī bija mūsu pirmā maršruta pieturvieta. Muzejs patiešām aizrauj, jo šeit aplūkojami dažādi mākslinieka Oļega Auzera darbi. Visi no sudraba. Visiespaidīgākā ir "Nākotnes pils", kas tapusi 25 gadu garumā. Vēl muzejā piedāvā nogaršot dzīvo ūdeni, kas gan mums nelikās nekas īpašs, bet gids gan stāstīja, ka esot gana labs, lai uzlabotu veselību.

Pie muzeja izveidota skulptūra, kur jaunlaulātie piestiprina lapiņas ar vārdiem. Šādus objektus ir vienmēr interesanti papētīt.

Tālāk devāmies uz Veco Ugunsdzēsēju depo. Lejasstāvā izvietota seno lietu ekspozīcija, kur apskatāmi fotoaparāti, rakstāmmašīnas, televizori, ledusskapis, matu žāvētāji un daudzas citas lietas iz seniem laikiem. Turpat var apskatīt ugunsdzēsēju auto, ieģērbties ugunsdzēsēja tērpā un iemūžināt sevi pie ugunsdzēsēju auto stūres.

Mazliet vilšanos sagādāja uzkāpšana depo tornī. Interesanti likās caurspīdīgās grīdas, bet tornis nav tik augsts, lai no tā pavērtos skaists skats uz pilsētu, tāpēc kāpiens lika vilties.

Tā kā pēc pirmo divu objektu apskates pāri palika vairāk laika nekā bija plānots, tad pamainījām maršrutu un devāmies uz Salacgrīvu, kur norisinājās Jūras svētki. Apskatījām tirdziņu un daļa ceļabiedru nolēma, ka vēlas izmēģināt laimi, stāvot rindā uz vizināšanos ar zvejas laivām (kuģiem?), kas svētku laikā tika piedāvāts bez maksas. Diemžēl rinda bija pārāk gara un laika pārāk maz, tāpēc devāmies tālāk uz pēdējo apskates objektu šajā maršrutā.

Jau vēlā pēcpusdienā mūsu auto ieripoja saimniecībā, kur ražo īstu mājas saldējumu Gogelmogels. Vai atcerieties bērnību, kad visgaršīgākais deserts likās sakulta ola ar cukuru jeb gogelmogels? Tad lūk - šeit top tieši šāds saldējums - no olām, ko izdējušas saimniecības vistas. Nogaršojām trīs dažādus saldējumus - plombīru, rabarberu sorbetu un šokolādes saldējumu. Visi gardi, bet visgardākais tomēr likās plombīrs, kas tad nu arī ir tas īstais gogelmogels.

Limbažu pusē vēl ir gana daudz apskates objektu, kurus ir vērts apskatīt, tāpēc noteikti šeit vēl atgriezīsimies.

Informācija par objektiem:Sudraba muzejsVecais Ugunsdzēsēju depoLimbažiGogelmogel saldējums



Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais